Kuinka rakentaa yksinkertainen sisääntulon katos viehättävään etupihaan?

Puutarhat sopivat erinomaisesti kauniin näkymän kehystämiseen tai polun kaunistamiseen, ja ne näyttävät erityisen viehättäviltä, kun ne on sijoitettu etupihan kulkuväylän poikki. Nämä ulkorakenteet tarjoavat arkkitehtonisen elementin, joka parantaa hillittömyyttä ja luo kauniin keskipisteen, joka auttaa ohjaamaan kävijöitä kohti etuovea. Jotta etupihasta tulisi vieläkin huomiota herättävämpi, voit kiinnittää köynnösköynnökset ja kukat arboriin ja integroida rakenteen saumattomasti etupihan maisemointiin. Valitse viiniköynnöksiä, kuten yksivuotinen aamunkoitto, sypressiköynnös tai mustasilmäinen Susan-köynnös, jotta saat siemenistä helposti väriä, joka säilyy pakkasiin asti. Suunnittele, että kukintakauden lopussa kompostoit yksivuotiset köynnökset, kun pakkanen on kaatanut ne.

Kuinka rakentaa yksinkertainen sisääntulon katos viehättävään etupihaan?

BHGSydney Saporito

Rakentaaksesi sisäänkäyntiarinan itse, tarvitset melko hyvin varustetun työkalupakin, johon kuuluu pyörösaha tai pieni käsisaha ja jiirilaatikko tarkkojen leikkausten tekemistä varten. Harjaannu puusepäntyön perustaidoissa ennen kuin aloitat, ja seuraa sitten alla olevia ohjeita yksinkertaisen aarnipuutarhan rakentamiseksi etupihallesi.

Kuinka rakentaa yksinkertainen sisääntulon katos viehättävään etupihaan?Peter Krumhardt Kuinka rakentaa yksinkertainen sisäänkäyntipuutarha?

Noudata näitä ohjeita, kun haluat rakentaa lehtimajan kotisi sisääntuloväylälle. Kun rakenne on valmis, koristele se köynnöksillä värin ja viehätyksen lisäämiseksi.

Tarvittavat tarvikkeet

    4 8-jalkaista 2×4-puuta (A)4 8-jalkaista 1×4-puuta (B)13 4-jalkaista 2×2-puuta tai 7 8-jalkaista 2×2-puuta, jotka on leikattu kahtia, tai 13 valmiiksi leikattua kannen akselia (C)72 jalkaa rimaa tai 24 36-tuumaista palaa (D ja E)Noin 60 3-tuumaista kannen ruuviaNoin 30 2-tuumaista kannen ruuviaNoin 12 1,5-tuumaista kannen ruuviaNoin 50 6 d:n sinkittyä naulaa4 koristeellista kiinnikettä (valinnainen)Tuubi yleiskäyttöistä rakennusliimaa (valinnainen)Neljännes kvartti ulkovärjäysväri, puuntiivistettä tai maalia (valinnainen)Neljä litraa ulkopohjamaalia, jos maalataan (valinnainen)Pensseli ja tärpätti, jos käytetään öljypohjaisia tuotteita (valinnainen)3-4 gallonaa soraa.

Kuinka rakentaa yksinkertainen sisääntulon katos viehättävään etupihaan?Kuvitus: Carson ja Connie Ode. Vaihe vaiheelta – ohjeet Vaihe 1: Valitse puulaji pylvästäsi varten.

Rakenna lehtimaja lahonkestävästä puusta. Cedar ja punapuu ovat erinomaisia valintoja, koska ne vaativat vain vähän huoltoa, ja molemmat kestävät kauniisti. Voit käyttää myös painekyllästettyä mäntyä tai kuusta, mutta sinun on tarkistettava tarkkaan, etteivät kappaleet vääntyile, kun ostat puuta.

Vaihe 2: Kaiva reiät pylväitä varten.

Mittaa neljän 2×4-pääpylvään sijainti ja kaiva neljä reikää 18 tuuman syvyyteen. Täytä kuopat 6 tuuman soralla salaojitusta varten, jotta puu ei pääse lahoamaan.

Vaihe 3: Leikkaa puutavara pituuteensa.

