Kurpitsan arpeutuminen luo kaiverrettuja malleja ainutlaatuiseen koristeluun.

Kurpitsojen veistäminen on aina yksi suosikkihalloween-perinteistäni, mutta löysin hiljattain uuden kurpitsakoristelutekniikan, jota haluat varmasti kokeilla. Sitä kutsutaan kurpitsan kaiverrukseksi, mutta se on erilainen tekniikka kuin perinteinen kurpitsan kaiverrus, jota olet ehkä tehnyt aiemmin.

Sen sijaan, että kuvio kaiverrettaisiin kurpitsaan ja esiteltäisiin heti, tämä kaiverrus tehdään viikkoja tai kuukausia etukäteen, jolloin kurpitsaan syntyy kaunis kohokuvio. Juttelimme Iowan osavaltiossa Madridissa sijaitsevan Alt Farmsin kurpitsanviljelijän Jessie Altin kanssa siitä, miten prosessi toimii. Hän on kasvattanut kurpitsoja lapsesta asti, ja nyt Alt Farmsilla hän syövyttää kurpitsoja asiakkaille.

Kurpitsan arpeutuminen luo kaiverrettuja malleja ainutlaatuiseen koristeluun.Kohteliaisuus: Alt Farms.

Viime vuosien aikana hän on syövyttänyt melko monenlaisia malleja. "Teen lapsille kurpitsoja, joissa on hymynaamoja, nimiä ja eläimiä, ja luon koristeellisia kurpitsoja pöydälle tai kuistille", hän sanoo. "Vain mielikuvitus ja aika ovat syövytyksen rajana."

Jessie Alt

"Kaiverruksen ainoat rajat ovat mielikuvitus ja aika."

– Jessie AltKurpitsan arpeutuminen luo kaiverrettuja malleja ainutlaatuiseen koristeluun.Alt Farms -tilan kohteliaisuus. Miten kurpitsan syövytys toimii?

Kurpitsan syövyttäminen kasvuprosessin aikana aiheuttaa sen, että kurpitsan kuori paranee syövytetyn alueen yli muodostaen kohokuvion. "Syövytys on luonnollinen prosessi, jossa kurpitsa paranee tarkoituksellisesta naarmusta", Alt sanoo. "Kurpitsa paranee syövytyksestä aivan kuten se arpeutuu hyönteisen puremasta tai lehden hankauksesta ihoa vasten."

Mutta pienten kuoppien tai "syylien" sijaan, joita löytyy mistä tahansa kurpitsasta, Alt luo syövytyksiä tai naarmuja, jotka muodostavat sanoja, lauseita ja kuvioita. "Tavoitteena on vahingoittaa kurpitsaa kevyesti, jotta se paranee ja antaa kauniisti koholla olevan syövytyksen."

Kun kurpitsan kuoreen kaiverretaan kuvio osana kurpitsan kaiverruskuviota, kuvio kestää viikon (ehkä kaksi), ennen kuin paljaat kohdat alkavat mädäntyä. Mutta jos syövytät kuvion tarpeeksi ajoissa, syövytetty alue paranee, eli kuvio kestää koko kauden.

Lisäksi et tarvitse edes kurpitsanveistosarjaa! "Useimmat kurpitsat ja kurpitsat voi syövyttää vaihtelevin tuloksin käyttämällä työkaluja, kuten bambuvartaita, litteäpäisiä ruuvimeisseleitä tai Dremeliä", Alt sanoo. "Muotoilun, kurpitsan värin ja käytetyn työkalun yhdistelmä tuottaa loputtomia kurpitsamahdollisuuksia."

Kurpitsan arpeutuminen luo kaiverrettuja malleja ainutlaatuiseen koristeluun.Kohteliaisuus Alt Farmsilta Milloin sinun pitäisi syövyttää kurpitsaa?

Tämän tekniikan ainoa haittapuoli on se, että se on tehtävä hyvissä ajoin etukäteen. Alt sanoo, että ihanteellinen aika kaiverrukselle on, kun kurpitsa on lähes täysikokoinen, mutta ennen kuin kuori kovettuu. Tämä tarkoittaa, että sinun on kaiverrettava se, kun se kasvaa vielä viiniköynnöksen päällä – prosessi ei toimi kurpitsalle, jonka olet jo poiminut kasvimaalta.

Alt sanoo, että ihanteellinen aika vaihtelee maantieteellisen sijainnin ja kurpitsalajikkeen mukaan, mutta hän aloittaa syövytyksen heinäkuun puolivälissä ja lopettaa myöhäisten lajikkeiden syövytyksen elokuun puolivälissä – vaikka hän sanoo, että tarvittaessa syövytys on mahdollista tehdä 1. syyskuuta asti.

Vaikka onkin liian myöhäistä luoda omia kurpitsakaiverruksia tälle vuodelle, paikalliset voivat poiketa Alt Farmsilla katsomassa malleja henkilökohtaisesti tai tutustua Alt Farmsin Instagram-tiliin, josta löytyy uskomatonta syysinspiraatiota.