Kuinka puhdistaa ylellinen vinyylilankkulattia?

Kun olet asentanut ylelliset vinyylilankkulattiat, haluat pitää ne raikkaina ja puhtaina, mutta saatat miettiä, miten sinun pitäisi tehdä tämä. Vaikka luksusvinyylilankkulattiat ovat helppohoitoisia, on myös tärkeää ymmärtää, miten ne puhdistetaan oikein niiden kestävyyden säilyttämiseksi. Etsitpä sitten neuvoja säännölliseen puhdistukseen tai siihen, mitä tehdä, jos huomaat hankausjälkiä, tässä oppaassa kerrotaan sinulle tärkeitä tietoja siitä, miten ylellinen vinyylilankkulattia puhdistetaan.

Kuinka puhdistaa ylellinen vinyylilankkulattia?

Vesdura-vinyylilankut – 8,5 mm WPC Click Lock – Monterey-mallisto Santa Cruzissa / SKU: 15257623

Mitä on tiedettävä luksusvinyylilankkujen puhdistamisesta?

Etikan käyttäminen luksusvinyylin puhdistamiseen

Vaikka etikka on yleinen ainesosa monissa kotitekoisissa lattianpuhdistusaineissa, sitä ei pitäisi käyttää tietyillä kotitalouksien pinnoilla, koska se voi aiheuttaa vahinkoa. Onneksi luksusvinyylilattia ei kuulu näihin pintoihin. Itse asiassa omenaviinietikka on erinomainen vinyylilattian puhdistusaine. Etikan happamuus poistaa lian ja lian jättämättä jälkeensä kerrostumia ja jäämiä kuten saippua voi tehdä. Varmista vain, ettet käytä lattioiden puhdistamiseen täysivahvaa etikkaa. Se voi himmentää pinnan, eikä vinyylilattioita voi kiillottaa kiiltoa palauttamaan.

Jos haluat valmistaa kotitekoista lattianpuhdistusainetta etikan avulla, sekoita kupillinen omenaviinietikkaa gallonaan vettä. Voit sitten käyttää kosteaa moppia lattian puhdistamiseen. Muista huuhdella moppi usein kuumalla vedellä puhdistuksen aikana. Jos haluat desinfioida ja puhdistaa lattiat samanaikaisesti, voit käyttää sen sijaan valkoista etikkaa.

Jos lattiasi ovat erityisen likaiset, lisää etikka-vesiseokseen muutama tippa nestemäistä astianpesuainetta ennen moppaamista. Käy sitten lattiat läpi toisen kerran pelkällä vedellä ja etikalla. Jos haluat lisätä lattioiden kiiltoa, muutama tippa vauvanöljyä veden ja etikan puhdistusliuokseen tekee tehtävänsä.

Pidä puhdistusaineet pH-arvoltaan neutraaleina.

Kuinka puhdistaa ylellinen vinyylilankkulattia?

On tärkeää huomata, että et halua puhdistaa luksusvinyylilattioitasi valkaisuaineella, ammoniakilla tai millään korkean pH-arvon omaavilla pesuaineilla. Nämä puhdistusaineet ovat syövyttäviä ja voivat vahingoittaa lattiaa. Sen sijaan sinun on etsittävä pH-neutraaleja puhdistusaineita. Itse asiassa yksi parhaista puhdistusaineista vinyylilattioille on yksinkertainen liuos, jossa on unssin verran mietoa astianpesuainetta gallonassa pelkkää vettä.

Koska seisova vesi voi vahingoittaa tai tahraa vinyylilattioita, on tärkeää käyttää puhdistuksessa mikrokuitumoppia eikä narumoppia. Moppi kannattaa myös vääntää huolellisesti pois ylimääräisestä vedestä ennen käyttöä. Jos käytät puhdistusliuoksessa astianpesuainetta, älä unohda huuhdella lattioita puhtaalla vedellä, kun olet valmis. Viimeinen vaihe puhdistusprosessissa on kuivata lattiat puhtaalla rievulla tai pyyhkeellä.

