Kuinka testata laminaattilattianäyte?

Kuinka testata laminaattilattianäyte?

Uuden lattian asentaminen kotiin voi olla kallis ja aikaa vievä prosessi. Voit luottaa siihen, että olet valinnut tilaan täydellisen tuotteen, kun käytät aikaa laminaattilattianäytteiden testaamiseen. Kun tiedät tarkalleen, miltä ne näyttävät, tuntuvat ja miten ne kestävät ajan mittaan, sinun on helppo tehdä lopullinen päätös.

Laminaattilattia on suosittu valinta koko kodin huoneisiin. Se ei ainoastaan tarjoa kovapuun ulkonäköä murto-osalla kustannuksista, vaan monet tuotteet ovat myös vedenpitäviä, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan usein kosteudelle altistuviin tiloihin. Koska laminaatti on keinotekoinen tuote, sitä on saatavana monenlaisia tyylejä ja pintakäsittelyjä, joista voi valita. Samat testit voidaan tehdä myös luksusvinyyli- ja kovapuulattioille, jos tuoteryhmää ei ole vielä valittu.

Testaa laminaattilattianäytteitä ennen kuin sitoudut.

Tuo valoa sisään

Kaikki lattiat voivat näyttää erilaisilta luonnonvalossa kuin keinovalossa. Erilaiset sijainnit samassa huoneessa ja eri vuorokaudenajat voivat vaikuttaa lattianäytteen väriin. Siirrä sitä ympäri tilaa ja katso sitä toistuvasti 24 tunnin ajan. Varmista kaikissa valo-olosuhteissa, että se näyttää imartelevalta olemassa olevan seinän värin, kaapistojen ja kalusteiden kanssa.

Älä pelkää tilata näytteitä värimaailmassa, jota alun perin suosit, sekä väreissä, joita et normaalisti käyttäisi. Kun ne ovat tilassa, huoneeseen parhaiten sopivat värit saattavat yllättää sinut. Tarkastele sekä lämpimiä että viileitä sävyjä, jotta näet, mikä niistä sopii yhteen olemassa olevan sisustuksen kanssa.

Miltä se tuntuu?

Kuinka testata laminaattilattianäyte?

Jalkojesi alla olevan lattian on tunnuttava mukavalta, kun käytät kenkiä, sukkia tai juokset paljain jaloin. Joissakin tuotteissa on integroidut aluskatteet, kun taas toiset vaativat lisättävän aluskatteen. Aseta näytteet lattialle ja kävele niiden yli. Sileät lattiat voivat liukastua sukissa. Runsaasti kuvioitu laminaatti voi tuntua karheammalta paljain jaloin. Testaa lattialla kävellessäsi, jättävätkö rakastamasi kengät painon painosta jälkiä lattiaan.

Testaa kestävyys

Eri tuotteiden kestävyys voi vaihdella suuresti. Aloita katsomalla, kuinka helposti lattia naarmuuntuu ja kolhiintuu. Kokeile pudottaa paino tai vedä näytettä terävällä esineellä. Kokeile seuraavaksi värjätä lattia erilaisilla elintarvikkeilla. Puhdista tahra heti ja toista sitten prosessi antamalla tahrojen vaikuttaa hieman pidempään. Varmista, että käytät samoja puhdistusaineita, joita aiot käyttää lattialle. Varmista, että puhdistusprosessi ei jätä jäämiä tai muuta laminaatin pintaa.

Ota huomioon tilassa tapahtuvan arkielämän rasitukset, erityisesti jos sinulla on lemmikkejä. Lisää kaikki ylimääräiset testit, jotka auttavat varmistamaan, että se kestää kaiken, mitä elämä tuo tullessaan. Kävele korkokengillä, hyppää nastoilla tai vedä tuolia lattian päällä jäljitelläksesi jokapäiväistä elämää.

Vihje: Pidä lattian asentamisen jälkeenkin ylimääräinen leikkaus tai pala käsillä, jotta voit kokeilla uusia tuotteita ennen kuin kokeilet niitä asennetun lattian päällä.

Vertaa AC-luokituksia

Kuinka testata laminaattilattianäyte?

Laminaattilattia on monikerroksinen materiaali. Pintakerros eli kulutuskerros on se osa, joka antaa materiaalille rakenteen, ulkonäön ja viimeistelyn. Alla olevat kerrokset ovat enemmänkin mukavuutta. Se, miten hyvin kulutuskerros kestää jokapäiväistä elämää, antaa sille luokituksen.

Kaikki laminaattilattiat saavat AC-luokituksen (Abrasion Class). AC-luokitus vaihtelee AC1:stä AC5:een. Laminaattilattiat, joiden AC-luokitus on AC1:n ja AC3:n välillä, on suunniteltu asuinkäyttöön, ja AC1 on vähiten kestävä ja AC3 on kestävin asuinkäyttöön tarkoitettu lattia. Laminaattituotteet, joiden luokitus on AC 4 tai AC5, on tarkoitettu sekä raskaaseen asuin- että kaupalliseen käyttöön.

AC1-laminaattilattiat soveltuvat kodin vähän liikennöidyille alueille, kun taas AC3-lattiat ovat tarpeen enemmän liikennöidyille alueille, kuten aulatiloihin ja olohuoneisiin. Kun etsit äärimmäistä kestävyyttä, joka on suunniteltu kestämään kotitalouksia, joissa on paljon lapsia tai lemmikkejä, voit valita kaupallisen luokan AC4- tai AC5-luokituksen. Lattiapäällysteet, joilla on korkeampi AC-luokitus, ovat tyypillisesti kalliimpia investointeja, mutta niillä on myös pidempi käyttöikä, jolloin korjaukset ja vaihdot ovat epätodennäköisempiä lähitulevaisuudessa.

Altista se lämpötilan muutoksille.

Äärimmäinen kosteus, kuumuus tai kylmyys voivat muuttaa lattiapäällystettä. Ota huomioon huoneen lämpötilat ja varmista, että lattia altistuu näille lämpötiloille. Tämä on erityisen tärkeää, kun laminaattia käytetään huoneissa, joissa esiintyy äärimmäisiä lämpötilanvaihteluita, kuten kellarissa. Anna lattianäytteen sopeutua tilaan vähintään 24 tunnin ajan, jotta näet, miten se sopeutuu huoneen lämpötilaan.

Kun lattianäytteet on testattu, on selvää, mitkä tuotteet ovat paras valinta kotiisi. Useimmat laminaattilattiat on helppo asentaa, joten ne ovat loistava projekti innokkaalle viikonloppusoturille. Jos lattia kulkee koko kodin läpi, ammattilaisten palkkaaminen tekee aikaa vievästä projektista nopean työn. Jos et ole varma, haluatko ryhtyä tee-se-itse-projektiin vai et, kokeile napsauttaa yhteen muutamia näytteitä ja testaa, tuntuuko prosessi sinusta mukavalta. Uudella lattialla on tapana puhaltaa eloa tilaan ja pohjustaa täydellinen ilme. Testaa suosikkejasi löytääksesi sen, joka on kotisi tyylin perusta tuleviksi vuosiksi.

Kuinka testata laminaattilattianäyte?