Kylpyhuoneen lattialankkujen asentaminen

Kylpyhuoneen lattia joutuu koville. Tämä pätee riippumatta siitä, onko kyseessä enimmäkseen vieraiden käyttämä jauhehuone vai pääkylpyhuone, jossa kävelet koko päivän. Siksi jokaiseen kylpyhuoneeseen on asennettava kestävä lattia.

Kylpyhuoneen uuden lattian asentamisessa laminaatti, ylellinen vinyyli ja vedenkestävät kovapuulankut ovat kaikki poikkeuksellisia valintoja. Saatavilla on useita eri tyylejä, jotka sopivat kotisi suunnitteluteemaan ja kylpyhuoneesi olemassa olevaan värimaailmaan, ja saatavilla on lukemattomia tyylejä ultramodernista yksinkertaiseen, perinteiseen ulkonäköön. Lattialankkuja on saatavilla myös useissa eri hintaluokissa, joten voit saada haluamasi ulkoasun, vaikka sinulla olisi tiukka budjetti.

Jos päätät asentaa kylpyhuoneen lattialankut itse, se voi auttaa sinua säästämään rahaa ja saamaan haluamasi kylpyhuoneen tyylin ASAP. Kylpyhuoneen lattioilla on kuitenkin erityisiä asennustarpeita, joten sinun on noudatettava tiettyjä menettelytapoja varmistaaksesi, että lattiasi näyttävät hyvältä ja kestävät vuosia kylpyhuoneen kaltaisessa kosteassa ympäristössä.

Kylpyhuoneen lattialankkujen asentaminen

Opas kylpyhuoneen lattialankkujen asentamiseen

Irrota lavuaari- ja wc-kalusteet.

Monet ihmiset ajattelevat, että laminaatin, luksusvinyylin tai kovapuulankkujen asentaminen pitäisi tehdä olemassa olevien kylpyhuoneen kalusteiden ollessa paikoillaan. Vaikka tämä on mahdollista, se ei ole paras ratkaisu, jos haluat siistin, ammattimaisen ilmeen. Sen sijaan sinun kannattaa ensin irrottaa lavuaari- ja wc-kalusteet.

Kun poistat lavuaari- ja wc-kalusteet ennen kylpyhuoneen lattialankkujen asentamista, saat yhtenäisemmän ilmeen, joka on paljon houkuttelevampi. Alla on lisätietoja siitä, miten poistat tavalliset lavuaari- ja wc-kalusteet, jotta voit aloittaa lattialaattojen asentamisen.

Jalustaisten pesualtaiden käsitteleminen

Jalustalliset lavuaarit ovat erittäin yleisiä jauhehuoneissa ja vieraskylpyhuoneissa. Niiden irrottaminen on melko helppoa, ja joissakin tapauksissa sinun ei välttämättä tarvitse irrottaa koko kalustetta. Jos pesuallas on kiinnitetty seinään pultilla, tämä helppo irrotusprosessi voi olla mahdollinen.

Voit tehdä tämän yksinkertaisesti irrottamalla pesualtaan jalustan osan seinästä ja liu’uttamalla sen pois pesualtaasta – joka pysyy pultattuna seinään. Tämä osittainen irrotus on ihanteellinen, koska sen ansiosta sinun ei useimmissa tapauksissa tarvitse koskea vesilukkoon tai vesiliitäntöihin.

Kylpyhuoneen lattialankkujen asentaminen

Vesdura Vinyylilankut – 6,5 mm SPC Click Lock – XL Jumbo Collection harmaalla vanhentuneella tekstuurilla French Oak / SKU: 15270040

Jos et voi purkaa jalustaltaan pesuallasta tai sinulla on erilainen pesuallas, irrotusprosessi on hieman monimutkaisempi, mutta silti melko suoraviivainen. Aloitat irrottamalla P-lukon ja vesiliitännät. Tämän jälkeen voit irrottaa pesualtaan ja vetää sen irti seinästä.

Säilytä pesualtaan osat turvallisessa paikassa kaukana työtilasta ennen kuin aloitat lattian asennuksen.

WC-kiinnikkeen irrottaminen

Wc-kiinnikkeen irrottaminen kylpyhuoneesta on melko yksinkertainen toimenpide, vaikka tarvitsetkin todennäköisesti ainakin yhden toisen henkilön tekemään sen. Tässä kerrotaan, miten voit irrottaa wc-kiinnikkeen:

Vaihe 1:

Sulje vesi sulkuventtiilillä. Huuhtele wc:tä jäljellä olevan veden poistamiseksi. Voit käyttää syöksyä pakottaaksesi kulhoon jääneen veden ulos. Sienellä ja ämpärillä voidaan poistaa jäljellä oleva vesi säiliöstä.

