Kuusilahokka kitkerälahokka

Kitkerälahokka kasvaa myös lähinnä lehtipuulla, ja se on keskimäärin. Eniten kuusilahokkaa muistuttaa kitkerälahokka. Ulkonäöltään KITKERÄLAHOKKA (H. fasciculare) muistuttaa ehkä eniten. Koko sieni on väriltään rikinkeltainen, ei harmahtavankeltainen kuten kuusilahokka. Kuusilahokka kasvaa suurina tuppaina kuusen kannoilla. Punalahokka on pääsääntöisesti lehtipuiden lahottajasieni. Mahdollisuus sotkea myrkylliseen kitkerälahokkaan on kuitenkin olemassa, vaikka se ei (yleensä) näin myöhään kasvakaan ja. Kitkerän ja karvaan makunsa takia kitkerälahokka on syötäväksi kelpaamaton.

Myrkkynääpikkä muistuttaa eniten koivunkantosientä ja kitkerälahokka kuusilahokkaa. Kuitenkin rutiinilla eri kantosienilajitkin oppii erottamaan toisistaan jopa. Myrkyllinen kitkerälahokka on hyvänä ruokasienenä tunnetun kuusilahokan näköislaji. Kokenutkin sienestäjä saa olla tarkkana.

Hygrophorus olivaceoalbus, harmaakirjovahakas. Esimerkiksi kuusilahokka on pääasiallisesti havupuiden laji, ja lähilaji kitkerälahokka kasvaa lehtipuilla tai jopa näennäisesti nurmikolla. Hypholoma capnoides, kuusilahokka. Samoin miedosti herneen makuisesta kuusilahokasta erottaa helposti maistamalla kitkerälahokan.

Yksi omista suosikeistani on hyvänmakuinen kuusilahokka, jonka. Usein jo kasvualusta kertoo: kuusilahokka kasvaa havupuulla, useimmiten kuusella, mutta myös. Toinen aistii kitkerälahokan karvauden välittömästi ja sylkee palan. Myrkkynääpikkä kasvaa havupuiden kannoilla, samoin kuusilahokka ja kitkerälahokka. Kantosienistä kannattaa olla täysin varma ennen kuin.

On totta, että monissa kantosienissä on oltava tavallista varovaisempi. On vaikee ku ei nää heltan väriä ja on filtteri, mutta arvaisin kuusilahokka tai kitkerälahokka. Samantapainen, kitkerän makuinen ja myrkyllinen kitkerälahokka kasvaa lehtipuulla ja sillä on rikinkeltaiset heltat. Kultasieni (Phaeolepiota aurea).

Armillaria borealis), kuusilahokka ja koi- vunkantosieni. Värisävyt ovat erilaiset kuin kuusilahokalla. Myös ohutmaltoisuus ja ohutjalkaisuus n. Rökslöjskivlingen är en senhöstsvamp. Naematoloma fasciculare), som är. Samannäköinen syötävä kuusilahokka kasvaa. Kirjeloddáášpaarâ Kirjeloddáášpaarâ. Kuusiherkkusieni Kuusiherkkusieni. Keltainen tai rikinkeltaiseen vivahtava kitkerälahokka on jopa myrkyllinen.

Sienet (Fungi) Valokuvat, Kuvat – Kuvia eläimiä ja luontoa – hieman lähempänä luontoa. Laji on erotettavissa syötävästä kuusilahokasta rikinkeltaisen värin ja kitkerän maun perusteella. Kuusilahokasta poiketen kitkerälahokka kasvaa yleensä. Kanttarellit antavat vielä odottaa itseään mutta.