Kuinka solmia makrameesolmuja DIY-kudotun sisustuksen luomiseksi?

Makramee on ollut suosittu käsityötaito vuosisatojen ajan, ja tämä koristeellinen solmutekniikka on yhä nykyäänkin suosittu. Menetelmään kuuluu narujen kutominen, kiertäminen ja solmiminen ainutlaatuisten kuvioiden muodostamiseksi, ja sitä käytetään usein kodin asusteiden, kuten seinäripustusten ja kasvien pitimien, valmistamiseen. Makramee vaatii vain vähän materiaaleja, ja se on erinomainen käsityöprojekti aloittelijoille (myös lapsille!). Makramee-käsityön opettelemiseksi tarvitset ensin useita pitkiä narun tai köyden osia ja esineen, jonka ympärille voit solmia solmuja. Tukialustan tulisi olla tukeva mutta kuitenkin tarpeeksi ohut, jotta voit helposti kiertää narun säikeet sen ympärille. Esimerkkejä hyvistä makramee-tuoleista ovat puutulpat, puun oksat ja metallirenkaat.

Kun olet kerännyt tarvikkeet, on aika harjoitella makrameesolmutekniikoita. Sisällyttämällä erilaisia solmuja kuvioihisi voit antaa projektillesi mielenkiintoista rakennetta ja lisäulottuvuutta. Seuraavassa käymme läpi joitakin yleisimpiä makrameesolmutyyppejä ja niiden tekemistä. Kun hallitset nämä menetelmät, voit yhdistellä eri solmutyyppejä luodaksesi omia erikoisia malleja. Mahdollisuudet ovat rajattomat!

Makrameesolmujen solmiminen

Voit käyttää erilaisia sidontatekniikoita luodaksesi ainutlaatuisia makrameemalleja. Seuraavassa on joitakin yleisimpiä makrameesolmuja:

1. Larkin pää: Tämä solmu (kuvassa yllä olevassa kuvassa äärimmäisenä vasemmalla) aloittaa yleensä projektin ja kiinnittää narun tai köyden tappiin (tai mihin ikinä kudotkaan). Kun haluat solmia haukipään solmun, silmukoi narun toinen pää tapin yli ja vie tämä pää jäljellä olevan narun etupuolelle. Tuo pää tapin alle ja sen ympäri, jolloin muodostuu silmukka, ja työnnä pää läpi. Kiristä ja tasoita päät tarvittaessa vetämällä.

2. Neliösolmu: Neliösolmut (kuvassa toinen vasemmalta, yllä), jotka sidotaan yhä uudelleen ja uudelleen tiukasti toistettuina, luovat paksuisen kuvioidun nauhan. Opi tämän solmun tekeminen alla olevien vaiheittaisten ohjeiden avulla.

3. Vaihtuva neliösolmu: Tämä makrameesolmu (kuvassa keskellä, yllä) luo timanttikuvion ja sitä voidaan käyttää leveiden paneelien muodostamiseen. Aloitetaan kahdeksasta narusta ja solmitaan rivit neliösolmuja vuorotellen jokaisella rivillä käytettäviä naruja. Tee yksi neliösolmu neljällä sisemmällä narulla ja sitten kaksi solmua neljällä narulla molemmin puolin.

4. Kierresolmu: Tässä sidontatekniikassa solmut kietoutuvat kierrellen (kuvassa toinen oikealta, yllä). Aloitat solmun kuten nelikulmaisen solmun ja yksinkertaisesti toistat ensimmäisen vaiheen uudelleen ja uudelleen. Solmu alkaa kääntyä alaspäin siirryttäessä.

Kuinka solmia makrameesolmuja DIY-kudotun sisustuksen luomiseksi? Nelikulmaisen makrameesolmun solmiminen

1. Aloita parilla haikaransolmulla. Vie vasemmanpuoleinen naru kahden keskimmäisen narun yli ja oikeanpuoleisen narun alle. Vie oikeanpuoleinen naru kahden keskimmäisen narun alle ja vasemmanpuoleisen narun yli.

Kuinka solmia makrameesolmuja DIY-kudotun sisustuksen luomiseksi?Adam Albright

2. Vedä tiukalle. Älä anna narujen vääntyä.

Kuinka solmia makrameesolmuja DIY-kudotun sisustuksen luomiseksi?Adam Albright

3. Tuo vasemmanpuoleinen naru keskimmäisen kakkosen alle ja oikeanpuoleisen yli. Vie oikeanpuoleinen naru keskimmäisen kahden naruosan yli ja vasemman naruosan alle.

Kuinka solmia makrameesolmuja DIY-kudotun sisustuksen luomiseksi?Adam Albright

4. Vedä tiukasti. Toista, kunnes saavutat haluamasi pituuden projektia varten.