Kun useimmat häädön lykkäykset päättyvät vuonna 2021, miltä vuosi 2022 näyttää vuokranantajille ja vuokralaisille?

Kun useimmat häädön lykkäykset päättyvät vuonna 2021, miltä vuosi 2022 näyttää vuokranantajille ja vuokralaisille?

Vuonna 2020 hätäpoistumiskiellot tulivat lomautusten ja pandemiaan liittyvien työnseisausten keskellä, jolloin miljoonat amerikkalaiset vuokralaiset jäivät ilman varoja vuokranmaksuun. Osana liittovaltion hallituksen CARES Act of 2020 -lakia vuokralaisille, jotka eivät pystyneet maksamaan vuokraansa tulojen menetyksen vuoksi, myönnettiin armahdus häätöstä vastaan. Nyt kun muutamat jäljellä olevat häätökiellot ovat päättymässä, mitä tapahtuu vuokransa maksamatta jättäneille vuokralaisille? Ja miltä vuokramarkkinat näyttävät sijoittajien kannalta tulevana vuonna?

Häädön säännöt vaihtelevat osavaltioittain.

Vaikka liittovaltion häätökiellot ovat päättyneet, muutamat osavaltioiden häätökiellot jatkuvat vuoden 2021 loppuun ja muutamat vielä vuoteen 2022. Lisäsuojaa tarjoavat muutamat osavaltiot, kuten Massachusetts, joka ei salli häätöjä, jos vuokralainen hakee parhaillaan vuokra-apua, tai New York, joka on oikeudellisen verkkogurun Nolon mukaan pidentänyt joidenkin vuokralaisten häätökieltoa 15. tammikuuta 2022 asti. Osavaltiokohtaisten suoja- ja vuokra-apuohjelmien nykytilasta saat tietoa Nolon verkkosivuilta.

Vuokra todennäköisesti nousee.

Sekä asuntojen myyntihinnat että vuokrakustannukset nousevat todennäköisesti Realtor.comin asuntoja koskevien ennusteiden mukaan vuonna 2022. Itse asiassa vuokrakustannusten ennustetaan nousevan ensi vuonna enemmän kuin asunnon ostokustannusten. Kiinteistöviranomainen odottaa vuokrien nousevan valtakunnallisesti noin 7,1 prosenttia. Pitkäaikaisen vuokrasopimuksen tehneiden vuokralaisten osalta vuokranantajat eivät yleensä voi korottaa vuokraa ennen vuokrasopimuksen uusimista, mutta lue vuokrasopimuksestasi yksityiskohdat.

Vuokra-asunnoista tulee pulaa.

Liittovaltion vuokratukea oli saatavilla vuokranantajille, jotka kärsivät taloudellisista takaiskuista, kun vuokralaiset eivät pystyneet maksamaan, mutta nämä osavaltioiden jakamat ohjelmat loppuivat usein nopeasti, joten rahat eivät riittäneet kattamaan kaikkia vuokrien vajeita. Turhautuneina ja rahapulassa jotkut vuokranantajat myivät kiinteistöjään, ja monet näistä asunnoista ostivat perheet, jotka aikoivat asua niissä sen sijaan, että olisivat vuokranneet ne, mikä vähensi käytettävissä olevien vuokrakohteiden määrää.

Vuokrausvaatimusten täyttäminen voi olla haastavampaa.

Vuokranantajat, jotka ovat jääneet jumiin maksamaan vuokrakiinteistöjen laskuja, mutta eivät ole voineet periä vuokraa tai häätää maksamattomia vuokralaisia, tarkastelevat nyt todennäköisemmin mahdollisia vuokralaisia tarkkaan. The Motley Fool neuvoo vuokranantajia vahvistamaan vuokralaisten seulontaprosessejaan taloudellisten riskien vähentämiseksi. Asuntoa etsivien vuokralaisten tulisi odottaa, että heidän luottotietonsa ja työhistoriansa analysoidaan. Heidän on ehkä myös esitettävä useita taloudellisia referenssejä, ennen kuin heidät hyväksytään vuokralaisiksi.

Vuokranantajat voivat nostaa kanteen vuokrarästeistä.

Tilapäisten häätökieltojen tarkoituksena oli auttaa vuokralaisia saamaan lisää aikaa vuokranmaksuun, mutta ne eivät olleet vuokran anteeksianto-ohjelma. Heti kun kieltojen voimassaolo päättyy, vuokranantajat voivat jälleen nostaa häädön. Lisäksi he voivat nostaa siviilikanteen vuokralaisia vastaan, jotka eivät ole maksaneet vuokraa kiellon aikana. Jos tuomioistuin antaa vuokranantajalle tuomion vuokrarästeistä, vuokranantaja voi takavarikoida entisen vuokralaisen palkan.

Vuokratukea on saatavilla vielä vuonna 2022.

Kun inflaatio kiihtyy, pandemia jatkuu ja korot nousevat, monet vuokralaiset ja vuokranantajat eivät yksinkertaisesti tule toimeen. Uusien häätökieltojen asettamisen sijaan monet osavaltiot ovat luomassa ohjelmia vuokralaisten ja vuokranantajien auttamiseksi. Consumer Financial Protection Bureau tarjoaa interaktiivisen työkalun niille, jotka etsivät lisäapua vuokranmaksuun.

Mitä vuokralaisten pitäisi tehdä vuonna 2022?

Vuokralaiset, jotka eivät ole pystyneet maksamaan vuokraa pandemian aikana, joutuvat todennäköisesti häädön kohteeksi, kun kiellot päättyvät. Jos näin on, vuokralaisen edun mukaista on CNetin mukaan keskustella vuokranantajan kanssa ja yrittää mahdollisuuksien mukaan laatia maksusuunnitelma ennen kuin vuokranantaja nostaa kanteen. Jos häätöprosessi on alkanut, on suositeltavaa hankkia oikeudellista neuvontaa, ja American Bar Association voi auttaa vuokralaisia löytämään edullista tai ilmaista oikeudellista apua, joka auttaa heitä pysymään kodeissaan. Kun sekä vuokrakustannukset että asuntojen arvot nousevat, paikallaan pysyminen voi olla paras vaihtoehto vuonna 2022, jos se on mahdollista.