Jos vinyylilattiallesi on jäänyt tahra, voit yrittää hangata sen pois isopropyylialkoholilla, vesi- ja ruokasoodatahnalla tai 3-prosenttisella vetyperoksidilla.

Tarvitseeko vinyyli vahaa?

Kuinka puhdistaa ylellinen vinyylilankkulattia?

Ylellinen vinyylilattia ei vaadi minkäänlaista vahaa. Se voi kuitenkin hyötyä akryylipinnoitteesta, ja on tärkeää ymmärtää näiden kahden välinen ero. Lattiavaha on yleensä peräisin karnaubavahasta, mikä tekee siitä kiinteämmän aineen. Sen levittämiseen lattialle tarvitaan myös erityinen kiillotustyökalu. Kuvittele talonmies, joka levittää vahaa koulun tai sairaalan lattialle suuren kiillotuskoneen avulla saadakseen lattian näyttämään puhtaalta ja kiiltävältä, niin ymmärrät, miten lattiavaha toimii.

Toisaalta akryylilakka on nestepohjainen aine, joka levitetään mopilla ja ämpärillä. Valmistajat suosittelevat usein akryylilakkauksen käyttöä alueilla, joilla hankautuminen tai naarmuuntuminen on todennäköistä. Vaikka akryylilakkaus ei olekaan pakollinen, se voi lisätä kiiltoa ja tarjota suojaavan esteen, kun se käytetään oikein. Tämä voi myös lisätä lattian pitkäikäisyyttä.

Jos päätät käyttää akryylipinnoitetta ylellisessä vinyylilankkulattiassasi, on tärkeää muistaa, että et halua kiillottaa sitä nopealla kiillotuslaitteella. Tämä johtuu siitä, että nopea kiillotus voi tunkeutua lattian kulutuskerrokseen ja mahdollisesti jopa aiheuttaa kerrosten irtoamisen ajan myötä, mikä tuhoaa lattiasi. Sen sijaan haluat hitaasti kiillottaa luksusvinyylilattian akryylipinnoitteen, jotta se kiiltää.

Naarmujen ja naarmujen korjaaminen

Kuinka puhdistaa ylellinen vinyylilankkulattia?

Paras tapa estää naarmujen tai naarmujen päätyminen luksusvinyylilattioihisi alun perin on lakaisemalla tai imuroimalla lattiat joka päivä, jotta kaikki lika ja roskat, jotka voivat aiheuttaa vaurioita, saadaan poistettua. Jos kuitenkin huomaat lattiassa naarmun tai naarmun, voit kokeilla useita vaihtoehtoja sen poistamiseksi.

Jos kyseessä on pieni jälki, kevyt hiominen saattaa auttaa. Voit myös kokeilla pistekorjaussarjaa jäljen poistamiseksi. Jos kyseessä on hieman suurempi naarmu tai naarmu, harkitse vinyylilattian tiivistettä lattian pesun jälkeen jäljen peittämiseksi. Yksi temppu, jonka nimeen monet vannovat, on se, että tennispalloa keihästetään tikun päähän ja hierotaan sillä naarmun yli, jotta se katoaa. Voit myös kokeilla levittää jojobaöljyä tai WD-40-voiteluainetta pyyhkeeseen ja hieroa sitä naarmun päälle, kunnes se häviää.

Jos kyseessä on vakava vaurio, kuten syvä naarmu, viilto, lovi tai lommo, sinun on todennäköisesti vaihdettava lankku. Samoin jos syvä naarmu johtuu siitä, että jokin on kuluttanut suojaavan kulutuskerroksen pois – esimerkiksi tuolin jalan pohja hankaa edestakaisin samaa kohtaa – on yleensä parempi vaihtaa vaurioitunut pala.

Rakastat luksusvinyylilankkulattiaasi ja haluat pitää sen kauniina tulevina vuosina. Pidä nämä hyödylliset puhdistusvinkit mielessäsi, niin tiedät tarkalleen, miten puhdistaa vinyylilankkulattiasi, jotta se näyttää jatkossakin hyvältä.