Kuinka sovittaa puulattia seinän väreihin?

Kuinka sovittaa puulattia seinän väreihin?

Tämä mallisto sopii täydellisesti rohkean kannanoton antamiseen tai perinteisemmän ilmeen luomiseen tilaan. Mukana Jasper Engineered Hardwood Elysian Collection Mojave Fog -mallistossa. SKU: 15271196

Lattiat ja seinän väri ovat jokaisen huoneen kaksi osaa, jotka toimivat yleisen värimaailman perustana. Puulattiat ovat yksi perinteisimmistä vaihtoehdoista. Sitä on saatavana vaaleina, keskiruskeina ja tummina sävyinä. Jotkin puulattiat ovat sileitä ja sileitä, joissa on vain vähän värivaihtelua, kun taas toiset ovat mattapintaisia ja kuvioituja ja niissä on säröjä, jotka antavat niille paljon vaihtelua. Oikean puun sävyn valitseminen puulattian ja seinän värin yhteensovittamiseksi voi tuntua ylivoimaiselta tehtävältä, ellei sinulla ole käytössänne pari niksiä.

Vinkkejä puulattian ja seinän värien yhteensovittamiseen

Kun rakennat tai sisustat tilaa uudelleen, sinulla on mahdollisuus valita tilan puuosat ja seinien värit samanaikaisesti. Jos lattian tai seinän väri on jo asetettu, niistä tulee lähtökohdat muille valinnoillesi. Joskus voi olla helpompaa valita suosikkipuu- tai seinäväri ja löytää sitten vastine, joka tuo esiin kaiken sen kohteen kauneuden, johon alun perin ihastuit.

Vaalean ja tumman kontrasti

Kuinka sovittaa puulattia seinän väreihin?

Tämä aito puulattia tarjoaa luonnetta ja kauneutta suunnitteluprojektiisi. Mukana Jasper Engineered Hardwood Handscraped Distressed Collection -mallisto värissä Maple Dark Chocolate. SKU: 10071539

Kun haluat tehdä tilaan visuaalisen vaikutuksen, ei ole parempaa tapaa kuin sovittaa puulattia seinän sävyihin vaalean ja tumman kontrastilla. Tummat lattiat erottuvat vaaleaa seinää vasten valkoiset vaaleat puulattiat piristävät huonetta, jossa on tummempi seinäsävy. Sävyltään hyvin erilaisilla seinillä ja lattioilla on taipumus korostaa molempia tilan erillisinä piirteinä. Kun seinät ovat tummat, se saa huoneen tuntumaan pienemmältä ja laskee kattokorkeutta, mikä luo viihtyisyyttä. Kun seinien värit ovat vaaleat, ne vaikuttavat avarammilta ja tilavammilta. Muista, että sekä hyvin vaaleat että hyvin tummat lattiat näyttävät lian ja pölyn helpommin kuin keskisävyiset puulattiat.

Kuinka sovittaa puulattia seinän väreihin?

Luo harmoninen yhteensopivuus lattian ja seinien välille. Mukana Jasper Engineered Hardwood Baltic Oak Collection -malliston Sedona Silver -väri. SKU: 15001759

Valitsemalla jotain neutraalia.

Neutraalit seinävärit eivät ole vain saumaton tausta mille tahansa sisustukselle, vaan ne sopivat myös täydellisesti yhteen lähes minkä tahansa lattian kanssa. Harmaa, taupe, kerma ja valkoinen ovat vain muutamia suosituimpia neutraaleja seinävärejä. Neutraalit värit, joissa on lämpimiä sävyjä, näyttävät paremmilta lämpimien puulattioiden kanssa. Neutraalit värit, joissa on viileitä sävyjä, näyttävät paremmilta viileiden puulattioiden kanssa. Käytä luonnollisia seiniä taustana, jotta taideteokset, sisustustavarat ja asusteet saadaan näyttävämmin esille.

Valitse toisiaan täydentävät sävyt.