Vaihe 2:

Irrota veden syöttöjohto. Voit halutessasi irrottaa säiliön tässä vaiheessa. Voit tehdä tämän irrottamalla säiliön pohjassa olevat pultit.

Vaihe 3:

Irrota pultit, jotka pitävät wc-astian paikallaan lattialla. Nämä sijaitsevat tyypillisesti koristekorkkien alla, jotka on suunniteltu parantamaan wc-kalusteesi visuaalista houkuttelevuutta.

Vaihe 4:

Keinuta käymälää edestakaisin, kunnes se irtoaa. Irrota kaluste. Nyt voit poistaa vanhan vahatiivisteen ja pyyhkiä pois jäljellä olevan vahan.

Vaihe 5:

Täytä jäljelle jäänyt reikä rätillä. Tämä estää viemärikaasuja pääsemästä kotiisi reiän ollessa auki.

Entä turhamaisuus?

Kylpyhuoneen lattialankkujen asentaminen turhamaisuuden alle antaa ihanteellisen ulkonäön. Käytännössä uuden lattian asentaminen täysin tyhjään kylpyhuoneeseen ei kuitenkaan usein ole mahdollista. Tämä johtuu siitä, että turhamaisuutesi on todennäköisesti tukevasti paikallaan ja sen irrottaminen voisi aiheuttaa laajoja vaurioita sekä turhamaisuudelle että seinälle.

Ellet ole tekemässä suurta remonttia, on paras vaihtoehto pitää turhamaisuus paikallaan ja työskennellä sen ympärillä. Puhtaiden leikkausten ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia sotkuisen näköisestä asennuksesta.

Vedä ylös vanha lattiapinta.

Et voi asentaa uutta laminaattia, luksusvinyyliä tai kovapuuta poistamatta ensin vanhaa lattiaa. Kun wc- ja lavuaarikalusteet on poistettu huoneesta, vanhan lattian poistaminen on seuraava vaihe.

Vanhan lattiapinnoitteen poistaminen on melko helppo projekti, kunhan huolehdit siitä, ettet vahingoita aluslattiaa. Seuraavassa on muutama informatiivinen opas, joka auttaa sinua poistamaan yleisiä kylpyhuoneen lattiamateriaaleja, kuten laminaattia ja vinyyliä.

Saatat joutua poistamaan myös jalkalistat, vaikka asentaisitkin yksinkertaisen click lock -luksusvinyylin.

Varmista tasainen työskentelytaso.

Kylpyhuoneen lattialankkujen asentaminen

Jasper Waterproof Engineered Hardwood Celestial SPC Click-Lock Collection -mallisto Aquarius / SKU: 15270027

Kun vanha lattia on poistettu, aloitat nyt uuden kylpyhuoneen lattialankkujen asennuksen ensimmäiset vaiheet. Älä kuitenkaan ota lattiamateriaaleja esiin vielä. Ensimmäinen askeleesi on varmistaa, että työtasosi on tasainen.

Monissa tapauksissa silmämääräinen tarkastus osoittaa, että kylpyhuoneesi lattia ei ole tasainen. Tämä on helppo korjata levittämällä pieni määrä tasoitusmassaa lastalla. Kun kyseessä ovat pienet alueet lattiassa, myös kittipuikko voi toimia.

Katso, että tasoitemassan reunat on höyhennetty, jotta se sulautuu täydellisesti olemassa olevaan lattiapinnoitteeseesi. Käsihiomakoneen tai hiomalaikan kevyt käyttö voi auttaa tasoittamaan lattioita tasoitusmassan levittämisen jälkeen, jos olet käyttänyt hieman liikaa ja huomaat harjun tai kumpareen.

Vaihtoehtoisesti käsihiomakone voi toimia erittäin hyvin aluslattian näkyvien kohoumien vähentämiseksi. Työskentele hitaasti, jotta et hio liikaa materiaalia pois. Matalat kohdat on tällöin täytettävä lattiamassalla.

Leikkaa asianmukaiset reiät.

Tärkeä osa uuden lattian asentamista kylpyhuoneeseen on varmistaa, että viemäreiden ja putkistojen, kuten wc:n laipan, ympärille on tehty oikeankokoiset reiät. Tätä varten sinun on mitattava reiän koko ja leikattava palasiksi, jotka sijoitetaan kyseiselle alueelle palapelin tai pyörösahan avulla.

WC-kiinnikkeessäsi sinun tulisi pyrkiä reikään, joka ulottuu 2″ ja 3″ sisälle, jossa WC:n pohja lepää. Suuremman reiän leikkaaminen helpottaa kuitenkin sijoittelua, joten älä pyri ultratarkkaan leikkaukseen.

