Kyllästynyt kalkkunaan? Kokeile tänä vuonna jouluaterian äyriäisruokavalioamme!

Jos asut rannikolla, et syö sianlihaa tai vain rakastat mereneläviä, tämä mereneläviä sisältävä joulumenu on joulupöydässäsi hitti. Vaihda tänä vuonna paisti herkulliseen pääruokaan, jossa on kampasimpukoita, hummeria tai kalaa, ja tarjoa perinteisten joulusämpylöiden sijaan korillinen cheddar-keksejä. Seitsemän kalan juhla on italialaisten idea, mutta suosittelemme tarjoilemaan niin monta kalaruokaa kuin haluat – ja täydentämään aterian täydentävillä mauilla, kuten sitrushedelmillä ja tuoreilla yrteillä.

Olemme koonneet yhteen suosikkireseptimme merenelävistä, joiden avulla voit luoda täydellisen joulumenun vieraillesi tällä kaudella. Mereneläviä sisältävästä juhla-ateriaillallisesta saattaa tulla perinne, johon palaat vuodesta toiseen.

Jouluaterian reseptit äyriäisruokaa varten

Tee vaikutus perheeseesi näillä kuudella mereneläviä sisältävällä kiitospäivän reseptillä:

    Alkuruoka: Kahden juuston valkosipuli- ja yrttikeksit Pääruoka: Haudutettuja kampasimpukoita ja babypinaattia maustetulla granaattiomenakastikkeella Dessert: Seared Scallops and Baby Spinach with Spiced Pomegranate Glaze: Appelsiinimaissijauhokakku

Katso kuvia ja lisätietoja jokaisesta näistä merenelävien inspiroimasta reseptistä alla.

Kyllästynyt kalkkunaan? Kokeile tänä vuonna jouluaterian äyriäisruokavalioamme!Marty Baldwin Alkuruoka: Kahden juuston valkosipuli- ja yrttikeksit.

Älä unohda joulusämpylöitä! Nämä keksit muistuttavat cheddar-keksejä, joita saatat löytää kadun varrella sijaitsevasta kalaravintolasta, mutta meidän versiomme tuplaa juustoisuuden lisäämällä taikinaan chèvre-juuston ja parmesaaniraasteen. Basilika ja valkosipuli vihjaavat tulevasta pääruoasta.

Hanki resepti: Kaksijuustoiset valkosipuli- ja yrttikeksit

Kyllästynyt kalkkunaan? Kokeile tänä vuonna jouluaterian äyriäisruokavalioamme!Andy Lyons Lisäkkeenä: Sitruuna- ja savumantelisalaatti

Kalan ja sitrushedelmien maku on pohjimmainen yhdistelmä. Aloita kevyesti ja raikkaasti tällä appelsiini- ja greippiviipaleiden sekä mureiden sekavihannesten yhdistelmällä. Sen sijaan, että lisäisit granaattiomenansiemeniä perinteiseen täytteeseen, ripottele niitä tämän maukkaan salaatin päälle. Savustetut suolaiset mantelit viimeistelevät tasapainoisen alkuruoan.

Kyllästynyt kalkkunaan? Kokeile tänä vuonna jouluaterian äyriäisruokavalioamme!Andy Lyons Lisukkeet: Paahdettu couscous- ja mangoldisalaatti

Tässä ei ole tylsiä vihanneksia! Paahdettu couscous ja maanläheinen mangoldi tasapainottavat toisiaan tässä joulusalaatissa. Sekoita joukkoon granaattiomenan siemeniä, punajuurta ja minttua, jotta tästä kevyestä reseptistä tulee erityisen jouluinen. Yksinkertainen oliiviöljy- ja punaviinivinaigrette viimeistelee ruokalajin.

Kyllästynyt kalkkunaan? Kokeile tänä vuonna jouluaterian äyriäisruokavalioamme!Scott Little Pääruoka: Pinaatti: Haudutettuja kampasimpukoita ja pinaattijuustoa

Haudutetut kampasimpukat ovat maukas ja tyylikäs lisä juhla-ateriaan. Lisäksi tämä nopeasti valmistettava ateria on kuin tehty jouluksi, kun sen juhlavat punaiset ja vihreät värit saadaan paistetun pinaatin ja makean granaattiomenakuorrutteen (jossa on myös hunajaa, sitruunaa, korianteria ja kanelia) ansiosta. Nyt on todellakin joulun aika!

Testikeittiön vinkki: Kalatiskiltä löytyy kahta lajiketta kampasimpukoita: lahti- ja merikampasimpukoita. Lahden kampasimpukat ovat pienempiä, joten ne kypsyvät helpommin ylikypsiksi. Merikampasimpukat, joita ostat tätä reseptiä varten, ovat suurempia ja helpompia grillata.

Hanki resepti: Seared Scallops and Baby Spinach with Spiced Pomegranate Glaze

Kyllästynyt kalkkunaan? Kokeile tänä vuonna jouluaterian äyriäisruokavalioamme!Jacob Fox Bonuspääruoka: Broilattuja hummerin pyrstöjä valkosipuli-chilivoin kera

Jos uskot, etteivät pelkät kampasimpukat tyydytä vieraitasi, lisää myös tämä hieno ravintolatyylinen ruokalaji äyriäisruokalistalle. Ajatukset hummerin voissa maistuvista paloista jäävät ystävien ja perheenjäsenien mieleen vielä pitkään aterian jälkeen! Vaikka tämä ei ehkä ole siistein ateria, se on pehmeää ja dekadenttia kirkastettuun voihin kastettuna. Nosta rimaa päällystämällä hummerin pyrstöt kirpeällä valkosipulin ja chilin seoksella ennen paistamista.

Kuinka hummerin pyrstöt perhotaan:

Pidä hummerin pyrstöä toisessa kädessä kovaa yläkuorta ylöspäin ja toisessa kädessä keittiösakset.Leikkaa kuoren yläosan ja lihan läpi, mutta pysähdy juuri ennen pohjakuorta.Levitä leikattu yläkuori erilleen ja irrota se lihasta.Irrota liha pohjakuoresta niin, että se pysyy kiinni lähellä takapäätä, ja vedä lihaa ylöspäin niin, että se on hieman kuoren puolikkaiden päällä. Kyllästynyt kalkkunaan? Kokeile tänä vuonna jouluaterian äyriäisruokavalioamme!Blaine Moats Jälkiruoka: Appelsiinimaissijauhokakku

Tämä ainutlaatuinen ja virkistävä kakku paistetaan valurautapannulla. Ajattele sitä modernina versiona ananaskakusta. Maissijauho, appelsiininkuori ja timjami yhdistyvät tässä joulukakussa, mikä antaa maalaismaisen makuelämyksen herkulliselle illalliselle – ja upean ilmeen joulupöydässäsi.

Hanki resepti: Appelsiinimaissijauhokakku