Kuinka vaihtaa autotallin ovi ja saada raikkaan näköinen reunakivi

Anna kotisi ulkoasulle raikas ilme uudella autotallin ovella. Vaikka vaurioitunut ovi on varmasti syy vaihtoon, uusi autotallin ovi voi myös piristää kotisi ulkonäköä, lisätä reunakiven vetovoimaa ja jopa lisätä turvallisuutta. Lisäksi se on hanke, jonka sijoitus on hyvin kannattava: Zonda Median vuoden 2021 kustannus vs. arvo -raportin tietojen mukaan asunnon omistajat voivat odottaa saavansa 94 prosenttia autotallin oven vaihtamisesta aiheutuneista kustannuksista takaisin myydessään kotinsa.

"Vuodesta 2010 lähtien autotallinovien uusiminen on ollut johdonmukaisesti viiden suurimman kotitalouden remontti-investoinnin joukossa vuotuisessa Kustannus vs. arvo -raportissa, mikä vastaa suuntausta, jonka mukaan kodin ulkotilojen kunnostushankkeet tuottavat paremman tuoton kuin useimmat sisätilojen remontit", sanoo Overhead Door Brandin vanhempi markkinointipäällikkö Christian Morrow.

Monet autotallinovien jälleenmyyjät ja esittelytilat tarjoavat asennuspalveluja, mutta pienellä tietotaidolla, oikeilla työkaluilla ja turvallisuusnäkökohtien huomioimisella kodinomistajat voivat tehdä tämän kodinparannustyön myös itse.

Kuinka vaihtaa autotallin ovi ja saada raikkaan näköinen reunakiviKaramyshAdobe Stock Mitä on hyvä tietää ennen autotallin oven asentamista?

Uusien autotallin ovipaneelien asentaminen on vaativaa työtä, ja se edellyttää suurta varovaisuutta ja kumppania tai kahta, joka auttaa kokoamaan kaikki osat ja kantamaan kuorman.

"Jopa kevyemmät autotallinovet voivat painaa satoja kiloja, ja vanhempi autotallinovi painaa jopa 450 kiloa", Morrow sanoo. "Lisäksi autotallin oven jousijärjestelmät ovat äärimmäisen kireällä, ja niiden irrottaminen voi olla vaarallista ilman asianmukaista koulutusta ja varusteita. Näistä turvallisuussyistä suosittelemme konsultoimaan hyvämaineista, kokenutta autotallin oven asentajaa."

Clopayn asuntotuotepäällikkö Justin Evans sanoo, että ammattitaitoinen asentaja voi irrottaa ja asentaa oven muutamassa tunnissa, kun taas tee-se-itse -asentajien tulisi varata projektin toteuttamiseen 8-10 tuntia.

Kun valitset ovea, sinun on tiedettävä, että jotkin ovityypit ovat helpompia asentaa kuin toiset. Michael Brickner, Neighborly-yrityksen Precision Door Service -yhtiön toimitusjohtaja, suosittelee etsimään helpon tuulijärjestelmän autotallin ovea.

Vinkkejä hyvien autotallin oven mittausten tekemiseen

Jos kodinomistaja ryhtyy tähän projektiin itse, hänen on aloitettava ottamalla hyvät mittaukset, joihin kuuluu muitakin mittauksia kuin vain itse aukon mittaaminen. Evans kehottaa kiinnittämään huomiota näihin neljään kohtaan.

Oviaukko

Mittaa oviaukon leveys ja korkeus jalkoina ja tuumin, jotta voit määrittää tarvitsemasi autotallin oven koon.

Sivutila

Mittaa sivutila oven vasemmalta ja oikealta puolelta. Eri ovityypit vaativat minimitilan oven kummallakin puolella pystysuoran kiskon asentamista varten. Katso ovesi mukana toimitetuista tiedoista, kuinka paljon tilaa tarvitset.

Korkeusero

Mittaa korkeusero, joka on oviaukon yläreunan ja autotallin katon välinen etäisyys. Jousen asennukseen tarvitaan 10-12 tuumaa. Jos pääntilaa on rajoitetusti, on saatavana erikoislaitteita, sanoo Evans, mutta ne myydään erikseen ja ne on tilattava oven mukana.

Takahuone

Mittaa takatila, joka on etäisyys autotallin oven aukon ja autotallin takaseinän välillä. Oven korkeus plus 18 tuumaa vaaditaan.

