Kuinka valmistella aluslattia luksusvinyylilattian asennusta varten

Vinyyli on jo pitkään ollut suosituin lattiamateriaali vilkkaasti liikennöidyissä tiloissa, kuten sisääntulotiloissa, keittiöissä, käytävillä ja olohuoneissa. Sitä käytetään säännöllisesti myös kaupallisissa tiloissa, joissa pitkäaikainen kestävyys on erittäin tärkeää.

Kuinka valmistella aluslattia luksusvinyylilattian asennusta varten

Luksusvinyylilattiat nostavat panosta sekä kestävyyden että tyylin osalta verrattuna tavallisiin, perinteisempiin vinyylimateriaaleihin. Vinyylilankkujen ulkonäköä on jopa monenlaista ja ne jäljittelevät muita materiaaleja, kuten kovapuuta ja kiveä. Ylellinen vinyyli on myös suhteellisen helppo materiaali asentaa, mikä tekee siitä houkuttelevan DIY-mielisille kodin ja yritysten omistajille.

Ennen kuin voit aloittaa asennuksen, sinun on valmisteltava aluslattia luksusvinyylilattioita varten. Tämä prosessi vaihtelee sen mukaan, onko käytössäsi betoni- vai puualustalattia. Voit asentaa luksusvinyylilattian myös joidenkin olemassa olevien lattiamateriaalien päälle.

Tämän oppaan avulla saat lisätietoja siitä, miten aluslattia valmistellaan luksusvinyylilattian asentamista varten kaupallisessa tai asuintilassa. Kerromme myös, miten voit valmistella olemassa olevan lattian, jos et aio poistaa sitä.

Betonialustan valmisteleminen luksusvinyylilattian asennusta varten

Kuinka valmistella aluslattia luksusvinyylilattian asennusta varten

Betoni on yleinen aluslattiamateriaali, ja se on yleensä helppo valmistella luksusvinyylilattian asennushanketta varten. Jos betonialustasi on juuri valettu, sen on annettava kovettua kunnolla vähintään 60 päivää ennen kuin ylellisen vinyylilattian asennus aloitetaan.

Tässä on vaiheittainen opas, jonka avulla voit valmistella betonialustan luksusvinyyliä varten:

Vaihe 1:

Testaa betonialustasi kosteuspitoisuus. Voit tehdä tämän kosteusmittarilla ja varmistaa, että lukema on enintään kolme paunaa 1000 neliöjalkaa kohti 24 tunnin aikana. Toinen vaihtoehto on teipata vinyylilattian pala betoniin 72 tunniksi. Jos lattia irtoaa helposti, sinun on vähennettävä huoneen kosteuspitoisuutta kosteudenpoistolla ja toistettava testi.

Vaihe 2:

Puhdista aluslattiasi perusteellisesti. Aloita lakaisemalla kaikki roskat pois. Voit myös käyttää märkä-/kuivaimuria syväpuhdistukseen. Varmista vain, että lattia kuivuu kokonaan ennen seuraavaan vaiheeseen siirtymistä.

Vaihe 3:

Tarkista, että aluslattiasi on tasainen. Testaa useita alueita käyttämällä suurta vaakaa. Huomaa mahdolliset matalat tai korkeat kohdat.

Vaihe 4:

Tasoita lattia täyttämällä matalat kohdat paikkausmassalla ja kittipuikolla. Tasoita alue keskikarkealla hiekkapaperilla ja puhdista huolellisesti, kun olet valmis.

Vaihe 5:

Vähennä korkeita kohtia hihnahiomakoneella. Puhdista mahdolliset roskat varmistaaksesi tahrattoman aluslattian.

Vaihe 6:

Aloita luksusvinyylilattian asennus, kun aluslattiasi on puhdas, kuiva ja tasainen.

Ammattilaisten vinkki

Sinun on asennettava höyrysulku, jos käytät kelluvaa vinyylilattiaa. Tässä oppaassa saat lisätietoja liimattavan ja kelluvan vinyylilankkulattian eroista.

Puualustan valmisteleminen ylellistä vinyylilattiaa varten.

Kuinka valmistella aluslattia luksusvinyylilattian asennusta varten

Puiset aluslattiat ovat kestäviä ja suunniteltu kestämään, mutta ylellisen vinyylilattian asentaminen puun päälle on hieman monimutkaisempi prosessi kuin betonin päälle. Se on silti hallittavissa oleva työ, jos sinulla on hieman tee-se-itse-taitoa.

