Kuinka välttää toistuvia kuvioita lattianpäällysteissä?

Kuinka välttää toistuvia kuvioita lattianpäällysteissä?

Tämän vinyylilattiavalikoiman kestävä ja vedenpitävä laatu tekee siitä hyvän valinnan kaupallisiin tiloihin. Mukana Vesdura-vinyylilankut – 5,5 mm SPC Click Lock – XL Peak -mallisto, väri Panorama.
SKU: 15269022

Kuvioitu lattia antaa huoneelle enemmän visuaalista mielenkiintoa kuin laaja yhtenäisen värinen alue. Mutta jos kuvio toistuu liian selvästi, vaikutelma muuttuu nopeasti sekavaksi ja epäammattimaiseksi. Mitä laajempi vaihtelu lattian kuviossa on, sitä parempi yleisilme. Seuraavassa kerrotaan, mitä sinun on tiedettävä, jotta voit asentaa kuviolattian mahdollisimman ammattimaisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Vakiokuvion toistuvuus vs. pudotuskuvion toistuvuus

Vaikka vinyylilattiat toimitetaan yleensä laattoina tai lankkuina, ne valmistetaan itse asiassa suurina levyinä, jotka leikataan kokoon ennen myyntiä. Voit katsoa videon valmistusprosessista täältä.

Se, kuinka usein kuvio toistuu lopullisissa lankuissa, riippuu sekä alkuperäisen kuvion koosta että lankkujen leikatusta koosta. Tyypillisesti lankkujen kuvio toistuu noin kerran viidestä, vaikka premium-tuotteissa kuvio voi toistua kerran kahdeksasta lankusta tai jopa harvemmin.

Asuinhuoneiden lattioissa on kaksi pääasiallista tapaa, joilla kuvio toistuu, joita kutsutaan vakio- ja pudotuskuvioksi.

– Mikä on vakiokuvion toistuvuus?

Vakiokuvion toistossa kuvion toisto on yhtenäinen. Suurempi kuvio asetellaan neliöiksi tai suorakulmioiksi, ja se toistuu täydellisesti, kun kaksi samankokoista leikkausta asetetaan vierekkäin. Vakiokuvio toistuu sekä sivulta toiselle että ylhäältä alas.

Tämä helpottaa toistuvien kuvioiden sovittamista, mikä on hyvä asia laatoille, mutta ei niinkään lankuille, joissa halutaan luonnollisempi ulkonäkö.

– Mikä on pudotuskuvion toisto?

Pudotuskuvion toistossa kuvio ei ole täsmälleen samanlainen alkuperäisen rullan kummallakin puolella. Täydellisen vastaavuuden saavuttamiseksi sinun on siirrettävä yhtä palaa ylös- tai alaspäin, kunnes kuvion reunat ovat kohdakkain. Tämä vaikeuttaa esimerkiksi kuviollisten laattojen kohdistamista, mutta ylimääräinen satunnainen elementti tekee toistojen häivyttämisestä lankuissa paljon helpompaa.

Kuinka välttää toistuvia kuvioita lattianpäällysteissä?

Koska tämä ylellinen vinyylilattia on vedenpitävä, se on ihanteellinen valinta sekä asuinrakennuksiin että kevyisiin kaupallisiin sovelluksiin. Mukana Vesdura Vinyl Planks – Elevation Collection -mallisto, värissä Kaaba
SKU: 15271446

Kuinka lasketaan neliöjalka lattianpäällystystä varten?

Saatat ajatella, että laskemalla huoneesi neliömäärän saat selville, kuinka paljon lattiapintaa sinun on ostettava. Valitettavasti se on hieman monimutkaisempaa, sillä vakio- ja pudotuskuvion toistoa varten tilaamisen välillä on hienoinen ero.

Lattian tilaaminen vakiokuvion toistuvuudella

Jos kyseessä on vakiokuvioinen toisto, mittaa ensin huoneesi pituus ja leveys. Sanotaan esimerkiksi, että huoneesi on 15′ pitkä ja 20′ leveä. Lattiarullat ovat kiinteän levyisiä, joten jos haluamasi rulla toimitetaan 12′ leveänä, tarvitset kaksi 15′ pituista rullaleveyttä, jotta koko alue peittyy.

Lattiamateriaalin tilaaminen pudotuskuvion toistolla varustettuna

Jos käytät yhtä rullaa pudotuskuvioista toistettavaa lattiapintaa, voit yksinkertaisesti laskea tarvitsemasi pituuden. Mutta jos tarvitset useamman kuin yhden rullan leveyden, sinun on otettava huomioon kuvion pituus, jos haluat, että rullat sopivat yhteen.

Ensimmäisen tilaamasi rullan tulisi olla lattiatilan pituinen. Toisen ja sitä seuraavien rullien tulisi olla lattian pituuden ja koko kuvion pituuden suuruisia, jotta voit varmistaa, että voit linjata rullat ennen niiden leikkaamista pituuteen.

Kuinka välttää toistuvia kuvioita lattianpäällysteissä?