Näin vaihdat autotallin oven

Jokainen tilanne on erilainen riippuen siitä, miten nykyinen autotallin ovi on asennettu ja uuden oven mekaanisesta rakenteesta. Morrow sanoo kuitenkin, että ammattitaitoiset asentajat noudattavat yleensä näitä ohjeita autotallin oven vaihtamisessa.

Mitä tarvitset

Autotallin oven asentamiseen tarvittavat työkalut vaihtelevat asennettavan oven tyypin mukaan. Jousen asennuksessa saatetaan tarvita lisätyökaluja. Tutustu autotallin oven valmistajan antamiin tietoihin tarvittavista lisätarvikkeista.

    TyökäsineetSuojalasit "C"-puristimet tai lukituspihdit VasaraLitteäkärkinen ruuvimeisseliMittausnauhaVaa’allaSarjataskusarjaAvainsarjaPorakone ja bititSauvapistooliSahasahaKierretangotAuraton iskupistooliTikkaatSahaharkot oven osien tukemiseksi laitteiston kiinnittämisen aikana.

Irrota ensin varovasti jousien kireys, laske vanha autotallin ovi alas ja irrota paneelit yksi kerrallaan. Tämä prosessi vaihtelee hieman riippuen siitä, käytetäänkö ovessa vääntöjousia (asennettu oven yläpuolella olevaan päätyyn) vai jatkojousia (ylemmän rullakiskon yläpuolella).Pura seuraavaksi autotallin oven käyttölaite, mukaan lukien kiskot, laseranturi ja kaikki kiinnikkeet, jotka pitävät järjestelmää paikallaan.vaihda ja valmistele karkea aukon kehys. Oikean istuvuuden varmistamiseksi tasaa ovi ja leikkaa paneelin alaosa pois, kunnes se on mahdollisimman tasainen betonilattian kanssa.Asenna säätiivisteiden asennus viimeistelemään alempi paneeli, joka tarjoaa säänkestävän tiivisteen suojaamaan kodin sisätiloja säältä.Kun alempi paneeli on valmis, kiinnitä laitteisto, mukaan lukien kulmakiinnikkeet ja saranat. Evan suosittelee sahanpuristimien päällystämistä hankaamattomalla matolla tai paksulla pyyhkeellä naarmujen estämiseksi.Nyt kiskot ja rullat ovat valmiina asennettaviksi, ja rullat sopivat siististi kiskoon ja kisko kiinnitetään uuteen autotallin oven kehykseen.Kokoa seuraavaksi vetotankokokoonpano ja kiinnitä paneelit. Nyt paneelien pitäisi liukua tasaisesti kiskoa pitkin rullien avulla.Kun olet tyytyväinen rullien liikkeeseen kiskolla, kiinnitä kiskot ruuveilla.Aseta ja asenna päätylaakeri pitämään kiristystankoa, kiinnitä kaikki saranat ja asenna vaijeri ja jouset.Kokoa lopuksi käyttökoneen tuki kiinnittämällä käyttökoneen kisko kannattimeen ja asentamalla moottori. Vinkkejä ja niksejä, jotka on hyvä pitää mielessään.

Käytä koko prosessin ajan aikaa ja noudata ohjeita huolellisesti, sanoo Brickner. Hän suosittelee myös säästämään itsesi kuljetusvaikeuksilta ja teettämään autotallin oven kotiinkuljetuksen sen sijaan, että yrittäisit kuljettaa sitä noutoautolla.

Evans sanoo, että tee-se-itse-rakentajien kannattaa katsoa ammattilaisten ja valmistajien videoita. Näistä videoista saa paremman käsityksen projektista ja oven järjestelmään liittyvistä vivahteista.

Ennen kaikkea pidä turvallisuus mielessä. "Siellä on paljon liikkuvia osia, raskasta kalustoa ja vaarallisia olosuhteita, jotka tekevät autotallin ovesta erittäin vaikean projektin kokemattomalle DIY-urakoitsijalle", Morrow sanoo. "Yksi autotallin oven asennuksen yleisimmistä haasteista on asianmukaisten turvallisuusvarotoimien noudattaminen, minkä vuoksi vain kokeneiden ammattilaisten tulisi yrittää tätä projektia."