Kuusiaita vai tuija aita

No olihan se meilläkin silloin Tapani-myrskyn jälkeen sähköt pois viisi päivää vaan sen takia, ettei oltu kuusiaitaa kaadettu ajallaan. Aitaa oli aikoinaan leikattu. Tiedän että kuusiaita on hidas kasvamaan, mutta tuoko se. Korkea tuija – aita molemmin puolin pihatietä piilottaa talon ulkopuolisten katseilta, ja se on Julkusen.

Ikivihreistä kuusiaita on upea, mutta hidaskasvuinen.

Puutarhatietäjä vinkkaa: näin pensasaita trimmataan oikein

Kuusiaita vai tuija aita

Tuijat tuovat vaihtelua pihalle ja soveltuvat monenlaisiin kasvupaikkoihin. Marja-Kaisa korostaa, että tuija – aidan istutuksessa tärkein asia on kunnollinen. KUUSIAITA ANTAA HÄMYISEN SUOJAN Tiheä, kauniin vihreä ja hyvin hoidettu. Tuija – aita on helppohoitoinen ja nopeakasvuinen. Tavallisen kuusen lisäksi leikattava aita voi olla myös tuija, marjakuusi tai.

Vierailija: "Haluaisimme talomme eteen näkösuojaksi tuija – aidan, koska emme. Kunnollisen kuusiaidan kasvattaminen on kymmenien vuosien mittainen pitkällinen.

Vihreä seinä vaatii saksia

Kuusiaita vai tuija aita

Kuusen ja tuijan taimia ei leikata istutusvaiheessa, vaan niiden oikea. Istutimme kesän alussa tuija – aitaa noin 150 metriä. Kevättalvi on hyvä aika tuija – ja kuusiaidan siistimiseen ja leikkaukseen. Onko tuijista(mikä laji) kasvatettu pensasaita vaikea hoidettava ja kuinka kauan tuijia tarvitsee suojata (siis montako vuotta) keväisin? Kuusiaita muotoillaan ylöspäin kapenevaksi ja teräväkärkiseksi, sillä leveä aita kerää suuret määrät lunta. Tällöin aidan muoto voi kärsiä ja oksat murtua.

Alunperin piti istuttaa tuija – aita, mutta käytyäni Järvenpäässä leikkaamassa kuusiaitaa, rupesin pohtimaan, ettei kuusi olisikaan yhtään. Sen sijaan tuija ja marjakuusi voidaan leikata joka toinen vuosi. Latvat leikataan vasta, kun aita on kasvanut haluttuun korkeuteen. Talon ympärillä on vanha kuusiaita,edelliset asukit eivät olleet jaksaneet hoitaa aitaa. Lehtipensas ei kuole leikkaamalla, mutta herkän kuusiaidan hoidossa. Vierailija: "Paikka on puolivarjoinen, ei paahtavaa aurinkoa paljoa. Kuinka nopeasti kuusiaita kasvaa? Kuusen lisäksi tällaisia selviytyjiä ovat vain tuijat, marjakuuset ja.

Kuusiaita leikataan keväällä, helmi–maaliskuussa, kun lumi on sulanut ja.

Yli kasvanut kuusiaita! voiko leikata?

Kuusiaita vai tuija aita

Leikattavuutensa ansiosta aidan muotoa ja profiilia on mahdollista kehittää vuosien myötä. Brabant aitatuija on myös hyvin menestyvä, kunhan tietyt perusasiat. Jukka ja Mirja Kulomaan taloa ympäröivä terve ja elinvoimainen kuusiaita on. Miten leikata pihasyreeni ja istuttaa tuija? Minulla on aurinkoinen piha ja noin 2 metriä korkea kuusiaita, jossa alimmat oksat ovat noin 50 cm. Videolla Viherpihan asiantuntija Lotta Lindholm kertoo myös, minkä.

Kovin usein ei enää haluta pihaan kuusiaitaa, vaikka ympärivuotinen näkösuoja onkin toiveissa. Esimerkiksi kuusiaidan leikkauksessa ei kannata fuskata kasvunopeuden. Parhaimmillaan tuija on hyvä aidannekasvi, mutta väärässä paikassa se jää. Mökkireissullani näen yhden liian pitkäksi kasvaneen kuusiaidan.

Tuijan taimiin joutui vähän sijoittamaan, mutta tulos näyttää kelvoilliselta.