Kuinka tehdä kurpitsaistutin syksyn kukkien esittelyyn?

Kauden kauneimmilla kukilla täytetty kurpitsa on suosikkitapamme tervehtiä syksyä. Tämän helpon kurpitsakoristeluidean lähtökohtana ovat erilaiset kasvit ja kukat, joten voit mukauttaa istutusastiasi syksyiseen sisustuskaavaan sopivaksi. Koska tämä kuistinäyttely kestää koko kauden, voit tehdä sen ennen Halloweenia ja jättää sen pystyyn kiitospäivän ajaksi. Se on nopea ja helppo tehdä, ja se on varmasti naapureiden mieleen. Vaikeinta on valita, mitä syksyn kukkia haluat käyttää! Näytämme sinulle, miten teet oman kurpitsan istutusastiasi vain kolmessa yksinkertaisessa vaiheessa.

Kuinka tehdä kurpitsaistutin syksyn kukkien esittelyyn?Jacob Fox Näin teet kurpitsan istutusastian Tarvittavat tarvikkeet

    Tekokurpitsa tai oikea kurpitsaVeitsiMuovinen jätesäkkiPorakonePieniä kiviäMultaaValikoima kauden kasveja.

Vaiheittaiset ohjeet

Muutaman tarvikkeen ja näiden ohjeiden avulla voit luoda oman syksyisen kurpitsakoristeen. Täytä kurpitsakäsityösi suosikki tuoreilla tai kuivilla kukilla. Kun sinulla on materiaalit, saat projektin valmiiksi noin 30 minuutissa.

Vaihe 1: Kurpitsan valmistelu

Ensimmäiseksi sinun on valittava kurpitsa: Etsi suuri tuore kurpitsa tai osta oranssi tekokurpitsa (31 dollaria, Funkins). Valmistele kurpitsa varovasti leikkaamalla kurpitsan kaiverrussarjalla reilu yläaukko. Meidän mielestämme oli helpointa leikata kurpitsan yläosa sahausliikkeellä. Jos käytät tuoretta kurpitsaa, kaiva keskusta auki. Tee porakoneella muutama pieni tyhjennysreikä. Aseta muovinen jätesäkki kurpitsan vuoraukseksi ja puhkaise reikiä salaojitusta varten. Peitä kevyellä kerroksella hernesoraa tai kiviä, kuten Grey Beach Stones, ($11, Crate & Barrel).

Vaihe 2: Täytä lialla.

Täytä kurpitsa puoliksi ruukkusekoituksella, joka on tarkoitettu käytettäväksi astiatarhassa (älä käytä puutarhamultaa). 8-neliöinen pussi Miracle-Gro Premium Potting Mixiä (4 dollaria, Target) riittää täyttämään suuren kurpitsan. Älä täytä kurpitsaa liikaa, sillä haluat varmistaa, että sinulla on runsaasti tilaa lisätä kasveja. Valitsimme pieniä kukkia ja viherkasveja, kuten lampaankorvaa, mutta voit täyttää istutusastiasi tuoreilla yrteillä tai kuivakukilla.

Kuinka tehdä kurpitsaistutin syksyn kukkien esittelyyn?Carson Downing Vaihe 3: Lisää kasveja.

Lisää kasvit ja kastele huolellisesti. Varmista, ettet kastele kurpitsa-astiaa liikaa. Liiallinen kosteus aiheuttaa kurpitsan pilaantumisen. Saat hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla saat kurpitsasi kestämään pidempään. Valitse erilaisia kasveja, jotka sopivat hyvin yhteen, kuten kukkia, koristeheinää ja yrttejä. Kokeile erilaisia kasviyhdistelmiä. Löysää juuret ennen istuttamista ja täytä paikat ruukkumullalla. Pujota kurpitsan sisään mahdolliset näkyvät roskapussit. Kun istutusastia on valmis, aseta se esille kuistillesi sesongin mukaisilla koristeilla, kuten kurpitsoilla, pienillä kurpitsoilla ja jopa heinäpaaleilla.