Kulmakylpyammeen sisustusideat ja asennusopas

Kulmakylpyammeet tarjoavat runsaasti etuja. Olipa kylpyhuoneesi pieni, suuri tai jossain siltä väliltä, huomaat, että kulma-ammeen asentaminen maksimoi lattiapinta-alan ja tuo samalla runsaasti tyyliä ja kylpylän kaltaista hemmottelua. Sijoituksensa ansiosta kulmakylpyammeet avaavat kylpyhuoneen keskiosaa, jolloin liikenne pääsee liikkumaan vapaasti kylvyssä ja tarjoaa lisätilaa niille, jotka seisovat lavuaarien ääressä tai istuvat pukeutumispöydän ääressä.

Kulmakylpyammeen perusteet

Kulmakylpyammeet suunnitellaan yleensä siten, että kaksi sivua rajoittuu kahteen seinään. Ne ovat usein viisisivuisia, ja niissä on kolmionmuotoinen allas, joka on riittävän suuri kahdelle kylpijälle. Joissakin kulmakylpyammeissa on suorakaiteen, tiimalasin, puolisuunnikkaan tai soikean muotoiset sisäaltaat. Useimmissa kulmakylpyammeissa on kaksi selkänojaa, muotoillut käsinojat ja kansitasot tai reunukset hygieniatarvikkeiden asettamista varten. Joissakin on rauhallinen kylpeminen, toisissa taas on hemmotteluhoito, kuten ilmasuihkut, hierovat vesiputoukset ja kromoterapiajärjestelmät.

Yleensä kulmakylpyammeet on valmistettu akryylistä tai valuraudasta, ja yleisimmin saatavilla olevat mallit ovat kooltaan 4 jalkaa pitkä ja 4 jalkaa leveä tai 5 jalkaa pitkä ja 5 jalkaa leveä, ja niiden syvyys on 21-26 tuumaa. Kulmakylpyamme voi olla sisäänrakennettu malli, jossa on ulospäin suuntautuva sivu, esiliina tai kylpyamme, joka pudotetaan alustaan tai ympäröivään tilaan.

Kulmakylpyammeen suunnitteluideat

Ennen kuin valitset kulmakylpyammeen, määrittele, mihin kylvyn nurkkaan amme sopii parhaiten. Monissa kylpyhuoneen pohjaratkaisuissa kulma-amme on sijoitettu ikkunan alle, jotta kylpijät voivat paistatella luonnonvalossa ja nauttia taivas- ja puutarhanäkymistä. Harkitse kulma-ammeen sijoittamista pesualtaiden ja turhamaisuuksien viereen, jotta voit hyödyntää putkistoja ja viemärijärjestelmiä.

Ota tarkat mitat valitusta nurkasta ja varmista, että lisäät senttejä/jalkaa alustaa tai ympärystä varten, jos käytät upotettavaa kylpyammeen. Valitse kulmakylpyammeen tyyli tai rakenna alusta/ympärys, joka sisältää kulmakylpyammeen suunnitteluideasi. Sisäänrakennetut kylpyammeet, joita on saatavana klassisina ja tyylikkäinä nykyaikaisina siluetteina, eivät tarvitse alustaa tai ympäristöä, ja ne erottuvat keskipisteenä, kun niitä korostetaan täydentävillä maalatuilla, paneloiduilla tai laatoitetuilla seinillä. Sisäänrakennettujen kulmakylpyammeiden virtaviivainen yksinkertaisuus tekee niistä hienoja valintoja moderniin kylpyhuoneen suunnitteluun.

Kauniisti suunnitellut, leveillä reunoilla varustetut ympärykset antavat upotettaville kylpyammeille muodon ja toimivuuden. Drop-in-kulmakylpyammeet saavat siirtymävaiheen käänteen, kun ne asetetaan muodokkaisiin, liuskekivellä, kalkkikivellä tai marmorilla päällystettyihin kehyksiin. Valkoiseksi maalatulla helmilaudalla päällystetyt suoralinjaiset kehykset ovat mökkiluonteisia, kun taas värjätyt puupaneelien kehykset täydentävät perinteisiä ja vanhanaikaisia malleja.

Lisää sinulle

Selaa kuvia upeista kylpyhuoneista sisustusgalleriassamme ja löydä inspiraatiota omaan kylpyhuoneeseesi.

Vieraile sisustusgalleriassa.

Oletko remontoimassa kylpyhuonetta Hanki maksuton suunnitteluoppaamme, joka auttaa sinua prosessissa. Opas sisältää runsaasti vinkkejä oikeiden kalusteiden ostamiseen, tilan suunnitteluun ja paljon muuta.

Ilmainen kylpyhuoneen suunnitteluopas