Kuinka rakentaa maalaistalon penkki?

Tee kodistasi entistäkin viihtyisämpi rautakaupan puutavarasta valmistetulla DIY-talopenkillä. Tämä rento mutta ajaton huonekalu sopii hyvin eteiseen tai lokahuoneeseen kenkien vetämiseen tai ruokasaliin ylimääräisten vieraiden majoittamiseen. Vaikka maalaistalon penkit voivat olla kalliita kotikaupoissa, ne ovat paljon edullisempia, jos teet ne itse. Alla näytämme, miten teet DIY-maalaistalon penkin. Kun projekti on valmis, voit jopa tehdä siihen sopivan maalaistalon pöydän.

Kuinka rakentaa maalaistalon penkki?Marty Baldwin Maalaistalon penkin tekeminen

Yksi parhaista tavoista koota perhe päivälliselle on maalaistalon pöytä ja penkki. Opi alla, miten teet oman DIY-penkkisi, tai muokkaa mitat pöytääsi tai huoneen pohjaratkaisuun sopiviksi.

Tarvittavat tarvikkeet

    1 x 4 x 96 tuuman mäntylauta1 x 8 x 96 tuuman mäntylauta2 x 4 x 96 tuuman seinätolppaMittausnauhaMittausnauhaMittasahaPorakone/porakoneTaskureikäjigiLukituskiinnittimetPuuliima1-1/4-tuuman karkeakierteiset pannukärkiset taskuaineruuvit2-1/2-tuuman karkeakierteiset pannukärkiset taskuaineruuvitMäntyjen taskuaineruuvitulpat1-1/4-tuuman puuruuvit

Leikkausluettelo

    2 pitkää X-jalkaa: 1-3/8 x 1’5-3/8 x 3-1/8-tuuma4 lyhyttä X-jalkaa: 1-3/8 x 8-1/4 x 3-1/8-tuuma2 ylempää X-jalkaa: 3/4 x 12-3/8 x 3-1/8-tuuma2 alempaa X-jalkaa: Ylempi paarustin: 3/4 x 4’7-1/2 x 3-1/4 tuumaaAlempi paarustin: 1-1/2 x 4’7-1/2 x 3-3/8 tuumaa4 jalkaa: 3/4 x 4-3/8 x 3-1/8 tuumaa2 penkkipinta: 7-1/4 x 76 tuuman levyt.

Vaiheittaiset ohjeet

Seuraa opastustamme täydellisen maalaistalon penkin valmistamiseen kotiisi. Tätä pidetään edistyneenä huonekaluprojektina.

Vaihe 1: Mittaa ja leikkaa jalat.

X-kirjaimen muodostavat jalat tehdään yhdestä pitkästä ja kahdesta lyhyestä laudasta. Leikkaa kaksi pitkää X-jalkaa pituuteen siten, että molemmissa päissä on yhdensuuntainen 45 asteen jyrsintä. Leikkaa 4 lyhyttä X-jalkaa niin pitkiksi, että toiseen päähän tehdään 45 asteen särmäys.

Vaihe 2: Kiinnitä pitkät ja lyhyet jalat.

Poraa kaksi 1-1/2 tuuman taskureikää jokaisen neljän lyhyen X-jalan leikkaamattomaan päähän. Kiinnitä lyhyt X-jalka pitkään X-jalkaan siten, että taskureiän puoli koskettaa pitkän X-jalan keskikohtaa. Kiinnitä puuliimalla ja 2-1/2 tuuman taskuruuveilla. Toista tämä vastakkaisen jalan kohdalla. Kiinnitä loput lyhyet X-jalat kokoonpanoihin ja muodosta X.

Vaihe 3: Leikkaa paarteet.

Leikkaa kaksi ylempää X-jalkaa 1×4-levystä. Leikkaa kaksi alempaa X-jalkaa 2×4-levystä; leikkaa molempiin päihin 45 asteen kulmat. Leikkaa neljä jalkaa 1×4-materiaalista.

Vaihe 4: Kiinnitä paarit.

Nyt viimeistelet penkin jalat. Kiinnitä ylempi X-paarre ja alempi X-paarre X:n ylä- ja alapisteiden poikki. Kiinnitä jalat alemman X-paarteen alapuolelle molempiin päihin. Toista tämä toisen jalan kohdalla.

Vaihe 5: Poraa taskujen reiät.

Poraa taskureiät ylemmän ja alemman paarteen molempiin päihin. Kahden Ylemmän paarteen tulee yhdistää kahden X-jalan yläpäät ja ne tulee liittää Ylempään X- paarteen. Alimman paarteen on yhdistettävä alempien X-paareiden keskikohta.

Vaihe 6: Rakenna penkkipinta

Leikkaa kaksi 7-1/4 x 76-tuumaista lautaa ja poraa taskureiät toisen reunaan. Taskureikien on oltava seitsemän tuuman välein, ja niiden on aloitettava 1-1/2 tuuman etäisyydeltä reunasta. Kiinnitä laudat toisiinsa ja kiinnitä ne puuliimalla ja taskuruuveilla. Keskitä yläosa jalkakokoonpanon päälle. Kiinnitä se puuliimalla ja puuruuveilla alhaalta yläjousien läpi.