Kuinka tehdä DIY makramee-kasvipidike boho-tyyliseen koristeeseen?

Makrameella on pitkä historia, ja sen suosio kasvoi 1970-luvulla, ja kuten monet muutkin retromuotoiluelementit, tämä helppo solmittava käsityötaito on jälleen suosiossa nykyään. Googlen trenditietojen mukaan hakuja "macramé plant hanger tutorial" kasvoi yli 5 000 % viime vuoden aikana, kun ihmiset aloittivat uusia harrastuksia viettäessään enemmän aikaa kotona. Nämä DIY-kasvipidikkeet ovat niin yksinkertaisia tehdä, ja tarvitset vain narua (10 dollaria, Michaels), metallirenkaan ja paikan, johon ripustaa se.

Ole luova ja valitse kirkas johtoväri tai valitse neutraali väri, jotta kasvi pääsee keskipisteeseen. Jos haluat antaa suuren vaikutelman, ripusta kolme istutusastiaa samaan nurkkaan eri korkeuksille, jotta saat täyden näytön. Seuraa alla olevia ohjeita, jotta opit tekemään DIY-makrame-kasviripustimen ja kiinnittämään sen turvallisesti kattoon.

Kuinka tehdä DIY makramee-kasvipidike boho-tyyliseen koristeeseen? Näin teet makramee-kasviripustimen

Käytimme makramee-ripustimessamme 6 tuuman korkuista ruukkua, mutta voit muokata kokonaiskokoa haluamallesi istutusastialle sopivaksi. Kun valitset ruukkua, mieti, miten huolehdit salaojituksesta. Useimmat kasvit suosivat ruukkuja, joissa on salaojitusreikä, jotta multa ei jää liian märäksi, mutta jos kastelet ripustettavaa kasvia, jonka pohjassa on reikä, vesi valuu suoraan lattialle. Suunnittele, että siirrät kasvin lavuaariin aina kun kastelet, tai käytä valuma-astiaa (koristeellinen ulkosäiliö, joka voi naamioida muovisen perusruukun) salaojien keräämiseen. Jos valitset ruukun, jossa ei ole valuma-aukkoa, ole erityisen varovainen, ettet kastele kasviasi liikaa.

Mitä tarvitset

    10 metriä narua, narua tai paracordia1-1/4-tuumainen metallirengas tai avaimenperä6 tuuman korkuinen keraaminen istutusastia.

Kuinka tehdä DIY makramee-kasvipidike boho-tyyliseen koristeeseen?Kuvitus: Liz Gordon Vaihe 1: Sido säikeet renkaaseen.

Leikkaa neljä 90 tuuman pituista nyörisäiettä ja aseta ne yhteen ryhmään. Pujota kaikki säikeet metallirenkaan läpi ja sido säikeiden keskikohdat renkaaseen. Kiristä ja tasoita säikeet tarpeen mukaan.

Kuinka tehdä DIY makramee-kasvipidike boho-tyyliseen koristeeseen?Kuvitus: Liz Gordon. Vaihe 2: Katkaise säikeet.

Jaa säikeet neljään kahden säikeen osaan kukin. Solmi kukin osa ylimenosolmulla noin 8 tuumaa ylimmän solmun alapuolelle. Muista vetää säikeet tiukalle, jotta solmujen välissä ei ole epätasaisia pituuksia.

Kuinka tehdä DIY makramee-kasvipidike boho-tyyliseen koristeeseen?Kuvittanut Liz Gordon Vaihe 3: Halkaise hännät ja sido ne yhteen.

Halkaise kunkin solmun alla olevat hännät ja yhdistä ne viereisten solmujen hännillä. Kiinnitä säikeet ylimenosolmulla noin 3 – 4 tuumaa vaiheessa 2 tehtyjen solmujen alapuolelle. Mittojen ei tarvitse olla tarkkoja, mutta aseta solmut samanpituisiksi, jotta lopputulos olisi siisti.

Kuinka tehdä DIY makramee-kasvipidike boho-tyyliseen koristeeseen?Kuvitus: Liz Gordon. Vaihe 4: Solmi kaikki hännät yhteen.

Ryhmittele kaikki hännät yhteen ja solmi ne suurella ylimenosolmulla. Tämä pitää istutusastian paikallaan, joten varmista, että solmu on tukeva. Leikkaa hännät haluamaasi pituuteen muotoilun mukaan.

Vaihe 5: Aseta kasvi paikalleen ja ripusta.

Aseta istutin makramee-ripustimeen. Asenna kattokoukku (1 $, The Home Depot), joka on suunniteltu kestämään ruukkukasvin paino. Muista valita paikka, jossa kasvi saa riittävästi valoa, ja kiinnitä koukku pulttiin tai ankkuriin, jotta se ei pääse irtoamaan katosta. Aseta ylärengas kattokoukun päälle ripustusta varten.