Pystypylväät (A) tulevat 8 jalan pituisina, eikä niitä tarvitse leikata. Leikkaa neljä 1×4-pintakiskoa (B) 7 jalkaa 3 tuuman pituiseksi. Jos haluat lisätä valinnaisen halkaisijaltaan 1 tuuman koristeellisen reiän, käytä seuraavaa temppua: Ennen kuin leikkaat kiskon pituuteen, piirrä lyijykynällä viiva siihen kohtaan, johon 30 asteen leikkaus ja valinnainen koristeellinen reikä tulevat. Merkitse ja poraa reikä oikeaan paikkaan 1 tuuman litteällä bitillä ja katkaise sitten pää merkittyä linjaa pitkin.

Vaihe 4: Leikkaa karat.

Jos et ostanut valmiiksi leikattuja kannen akseleita, leikkaa kolmetoista 2×2-puuta (C) 3 jalkaa 6 tuumaa kumpikin käyttäen 45 asteen viistettä molemmissa päissä. (Me viistimme 2×2:t kuvassa näkyvään akseliin. Kuvassa olevassa akselissa on valmiiksi leikattuja ja viistettyjä akseleita, joita kutsutaan joskus kansiakseleiksi). Leikkaa tavallinen rima (D) 24:ksi 3 jalan palaksi.

Vaihe 5: Kootkaa sivut.

Säleikkö voidaan koota monella eri tavalla, mutta helpointa on ottaa neljä pystytolppaa (A) ja asettaa ne kapeille sivuilleen tasaiselle alustalle siten, että niiden päät ovat samassa tasossa. Työnnä ne yhteen vierekkäin. Mittaa ja merkitse neliön ja lyijykynän avulla ristikon sijainti (kuten kuvassa on osoitettu) kaikilla neljällä sivulla ylöspäin.

Kokoa lehtikuusen sivut asettamalla kaksi pystytolpan kappaletta maahan täsmälleen kahden metrin päähän toisistaan niiden ulkoreunoista. Naulaa sitten ristikot kiinni melkein samalla tavalla kuin rakentaisit tikkaat. (Käytä kestävyyden vuoksi rakennusliimaa kaikissa liitoksissa.) Varmista, että runko pysyy suorakulmaisena ja oikeassa etäisyydessä toisistaan kokoamisen aikana, naulaa ensin alempi ja sitten ylempi rimapala. Jatka lopuilla kuudella vaakasuuntaisella rimapalalla kyseiselle puolelle aarnia. Jos ristikko halkeilee, poraa reiät ennen naulaamista.

Kun vaakasuora ristikko on asennettu, naulaa vinot palat (E) kiinni. Toista prosessi kootaksesi akselin toisen puolen. Aseta kaksi koottua päätä reikiin pitäen ne tasaisina, suorakulmaisina ja oikeassa etäisyydessä toisistaan.

Toimittajan vinkki: Kiinnitä tilapäisesti kaksi 2×2-puuta tai muuta puupalaa ristikon etu- ja takapuolen alareunan poikki, jotta kaikki pysyy suorassa. Täytä reiät mullalla ja tamppaa hyvin jalalla.

Vaihe 6: Kokoa yläosa.

Aseta neljä yläkiskoa niin, että kapeat sivut ovat ylöspäin. Mittaa ja merkitse neliön avulla 13 yläosan palan (C) etäisyys toisistaan (4½ tuumaa).

Asenna merkityt yläkiskot (B) kolmella 2 tuuman ruuvilla liitosta kohti. Tarkista, että ne ovat suorakulmaisia. Asenna yläkiskojen yläosassa olevia merkintöjä käyttäen 2×2 yläkappaleet (C) 3 tuuman ruuveilla. Vinkki: Jos käytät, ruuvaa valinnaiset koristeelliset kannattimet 1 tuuman ruuveilla; täytä reiät valmistajan puutulpilla.

Vaihe 7: Viimeistele pujotuspuu maalaamalla.

Maalaa lehtimaja valkoisella ulkovärimaalilla, kuten me teimme, tai anna sen sään vaikuttaa. Maalaa DIY-arboresi ensin pohjamaalilla ja sen jälkeen lateksimaalilla.