Kuinka valmistella verhoilu maalausta varten?

Ovi- ja ikkunalistat sekä jalkalistat, reunalistat, listat ja tuolikaiteet vaikuttavat merkittävästi huoneen tyyliin. Riippumatta siitä, onko ne viimeistelty maalilla vai tahralla, verhoilu on valmisteltava asianmukaisesti. Tämä tarkoittaa tavallisesti naulanpäiden asettamista puun pinnan alapuolelle, reikien täyttämistä ja hiomista, puhdistamista ja vaurioituneen puun korjaamista tai korvaamista. Se voi myös edellyttää vanhan maalin tai lakan poistamista, jotta pintakäsittelylle saadaan uusi pinta.

Viimeisteletkö verhoilun ennen vai jälkeen seinien maalauksen, on parasta, että kaikki esivalmistelut on tehty sekä verhoilun että seinien osalta ennen kumman tahansa pinnan viimeistelyä.

Muista käyttää suojalaseja, kun kuorinta tehdään, ja pölynaamaria, kun hiotaan. Kemialliset kuorinta-aineet voivat sisältää myrkyllisiä höyryjä, joten tuuleta huone riittävästi ennen liuoksen käyttöä. Kumihanskat ovat myös välttämättömät, jotta kemikaalit eivät polttaisi käsiäsi.

Kuinka valmistella verhoilu maalausta varten? Ennen kuin aloitat: Testaa lyijyn varalta

Lyijy on vaarallinen aine, joka oli aikoinaan yleinen maalien ainesosa. Vuonna 1978 sen käyttö kiellettiin lainsäädännöllä, mutta talossasi saattaa edelleen olla lyijymaalia. Lyijymaalin poistamisessa on määrättyjä varotoimia, joita sinun tulisi käyttää, mutta joissakin tapauksissa sinun on kutsuttava ammattilainen vakauttamaan tai poistamaan nämä materiaalit.

Parhaita tapoja poistaa lyijymaalin aiheuttamat vaarat talossasi ovat:

Maalin poistaminen: Kaavi maali irtoavista seinistä ja puuosista leveällä veitsellä. Käytä hengityssuojainta työskennellessäsi. Voit käyttää kemiallisia maalinpoistoaineita maalin pehmentämiseksi. Jos raaputat maalia kuivana, sumuta pintaa suihkepullolla vaarallisen pölyn vähentämiseksi. Siivoa pöly ja hiukkaset märällä mopilla – imurointi vain levittää lyijypölyä. Hiontaa, hiekkapuhallusta ja vastaavia menetelmiä ei suositella pölyvaaran vuoksi. Maalin pehmentäminen kuumailmapuhaltimella voi aiheuttaa myrkyllisiä höyryjä.

Kapselointi: Maalin poistamisen sijasta se eristetään tai tiivistetään. Levitä uusi kipsilevy olemassa olevan seinän päälle tai ujuta seinä seinälevymassalla.

Pinnan korvaaminen: Poista ja vaihda puuosat ja listat, jotka on maalattu lyijymaalilla.

Kiillon poistaminen verhoiluista. Kuinka valmistella verhoilu maalausta varten? Vaihe 1: Hio pinnat karhealla hiekalla.

Uusi maali tai kirkas maalipinta ei tartu hyvin kiiltäviin maaleihin. Hio kaikki kiiltävät pinnat 150-hiomapaperilla. Käytä tasaisilla pinnoilla hiomalaikkaa tai kämmenhiomakonetta tai kaarevilla pinnoilla muotohiomakonetta.

Kuinka valmistella verhoilu maalausta varten? Vaihe 2: Hiukkasten poistaminen

Hionnan jälkeen pinnassa on hiomapaperin uriin jättämiä mikroskooppisia pölyhiukkasia. Vedä nämä hiukkaset pois pinnalta pehmeällä liinalla, joka on kostutettu mineraalitärpättiin tai veteen. Älä käytä tarttuvaa liinaa; siitä voi jäädä jäämiä, jotka häiritsevät maalin kiinnittymistä.

Naulanreikien täyttäminen Kuinka valmistella verhoilu maalausta varten? Vaihe 1: Työnnä naulanpäitä.

Käytä oikeankokoista naulasarjaa työntääksesi naulanpäitä puun pinnan alapuolelle. Aseta naulasetin kärki naulankärjen syvennykseen ja napauta terävästi vasaralla.

Kuinka valmistella verhoilu maalausta varten? Vaihe 2: Täytä naulanreikien reiät

Jos aiot lopulta maalata pinnan, täytä naulanreiät hieman liikaa sisäpuolisella puun täyteaineella. Hio se tasaiseksi, kun se on kuivunut.

Kuinka valmistella verhoilu maalausta varten? Vaihe 3: Lisää kitti.

Kirkkaita pintoja varten osta eriväristä kittiä ja käytä sitä, joka vastaa parhaiten puun viimeisteltyä sävyä.

