Kuinka usein vuokranantajan pitäisi vaihtaa matto?

Kaikki matot ovat alttiita repeämiselle, tahroille ja vesivahingoille. Vaikka mitään katastrofaalista ei tapahtuisikaan, aika itsessään voi vaikuttaa maton kuntoon, eikä vanhaa ja haalistunutta mattoa haluta vuokra-asuntoon.

Koska vuokranantajat ja isännöitsijät ovat vastuussa maton kunnon ylläpidosta, niiden harteille lankeaa usein maton vaihtaminen, jos jotain tapahtuu. Kuinka usein vuokranantajan pitäisi vaihtaa matto? No, se riippuu.

Kulumisen ja kulumisen merkit

Ei ole olemassa mitään yksiselitteistä sääntöä siitä, milloin vuokranantajan pitäisi vaihtaa matto. Joissakin osavaltioissa on ohjeita, joita vuokranantajien on noudatettava, mutta ei kaikissa. Rutiinihoidolla ja ilman katastrofaalisia onnettomuuksia matot voivat kestää yli kymmenen vuotta, mutta se ei aina ole mahdollista.

Mattojen asianmukainen kunnossapito voi olla kallista ja vaikeasti hallittavaa. Vuokranantajien on vaikea toteuttaa sitä, kun he työskentelevät useiden vuokralaisten ja kiireisten aikataulujen kanssa. Rutiinihuolto ja siivous edellyttävät, että kiinteistö on suhteellisen puhdas ja joskus tyhjillään pitkiä aikoja. Ei ole helppoa pyytää perheitä tyhjentämään tiloja jonkin sellaisen asian vuoksi, joka ei ehkä tunnu täysin tarpeelliselta.

Vuokranantajat joutuvat usein odottamaan, että matot on vaihdettava, ennen kuin he voivat ryhtyä toimiin. Mattojen ja lattioiden yleisestä luonteesta johtuen tälle ei ole asetettu aikarajaa. Tutkimuksemme mukaan vuokrattavien kiinteistöjen matot pitäisi vaihtaa keskimäärin seitsemän vuoden välein, mutta se on arvio. Kaikki riippuu mattotyypistä ja sen kunnosta, joka muuttuu päivittäin.

Kuinka usein vuokranantajan pitäisi vaihtaa matto?

Useimmiten vuokranantajien on tehtävä päätöksensä maton kulumisen perusteella. Tässä on muutamia kulumisen merkkejä ja osoitus siitä, että maton vaihtamisen aika saattaa olla koittanut:

Tahrat

Vieras kaataa lasillisen viiniä illanistujaisissa. Lapsi pudottaa vahingossa mehukuppinsa lattialle. Joku raidoittaa mutaa tai likaa ulkoa. Nämä kaikki ovat asioita, joita voi tapahtua kenelle tahansa vuokralaiselle ja jotka lopulta aiheuttavat mattotahran.

On selvää, että useimmat tahrat on helppo poistaa ja puhdistaa. Perusteellinen shampoo voi tehdä ihmeitä. Joskus tahra tai tahrakokoelma on kuitenkin täysin hallitsematon, ja silloin on ryhdyttävä jyrkkiin toimenpiteisiin.

Vahinkoja sattuu. Sitä ei voi estää. Valitettavasti et voi osittain korvata tavallista mattoa. Jos tahroja tulee liikaa, matto on vaihdettava.

Home- ja vesivahingot

Home- ja vesivahingot annetaan vielä vähemmän anteeksi. Sanotaan, että putki puhkeaa kylpyhuoneen lavuaarin alla vuokralaisen ollessa töissä. Tämä aiheuttaa sen, että vesi tulvii kiinteistöön ja kastelee matot perusteellisesti. Lopulta joku huomaa tämän ja sulkee veden, mutta valitettavasti laaja vahinko on jo tapahtunut.

Ylimääräinen vesi voi pilata maton. Jos kosteus jää liian pitkäksi aikaa, se voi aiheuttaa homeen kasvua, mikä voi vaikuttaa kielteisesti vuokralaisen terveyteen. Jos vahinko tapahtuu ja hometta esiintyy, matot on vaihdettava välittömästi ennen kuin home leviää.

Kuluneet alueet

Kuinka usein vuokranantajan pitäisi vaihtaa matto?