Väripyörän avulla on helppo löytää seinä- ja lattiaväri, jotka näyttävät upeilta toistensa kanssa. Kun katsot väriympyrää, suoraan vastakkain järjestettyjä värejä pidetään toisiaan täydentävinä. Oranssin sävyiset lattiat näyttävät silmää miellyttäviltä yhdistettynä siniseen väriperheeseen kuuluvien seinävärien kanssa. Lattiat, joissa on punainen pohjasävy, kuten kirsikka, näyttävät miellyttäviltä vihreiden seinävärien kanssa. Vaaleat lattiat, joissa on keltainen pohjasävy, sopivat erinomaisesti violetteihin sävyihin. Tämä on hauska ja moderni tapa yhdistää puulattiat ja seinäpäällysteet.

Kuinka sovittaa puulattia seinän väreihin?

Luonteenomaiset seinät ja lattiat luovat upean yhdistelmän. Mukana Mazama Hardwood Handscraped Tropical Collection -mallisto, väri Maple Walnut. SKU: 10067144

Näytä analogiset sävyt

Aivan kuten värirenkaassa vastakkain olevat värit miellyttävät silmää, myös värirenkaassa vierekkäin olevat värit miellyttävät silmää. Näitä värejä kutsutaan analogisiksi väreiksi. Punaisia, keltaisia ja oransseja pidetään lämpiminä värisävyinä. Vihreitä, sinisiä ja violetteja pidetään viileinä värisävyinä. Valitse puun ja seinien värit vierekkäin tai lähelle toisiaan väriympyrässä. Yhdistä kultainen lattia punaisen seinän kanssa tai lattia, jossa on punaisia sävyjä, keltaisen seinän kanssa.

Ota huomioon olemassa olevat huonekalut

Tilassa jo olevat taideteokset ja huonekalut voivat toimia loistavana inspiraationa värimaailman valinnassa. Katso huonekaluissa esiintyviä puun sävyjä. Valitse lattialle samanlaiset puun sävyt. Jos sinulla on esine, jossa yhdistyvät puun sävyt maalin tai verhoilun kanssa, tiedät jo, että ne sopivat yhteen. Käytä jo rakastamiasi kappaleita ja vedä niistä värejä, joita voit käyttää huoneen suunnittelun perustana.

Kuinka sovittaa puulattia seinän väreihin?

Porto / 12 / AC3 SKU: 15271426

Kokeile seinävärejä ja lattianäytteitä yhdessä

Vaikka tiedätkin joitakin niksejä, jotka helpottavat puun ja lattian värien yhdistämistä, mikään ei korvaa sitä, että näet molemmat samassa tilassa. Valitse muutama lattianäyte ja muutama värinäyte seinää varten. Maalaa muutamia laikkuja eri huoneissa pohjakerroksen lähelle. Aseta lattianäytteet myös pohjalevyä vasten. Katso seinän värit ja lattianäytteet yhdessä. Alun perin yhdessä valitsemasi värit eivät ehkä olekaan ne, joista pidät eniten, kun ne ovat tilassa.

Älä pelkää haarautua näytteiden kanssa ja kokeilla paria sellaista, jotka ovat aluksi mukavuusalueesi ulkopuolella. Näytteet voivat näyttää hyvin erilaisilta luonnonvalossa ja keinovalossa. Katso niitä 24 tunnin ajan monissa eri valaistusyhdistelmissä varmistaaksesi, että ne aina täydentävät tilaa. Kun näytteet ovat tilassa, älä pelkää testata niiden kestävyyttä, jotta voit varmistaa, että ne kestävät kaiken, mitä elämä tarjoaa.

Lattia ja seinät ovat kaksi suurinta pinta-alaa huoneessa. Tee niistä huomiota herättävä lisä tilaan valitsemalla värejä, jotka näyttävät houkuttelevilta toisiaan vasten. Analogiset värit, täydentävät värit ja neutraalit värit ovat kaikki luotettavia lähestymistapoja kutsuvan tilan luomiseen. Kun lattian ja seinien värit on valittu oikein, mikä tahansa huone on valmis saamaan tekstuuria ja tyyliä huonekaluilla, lisävarusteilla ja matoilla. Kovapuulattiat, vaikka on monia hyviä vaihtoehtoja lauhkeasta kastanjasta trooppisiin ja eksoottisiin kovapuihin, kuten mahonkiin ja teakiin, eivät ole ainoa tapa tuoda puun sävyjä esille tilassasi. Puun näköiset laatat ja ylelliset vinyylilankkulattiat sekä puulaminaattilattiat tarjoavat saman ilmeen murto-osalla kustannuksista.