Tässä on vaiheittainen opas, jonka avulla voit valmistella puisen aluslattian luksusvinyyliä varten:

Vaihe 1:

Peitä nykyinen aluslattian alue, johon uusi vinyylilattia asennetaan, 1/4 tuuman vanerilla. Mittaa huolellisesti varmistaaksesi, että vaneri on sopivan kokoinen. Voit leikata nämä palat puutavaraliikkeessä tai käyttää pyörösahaa työmaalla.

Vaihe 2:

Aseta vaneripalat niin, että niiden liitokset eivät mene suoraan puisen aluslattian liitosten päälle. Jätä 1/4 tuuman laajenemisväli seinien ja liitosten ympärille.

Vaihe 3:

Kiinnitä vaneripalat paikoilleen 1 tuuman terassiruuveilla. Piilota ruuvin päät vaneripalojen pinnan alle, jotta työalue on tasainen.

Vaihe 4:

Käytä sopivaa lattian paikkausmassaa ruuvinkantojen yläpuolella olevien alueiden täyttämiseen. Tasoita nämä alueet keskikarkealla hiekkapaperilla, jotta saat aikaan täysin tasaisen pinnan luksusvinyylimateriaalillesi.

Vaihe 5:

Puhdista lattiat perusteellisesti varmistaaksesi, ettei niihin jää roskia. Voit käyttää märkä-/kuivaimuria, jos annat puulle aikaa kuivua ennen asennuksen aloittamista.

Vaihe 6:

Aloita luksusvinyylilattian asennus, kun alue on puhdas, kuiva ja tasainen.

Voinko asentaa luksusvinyylilattian olemassa olevan lattian päälle?

Kuinka valmistella aluslattia luksusvinyylilattian asennusta varten

Vesdura-vinyylilankut – 6,5 mm SPC Click Lock – XL Jumbo -mallisto, ruskeaksi sahattu ranskalainen tammi / SKU: 15270039

Jotkut ihmiset haluavat asentaa luksusvinyylilattian olemassa olevan lattian päälle säästääkseen sekä aikaa että rahaa. Paikalla oleva vinyylimateriaali sekä laattalattiat ovat yleensä helpoimpia työstää.

Monissa tapauksissa uusi asennus ilman nykyisen lattian poistamista on mahdollista, mutta prosessi on hieman erilainen. Se, miten lattia valmistellaan, riippuu myös olemassa olevasta materiaalista.

Seuraavassa on muutamia asioita, jotka on hyvä tietää luksusvinyylilattian asentamisesta olemassa olevan lattian päälle:

  • Olemassa olevan lattian on oltava mahdollisimman puhdas. Käytä sopivaa kotitalouspuhdistusainetta. Voit joutua toistamaan puhdistusprosessin useammin kuin kerran.
  • Sinun on täytettävä olemassa olevien vinyylilattiamateriaalien väliset halkeamat paikkausmassalla. Sementtipohjaiset seokset toimivat parhaiten laastilinjojen tasoittamiseen, kun kyseessä ovat olemassa olevat laattalattiat. Hio nämä alueet, jotta pinta on kauttaaltaan sileä ja tasainen.
  • Kosteuspitoisuudella on merkitystä, kun asennetaan ylellinen vinyylilattia olemassa olevien materiaalien päälle. Vaikka asennettu lattia on todennäköisesti kuiva, myös paikkausmassojen ja sementtipohjaisten seosten on täytettävä kosteusvaatimukset. Käytä kosteusmittaria tai suorita 72 tunnin teippitesti uuden vinyylilattian kappaleen kanssa.

Oletko valmis asentamaan?

Ylellinen vinyylilattia on vahva, kestävä ja suunniteltu kestämään paljon jalankulkua sisääntuloalueilla, keittiöissä ja liiketiloissa. Saatavilla on erilaisia ulkonäköjä klassisista laminaattimalleista ja -tekstuureista luonnollisen kovapuun ja kiven näköisiin malleihin, ja luksusvinyylilattian avulla voit myös räätälöidä uuden lattian sisustustarpeidesi mukaan.

Oletko valmis oppimaan lisää luksusvinyylilattian asentamisesta kotiisi tai liiketilaasi? Ota yhteyttä koulutettuihin edustajiimme jo tänään. Voimme auttaa sinua löytämään oikeat materiaalit ja varmistaa, että sinulla on kaikki, mitä tarvitset lattioiden päivittämiseen, teitpä sen sitten itse tai palkkasit huippuluokan ammattilaiset. Toimitamme tarvikkeet jopa suoraan kotiovellesi.