Täyslauta-asennus jalustaltaan alle on ihanteellinen, kunhan poraat ohjaavat reiät pohjaa varten samalla. Käytä silikonikittiä reunoilla, jotta voit kiinnittää jalustallisen pesualtaan paikoilleen myöhemmin.

Kylpyhuoneen lattialankkujen asentaminen: Ammattilaisten vinkit

Työtasosi on valmis, tasainen ja kaikki irrotettavat kalusteet ovat poissa tieltä. Lattialaattojen asentaminen kylpyhuoneen kaltaiseen pieneen tilaan on tästä eteenpäin itse asiassa suhteellisen yksinkertaista, vaikka tarvitsetkin joitakin erityisiä työkaluja ja muutamia taitoja, jotta saat työn tehtyä tehokkaasti.

Suunnittele asettelusi

Lattialankkujen asettaminen paikoilleen kiinnittämättä niitä alustaansa voi auttaa sinua hahmottamaan, mitä leikkauksia sinun on tehtävä ja missä ne on tehtävä. Tämä auttaa myös valitsemaan lankut, jotka leikataan WC:n laippaa ja LVI-elementtejä varten.

Aloita nurkasta

Käytä mahdollisimman monta täyspitkää palaa ennen leikkauksen tekemistä. Täyspitkät palat on helpompi sijoittaa ja ne antavat tyylikkäämmän ilmeen.

Käytä puuliimaa

Lattialankkujen välissä oleva puuliima auttaa vedenkestävyyttä. Pieni helmi auttaa liittämään lankut toisiinsa ja pitämään ne paikoillaan.

Muista rako

Kylpyhuoneet ovat tiloja, joissa on korkea ilmankosteus, mikä tarkoittaa, että lattiat voivat laajentua ajan myötä. Tätä vastaan haluat jättää 1/8″:n raon vaakasuorille seinille, jotta laajentuminen on mahdollista.

Jätä rako lattian ja ammeen väliin.

1/8″ – 1/4″:n rako ammeen pohjan ja lattiamateriaalin välissä auttaa tekemään tilaa laajenemiselle, mikä on erityisen tärkeää tässä kosteassa tilassa. Käytä kirkasta silikonitiivistettä raon täyttämiseen.

Asenna laipan jatke.

Jos lattiapinnoitteesi nostaa wc-kiinnikkeen 1/2″ tai enemmän laipasta, tarvitset jatkokappaleen. Laipan jatkeet on helppo asentaa ja ne kiinnitetään suoraan olemassa olevan laipan päälle.

Go Pro

Kylpyhuoneen lattialankkujen asentaminen

Lamton 9″ Ultimate Width 12mm AC5 vedenkestävä mallisto lumenharmaana / SKU: 15239884

Kylpyhuoneen lattialankkujen asentamisen opetteleminen, valitsitpa sitten modernin vedenkestävän laminaatin, suunnitellun kelluvan lehtipuun tai ylellisen vinyylin, voi olla loistava DIY-projekti. Kaikki eivät kuitenkaan pysty haasteeseen. Jos olet epävarma siitä, miten aloittaa projekti tai perustehtävien, kuten lavuaarien, wc-kalusteiden ja vanhojen lattiamateriaalien poistamisen, suorittaminen tuntuu pelottavalta, saatat haluta kutsua ammattilaiset apuun.

Kylpyhuoneen lattian asennus ei ole valtava projekti, joten sinulle ei tule valtavia kustannuksia. Voit myös olla varma siitä, että lattioista tulee kestäviä ja pitkäikäisiä, mikä on erityisen tärkeää paljon käytetyissä kylpyhuonetiloissa, joissa vesi ja kosteus voivat aiheuttaa vakavia vahinkoja.

Onko aika päivittää kylpyhuoneesi ja antaa sille upouusi ilme? Ehkä haluat vain vaihtaa kuluneen lattian, joka on selvästi halkeillut, vaurioitunut tai vaarallinen? Olivatpa suunnittelutavoitteesi mitkä tahansa, koulutetut edustajamme voivat auttaa sinua löytämään ihanteellisen lattiaratkaisun kotiisi tai yritykseesi.

Voimme myös auttaa sinua päättämään, mikä lattiamateriaali sopii kylpyhuoneeseesi, jos olet vielä epävarma ja valitset kovapuun, laminaatin tai luksusvinyylin välillä. Ota yhteyttä jo tänään, jotta voimme auttaa sinua saamaan uuden kylpyhuoneesi lattian asennuksen käyntiin.

Kylpyhuoneen lattialankkujen asentaminen