Kuinka valmistella verhoilu maalausta varten? Bonus: Tasoita kitti lastalla.

Tavalliseen kitin levittämiseen kuuluu, että hierot sormea reiän yli. Mutta jos olet asentanut useita huonetiloja täynnä kittiä, voit helposti hieroa sormenpääsi raa’aksi ennen työn loppuunsaattamista. Sormesi voi myös upota reikään, jolloin syntyy pieni painauma. Käytä ratkaisuna tavallista keittiön lastaa. Se on tarpeeksi luja pyyhkimään ylimääräisen kitin pois ja jättämään sileän pinnan. Se mukautuu myös kaareviin pintoihin, mikä nopeuttaa työtäsi.

Kuinka paikata verhoilu maalausta varten? Kuinka valmistella verhoilu maalausta varten? Vaihe 1: Pese pinta.

Pese verhoilun pinta TSP-liuoksella tai vähäfosfaattisella kotitalouspuhdistusaineella. Huuhtele huolellisesti etikka-vesiliuoksella ja anna listan kuivua. Kaavi irtoava maali pois paljaaseen puuhun jäykällä kittipuikolla.

Kuinka valmistella verhoilu maalausta varten? Vaihe 2: Levitä puulaastari.

Levitä laadukasta lateksilaastaria naulanreikiin, koloihin ja muihin vaurioituneisiin kohtiin. Täytä alue hieman liikaa, jotta se voi kutistua. Anna täyteaineen kuivua.

Kuinka valmistella verhoilu maalausta varten? Vaihe 3: Hio tasaiseksi.

Hio korjattu alue sileäksi 150-hiomapaperilla. Jos täyteaine on kutistunut puun pinnan alapuolelle, levitä uusi kerros ja hio se kuivuttuaan.

Näin valmistelet värjättyjä ja lakattuja verhoiluja Kuinka valmistella verhoilu maalausta varten? Vaihe 1: Puhdista ja hio pinta.

Puhdista lakatut pinnat pehmeällä liinalla ja hajuttomalla mineraalitärpätillä. Hio koko pinta 150-hiomapaperilla.

Kuinka valmistella verhoilu maalausta varten? Vaihe 2: Levitä puulaastari.

Levitä värjättävä puulappu, jonka väri vastaa tarkasti pintaa. Tasoita laastari ja hio se tasaiseksi, kun se on kuivunut.

Kuinka valmistella verhoilu maalausta varten? Vaihe 3: Värjäytä laastari.

Maalaa paikattu alue uudelleen vastaamaan valmista pintaa. Levitä viimeistelypinnoite.

Maalin poistaminen kemiallisilla poistoaineilla Kuinka valmistella verhoilu maalausta varten? Vaihe 1: Levitä maalinpoistoaine.

Levitä pintaan paksu kerros maalinpoistoainetta vanhalla luonnonharjaksisella maaliharjalla (monet maalinpoistoaineet sulattavat nailonharjakset). Sivele vain yhteen suuntaan, jotta vältät stripparin nostamisen pois pinnalta. Anna kuorinta-aineen vaikuttaa noin 20 minuuttia ja poista se ja maali sitten kaapimella.

Kuinka valmistella verhoilu maalausta varten? Vaihe 2: Toista prosessi.

Levitä stripperiä uudelleen sinne, missä maalia on vielä kiinni, ja toista prosessi. Poista pienet maalipilkut karkealla hiomatyynyllä ja puhdista alue vedellä tai mineraalitärpätillä sen mukaan, millaista maalinpoistoainetta olet käyttänyt. Puhdista pinta lopuksi denaturoituun alkoholiin kastetulla hienolla hiomatyynyllä.

Kuinka valmistella verhoilu maalausta varten? Miten lämpöpistoolilla poistetaan maalia?

Vedä lämpöpistoolin liipaisimesta ja anna sen tulla käyttölämpötilaansa. Pidä pistoolin kärki vinossa ja juuri niin lähellä, että se pehmentää maalia polttamatta sitä (tai sen alla olevaa puuta). Kun maali kuplii, vedä pistoolia hieman poispäin pinnasta ja kaavi maali pois.

Kuinka valmistella verhoilu maalausta varten? Tasaisen pinnan hiominen

Suurille tai pienille tasaisille pinnoille kämmenhiomakone tai satunnaiskiertohiomakone on suuri ajansäästäjä, kun hiotaan seiniä tai puutöitä.

Kuinka valmistella verhoilu maalausta varten? Miten hioa muotoiltu pinta hiomalla?

Suorakulmaisilla hiomalaikoilla on vaikea hioa muotoiltuja pintoja, koska ne voivat kolhiintua puuhun. Käytä joustavia hiomalaikkoja tai hiomasieniä näiden kaarevien pintojen tasoittamiseen.