Kuinka rakentaa ikkunalaatikko ja lisätä kotisi houkuttelevuutta reunakivelläsi

Yksi asia, jota tarvitset täydellisen kodin ulkoasun täydentämiseksi, on joukko käsintehtyjä ikkunalaatikoita. Ikkunalaatikot ovat täynnä kukkivia kukkia, suloisia mehikasveja tai ehkä tuoreita yrttejä, ja ne ovat täynnä mahdollisuuksia. Tässä olevat laatikot ovat klassista mallia, joka voidaan muokata sopimaan mihin tahansa ikkunakokoon. Muutaman työkalun avulla jopa aloitteleva puuseppä saa laatikot valmiiksi hetkessä. Seuraa vaiheitamme varmistaaksesi, että rakentaminen sujuu ongelmitta.

Huom: Ikkunalaatikot on suunniteltu siten, että ne mahtuvat hyvin 36 tuuman levyisen ikkunan alle.

Näin asennat ikkunalaatikon

Mitä tarvitset

    1" x 8" x 8′ setripahvi1" x 6" x 6′ setripahvi1 qt. ulkokäyttöön tarkoitettua polyuretaanitiivistettä1-5/8" ulkokannen ruuvit120 hiomapaperin karkeusMittasahaPöytäsaha tai pistosahaPorakone/avain1/8" poranterä esireikiä varten1/4" poranterä tyhjennysreikiä vartenMittausnauhaVetokoirakoneOutdoor-luokiteltua puutavaraliimaa

Vaihe 1: Tee leikkaukset. Kuinka rakentaa ikkunalaatikko ja lisätä kotisi houkuttelevuutta reunakivelläsi

Leikkaa laatikon pohja, takaosa ja etuosa pituuteen. Leikkaa etuosa 7" leveäksi (hieman pienemmäksi kuin takaosa ja sivut).

Laatikon sivut on leikattu vinoon, jotta ikkunalaatikoiden etuprofiili saisi enemmän yksilöllisen koristeellisen ilmeen. Mittaa ja merkitse ensin yhden sivun pituus, mutta älä leikkaa vielä. On helpompaa pitää levystä kiinni ja leikata kulma ensin. Merkitse nyt 15 asteen viiva ulkoreunasta. Leikkaa tämä kulma ensin pistosahalla ja suorakulmalla. Leikkaa sitten pituus jiirisahalla. Toista tämä toiselle puolelle.

Vaihe 2: Yhdistä sivut. Kuinka rakentaa ikkunalaatikko ja lisätä kotisi houkuttelevuutta reunakivelläsi

Pidä laatikon etuosaa kiinni laatikon toisen sivun kulmareunasta. Poraa esiporausreiät kolmea tasaisin välein olevaa reikää varten ja kiinnitä puuliimalla ja kansiruuveilla. Toista tämä toisella laatikon sivulla.

Toimittajan vinkki: Jos kokoat tämän vaiheen niin, että laudat ovat ylösalaisin, kuten yllä näkyy, saat ehkä tukevamman pohjan.

Vaihe 3: Kiinnitä selkäosa Kuinka rakentaa ikkunalaatikko ja lisätä kotisi houkuttelevuutta reunakivelläsi

Pidä laatikon selkämys kiinni laatikon sivujen suorista reunoista. Poraa kolme esireikää ja kiinnitä puuliimalla ja kansiruuveilla. Varmista poratessasi, että pidät poraa kohtisuorassa lautaa vasten, jotta ruuvit eivät mene vinosti sisään.

Vaihe 4: Pohjan kiinnittäminen Kuinka rakentaa ikkunalaatikko ja lisätä kotisi houkuttelevuutta reunakivelläsi

Käännä ikkunalaatikko oikein päin. Aseta laatikon pohja ikkunalaatikkoon, kunnes se on tiukasti kiinni ja tasainen. Poraa esiporausreiät ja varmista, että olet linjassa laatikon pohjan reunan kanssa sisäpuolella. Kiinnitä puuliimalla ja kansiruuveilla.

Vaihe 5: Tee salaojitusreiät ja viimeistele. Kuinka rakentaa ikkunalaatikko ja lisätä kotisi houkuttelevuutta reunakivelläsi

Poraa pohjalle salaojitusreiät. Pidä porauksen aikana laatikon alla puupalaa, jotta et poraudu työpintaan. Hio ikkunalaatikko lopuksi. Maalaa halutessasi ja viimeistele ulkopuolista polyuretaania käyttäen.