Aidot viimeistelyt yhdistettynä WPC-puumuovikomposiittiytimeen tekevät tästä lattiasta ihanteellisen vaihtoehdon kovapuulle. Mukana Vesdura Vinyl Planks – 8,5 mm WPC Click Lock – XL Romulus Collection Celestial Shadow SKU: 15267767

Tekniikka porrastuskuvion luomiseen työn edetessäsi

Ammattilaisen vinkki porrastetun kuvion luomiseen on lajitella lankut tai laatat värin mukaan ennen niiden asentamisen aloittamista. Tämä tarkoittaa, että seuraava lankku kasassa on aina lähes samanlainen, jolloin ulkonäkö on tasaisempi.

Erilaiset LVT-asennukset

Luksusvinyylilattioita on kolmea päätyyppiä: laatta, lankku ja levy. Levy on helpointa asentaa rivittämällä kuvio, kun taas lankkujen ja laattojen kanssa on oltava hieman huolellisempi, jotta saadaan ammattimaisen näköinen järjestely.

Luksusvinyylilattian asettelut ja kuviot

Vaikka vinyylilankut ja -laatat voidaan asentaa mihin tahansa kuvioon, on olemassa useita standardeja, joita ammattilaiset käyttävät usein.

– Diagonaalikuvio: Tämä kuvio toistuu 45 asteen kulmassa, mikä antaa dramaattisen ja hienostuneen ilmeen.

– Offset-kuvio: Tämä on yleisin kuvio, jossa laatat tai lankut ovat noin puolet leveydeltään toisistaan poikkeavia.

– Porrastettu kuvio: Tässä kuviossa vinyylikappaleet on sijoitettu vuorotellen keskilinjan ympärille, mikä antaa lähinnä satunnaisen ilmeen. Porrastuskuvio on erityisen tehokas kaksiväristen lankkujen kanssa, kun samassa pakkauksessa on sekä vaalean että tumman sävyistä vinyyliä.

– Ristikuvio: Tämä yleinen kuvio asettaa lankut tai laatat tasaisesti ja symmetrisesti, mikä luo selkeän ja modernin ilmeen.

– Käytäväkuvio: Ruudukkokuvion muunnelma, jossa vaakarivit ovat pystysuorien sarakkeiden sisällä.

– Herringbone-kuvio: Lankut on asennettu 90 asteen kulmissa, jolloin syntyy siksakmainen ulkonäkö.

– Satunnainen kuvio: Kuten nimestä voi päätellä, satunnaiskuvioinnin tavoitteena on, että lankuissa ei ole selvää toistoa tai järjestystä.

– Sekakuvio: Tässä kuvioinnissa käytetään eri levyisiä lankkuja, jotta saadaan vaihteleva ja toistumaton ulkonäkö.

Realistiset kuviot

Nykyaikaisilla vinyylilankuilla voi olla erittäin realistinen ulkonäkö nykyaikaisen tekniikan ansiosta, jossa alkuperäisen kuvion päälle kohokuvioidaan uusia rakennepiirteitä. Näillä lankuilla kuvio on satunnaisempi ja helpompi sovittaa ilman toistoa.

Kuvio Ylpeys

Valitsitpa minkälaisen suunnittelun ja asettelun tahansa, välttämällä selvästi toistuvaa kuviota saat tuloksia, joista voit olla ylpeä, että olet saavuttanut ne itse, ilman ammattitaitoisen asentajan kutsumista.

Usein kysytyt kysymykset lattianpäällysteiden toistuvien kuvioiden välttämisestä.

– Mitä minun on tehtävä ennen asennusta?

Saadaksesi aikaan mahdollisimman satunnaisen kuvion avaa laatikoittain lankkuja ja lajittele ne värien mukaan. Tämä auttaa sinua valitsemaan oikean lankun nopeasti, kun asennat niitä.

– Miten määrittelen, mihin suuntaan laminaattilattia asennetaan?

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että laminaattilattia asennetaan siten, että se osoittaa joko päävalonlähdettä tai eniten käytettyä sisäänkäyntiä kohti. Jos nämä suunnat ovat ristiriidassa keskenään, valitse se, jossa laminaattilautojen leikkaaminen on vähäisempää.

– Pitääkö laminaattilattian asennuksessa pitää lankkuja porrastaa?

Kyllä. Kun kuviot asettuvat vierekkäisten lankkujen kohdalleen, lopputulos on häiritsevä ja ruma. Lisäksi jos myös saumat ovat samassa linjassa, lattian lujuus voi vaarantua.

– Pitäisikö puulattioiden olla vaaka- vai pystysuoria?

Aidot puulattiat tulisi yleensä asentaa pisimmän seinän suuntaisesti, jotta tilan tuntu olisi mahdollisimman suuri.

– Mihin suuntaan laitan vinyylilankkulattian?

Vinyylilankkulattiat voidaan asentaa vaaka-, pysty- tai vinolankkulattioihin hyvillä tuloksilla. Monet ammattilaiset suosittelevat kuitenkin lankkujen asentamista pääasiallisen valonlähteen suuntaan, jotta lopputulos olisi houkuttelevin.

– Millä tavalla vinyylilankkulattia asennetaan useisiin huoneisiin?

Ihannetapauksessa kaikissa toisiinsa liittyvissä huoneissa lankut tulisi kulkea samaan suuntaan yhtenäisen ilmeen aikaansaamiseksi. Jos tämä ei ole mahdollista, siirtymäkaistaleen asentaminen oviaukkoon voi auttaa tasoittamaan eroa.