Ajan myötä matot alkavat kulua, vaikka niillä olisi säännöllistä jalankulkua. Lopulta kaikki kuidut katoavat, ja jäljelle jäävät kaljut kohdat, kuten yllä olevassa kuvassa.

Kun näin käy, mattoa ei voi enää pelastaa. Ja kuten jo sanoimme, koska mattoa ei voi korvata osittain, se on vaihdettava kokonaan. Hyvänä puolena on se, että jos jokin osa matosta pääsee tähän pisteeseen, loputkin matosta eivät todennäköisesti ole kaukana, joten sen pelastaminen ei olisi kuitenkaan hyvä ajatus.

Haju

Yksi mattolattioiden merkittävistä huonoista puolista on se, että ne ovat pahamaineisia hajujen keräämisestä ja sitomisesta. Jos kosteutta jää maton tyynyn alle tai kuituihin, se voi aiheuttaa homeen tai homeen hajua.

Jos vuokralaiset polttavat tupakkaa sisätiloissa tai heidän lemmikkieläimensä käyvät kylpyhuoneessa matolla, nämä voimakkaat hajut voivat jäädä kiinni maton kuituihin. Kun näin tapahtuu, niitä on haastavaa saada pois, mikä tarkoittaa, että täydellinen vaihto on ehdottomasti edessä. Loppujen lopuksi kukaan vuokralainen ei halua muuttaa kotiin tai toimistoon, jossa on haiseva matto.

Ikä

Keskikokoisen maton keskimääräinen käyttöikä vaihtelee viidestä viiteentoista vuoteen. Huoneistoluokan maton osalta se voi olla jopa alle viisi vuotta.

Matot saavat paljon päivittäistä käyttöä, joten ne kuluvat ajan myötä ja ne on lopulta vaihdettava. Näin käy useimmille lattiamateriaaleille, vaikka matoilla on lyhyempi käyttöikä kuin muilla vaihtoehdoilla, kuten vinyylillä, kovapuulla ja laminaatilla.

Milloin vuokranantajan pitäisi vaihtaa matto?

Kuinka usein vuokranantajan pitäisi vaihtaa matto?

Nosta kotitoimistosi ilmettä tyylikkäillä, valtameren sinisillä mattolaatoilla. Mukana Sonora Carpet Tiles Prominence Collection Ocean Blue SKU: 15273938

Vuokranantajien tulisi vaihtaa kiinteistönsä matot, kun matot ovat tulleet elinkaarensa päähän. Tämä on suhteutettu sen kuntoon, mattotyyppiin, tyynyyn, kuituihin ja siihen, kuinka paljon mattoa käytetään ja käytetään väärin säännöllisesti.

Jos matossa on tahroja, joita ei voi puhdistaa, vesivahinkoja, hometta, outoja ja voimakkaita hajuja tai kuluneita alueita, on aika vaihtaa matto.

Paras tapa ostaa vuokra-asunnon matto

Kuinka usein vuokranantajan pitäisi vaihtaa matto?

Päivitä ruokasalisi mullistavilla, tyylikkäillä ja helposti asennettavilla mattolaatoilla. Mukana Sonora Carpet Tiles Pinpoint Collection -mallisto Kastanja SKU: 15273947

Yksi tavallisten mattojen merkittävimmistä haittapuolista on se, että ne on vaihdettava kokonaan, kun edes osa niistä on pilalla. Jos aiot vaihtaa kiinteistösi matot, miksi et valitsisi innovatiivista ja edullisempaa ratkaisua, kuten mattolaatat?

Mattolaatat ovat loistava innovaatio, joka on mullistanut tapamme ajatella mattoja. Ne ovat helppoja asentaa, pitkäikäisiä, kestäviä ja helppoja vaihtaa. Niitä on myös saatavana monenlaisissa väreissä ja tyyleissä, mikä tekee niistä yhden markkinoiden monipuolisimmista lattianpäällystysvaihtoehdoista.Jos olet kiinnostunut vaihtamaan kiinteistösi maton mattolaattoihin, harkitse liittymistä PRO Rewards -ohjelmaamme. Me tarjoamme PRO Rewards -jäsenillemme eksklusiivisia tarjouksia, mukaan lukien 5 %:n hyvitys, toimitus paikan päällä, rajoittamaton määrä näytteitä ja paljon muuta. Liity PRO:ksi jo tänään!