Kuinka säilyttää posliinia suojellaksesi arvokkaimpia esineitäsi?

Juhlapyhät ovat parasta aikaa ottaa esiin "hyvä" posliini. Olitpa sitten sijoittanut omaan kokoelmaan tai perinyt sarjan perheenjäseneltä, nämä arvokkaat esineet tekevät pöydän kattamisesta erityisen hienoa. Mutta kun vieraat ovat lähteneet kotiin, ei ole niin yksinkertaista, että kaikki pinotaan kaappiin tai laitetaan pahvilaatikkoon. Hieno posliini on tavallista astiastoa hauraampaa, ja se sisältää usein monimutkaisia yksityiskohtia, kuten kultareunuksia, käsinmaalattuja kuvioita ja herkkiä lasitteita. Jos haluat pitää kokoelmasi turvassa ja valmiina seuraavaa erikoistilaisuutta varten, noudata näitä posliinin säilytysohjeita jokaisen käyttökerran välillä.

Kuinka säilyttää posliinia suojellaksesi arvokkaimpia esineitäsi?Carson Downing 1. Valitse vähällä liikenteellä oleva säilytyspaikka.

Et halua töniä hienojen posliiniesi ohi joka kerta, kun tartut murokulhoon. Valitse säilytyspaikka, joka on poissa tieltä, jotta vähennät riskiä, että esineet vahingoittuvat päivittäisissä rutiineissasi. Erillinen säilytyskaappi tai -kaappi on ihanteellinen, mutta jos sinulla ei ole sellaista, pyykkikaapin ylimääräinen hylly tai kellarissa oleva muovikori voi toimia hyvin. Kiinnitä vain huomiota lämpötilaan. "Ullakoiden ja autotallien kylmyys tai kuumuus voi halkaista lasitteet", sanoo Julie Robbins, Replacements, Ltd:n tuoteasiantuntija, joka on suosikkilähde vintage-posliinin ostamiseen ja korjaamiseen.

2. Erottele ja pinoa posliinit turvallisesti.

Missä ikinä päätätkin säilyttää posliinia, huolehdi siitä, että esineet pinotaan turvallisesti. "Aseta aina kahvisuodatin tai huopapala kappaleiden väliin, jotta ne eivät naarmuta toisiaan", Robbins sanoo. Äläkä koskaan pinoa lautasia tai kulhoja yli 10:tä kerrosta korkeammalle. "Paino voi itse asiassa vahingoittaa pohjalla olevia kappaleita", Robbins sanoo.

3. Säilytä palat tukevissa astioissa.

Pakkaa posliinit hauraiden pahvilaatikoiden sijasta tukeviin, rakenteellisiin astioihin, jotka eivät helposti kolhiudu tai murskaannu. Valitse kovapintaisia koteloita, jotka suojaavat astioita joka puolelta, kuten nämä pyöreät kotelot The Container Storesta (43 dollaria). Raskaan sarjan pankkiirilaatikko (34 dollaria 4 kappaletta, Target) tai tukeva lahjalaatikko voi myös toimia. Muista vuorata sisäpuoli huovalla lisätyynyn saamiseksi.

Kuinka säilyttää posliinia suojellaksesi arvokkaimpia esineitäsi?Courtney Apple 4. Säilytä posliinia varoen.

Harkitse kahdesti arvokkaiden perintöesineiden asettamista esille avoimille hyllyille, jotka jättävät posliinisi alttiiksi pölyn keräämiselle tai kaatumiselle. Lasivitriini tai -kaappi on yksi parhaista tavoista suojata posliinit pölyltä ja silti esitellä niitä. Jos haluat pitää lautaset pystyssä, sovita niiden reunat hyllyjen sisäänrakennettuihin uriin tai hanki jokaiselle lautaselle oma teline (10-17 dollaria, The Container Store). Älä ahtauta hyllyjä, jotta kappaleet eivät törmää toisiinsa.

5. Suojaa teekupit.

Teekupit saattavat näyttää kauniilta, kun ne ripustetaan koukkuihin, mutta tämä aiheuttaa ylimääräistä painetta kahvaan, joka on usein astian heikoin kohta. Lisäksi vaikka kuppien säilyttäminen ylösalaisin vähentää pölyn kertymistä, siitä voi helposti seurata kolhuja tai naarmuja reunan ympärille. Turvallisin säilytysmenetelmä on, kun teekupit asetetaan hyllylle oikein päin tai ne pakataan huolellisesti ja runsaasti pehmustettuna.