Kuinka usein keittiöpyyhkeet pitäisi oikeasti pestä?

Keittiöpyyhkeitä tai tiskirättejä on hyvä pitää käsillä, koska ne ovat ympäristöystävällinen siivousväline, joka voi korvata kertakäyttöiset paperituotteet. Voit käyttää niitä jokapäiväisiin tehtäviin, kuten tiskipöytien pyyhkimiseen, kuumien astioiden ottamiseen mikroaaltouunista tai käsien kuivaamiseen. Mutta jos käytät Samaa Keittiöpyyhettä useisiin erilaisiin roiskeisiin, voit helposti levittää bakteereja käsiisi ja kodin pinnoille.

Ajattele asiaa: Milloin olet viimeksi todella pessyt keittiöpyyhkeesi Oletko koskaan käyttänyt samaa pyyhettä viikon tai pidempään Jos et muista tai vastaus on kyllä, lue seuraavasta faktat, joiden avulla varmistat, ettet enää koskaan unohda pestä keittiöpyyhkeitäsi.

Mitä tapahtuu, jos et pese keittiöpyyhkeitäsi?

Jos sinulla on tapana pyyhkiä keittiön tiskipöydät ilta toisensa jälkeen pesemättä niitä säännöllisesti niiden välissä, saatat edistää haitallisten bakteerien kasvua pyyhkeissäsi.

Mauritiuksen yliopistossa vuonna 2018 tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että 49 prosentissa kuukauden käytön jälkeen testatuista keittiöpyyhkeistä oli bakteerikasvua, joka sisälsi samoja taudinaiheuttajia, jotka aiheuttavat ruokamyrkytyksiä aikuisille ja lapsille.

1

Samassa tutkimuksessa keittiöpyyhkeistä löytyneet bakteerit lisääntyivät sen mukaan, minkä kokoinen perhe niitä käytti, minkälaista ruokavaliota perhe söi (lihaa vai kasvissyöjä) ja kuinka kauan pyyhkeitä käytettiin pesemättä niitä. Bakteereja todettiin olevan enemmän perheissä, jotka söivät ei-kasvisruokavaliota, minkä vuoksi tutkijat uskovat, että monet ihmiset eivät ehkä käsittele kypsentämätöntä lihaa hygieenisesti.

1 Kuinka usein keittiöpyyhkeet pitäisi oikeasti pestä?

Vasemmalla: John Bessler; oikealla: M. M: ANTHONY MASTERSON PHOTOGRAPHY, INC. Suunnittelu: Better Homes & Gardens

Kuinka usein keittiöpyyhkeitä tai tiskirättejä on pestävä?

Keittiöpyyhkeet voivat kerätä likaa ja bakteereja nopeasti, joten kuinka usein sinun pitäisi pestä käyttämäsi tiskirätit No, se riippuu muutamasta asiasta, muun muassa siitä, mihin käytät niitä. Jos käytät keittiöpyyhkeitä vain juuri pestyjen käsien kuivaamiseen, ne voivat kestää hieman pidempään. Jos käytät niitä lihan tai kalan valmistuksen jälkeiseen siivoamiseen, ne on heitettävä pyykkiin välittömästi. Muista pestä pyyhkeet kuumassa vedessä ja heitä ne pois tai toimita ne tekstiilien kierrätyskeskukseen, jos ne alkavat haalistua tai revetä.

Jotkut asiantuntijat suosittelevat jopa pyyhkeiden pesemistä päivittäin tai jopa jokaisen käyttökerran jälkeen. Kansasin valtionyliopistossa vuonna 2015 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että pyyhkeet olivat keittiön eniten saastunut yksittäinen esine. Tutkimukseen osallistujat käsittelivät pyyhkeitä paljon useammin kuin voisi ymmärtää, sillä "monet osallistujat koskettivat pyyhettä ennen käsien pesua tai käyttivät pyyhettä sen jälkeen, kun he olivat pesseet kätensä riittämättömästi", tutkimuksessa todettiin. "Jopa sen jälkeen, kun he olivat pesseet kätensä kunnolla, he käyttivät pyyhettä uudelleen ja saastuttivat itsensä uudelleen."

2

Helpoin tapa torjua näin usein tapahtuvasta käytöstä johtuvaa bakteerikertymää on hankkia muutama tiskirätti. Vaihda ne tarvittaessa uusiin pyyhkeisiin ja kerää likaantuneet pyyhkeet roskikseen, kunnes olet valmis pesemään pyykit. Tietenkin sinun pitäisi aina tehdä niin kuin katsot parhaaksi itsellesi ja perheellesi, mutta nämä faktat ovat hyvä muistutus siitä, että sinun pitäisi pestä keittiöpyyhkeet hieman useammin kuin luultavasti nyt teet.