Kuinka puhdistaa ulkohuonekalut täydellistä kausivirkistystä varten?

Kukaan ei halua istua likaisella terassituolilla tai syödä ulkona likaisen pöydän ääressä. Rutiinipuhdistukset ovat välttämättömiä, jotta terassikalusteet pysyvät moitteettomassa kunnossa. Ulkokalusteet kannattaa puhdistaa neljä kertaa vuodessa parhaan tuloksen saavuttamiseksi: kerran kesän alussa, kerran kesän lopussa ja pari kertaa niiden välissä. Paras menetelmä terassikalusteiden puhdistamiseen riippuu niiden materiaalista. Olemme selvittäneet oikean tavan puhdistaa puu-, paju-, metalli-, lasi- ja muovikalusteet. Näillä puhdistusvinkeillä saat taatusti uutta elämää terassikalusteisiisi. Säilytä huonekalut talven aikana sisätiloissa, jotta ne eivät pääse sään vaikutuksesta ja värjäytymään.

Kuinka puhdistaa ulkohuonekalut täydellistä kausivirkistystä varten?

BHGDanielle Moore

Kuinka puhdistaa puiset ja pajusta valmistetut ulkohuonekalut? Kuinka puhdistaa ulkohuonekalut täydellistä kausivirkistystä varten?Dustin Peck

Pelasta tylsät, likaiset puu- tai punotut huonekalut näillä helpoilla puhdistusstrategioilla. Käytä lian poistamiseen mietoa öljypohjaista saippuaa, kuten Murphy Oil Soapia, sekoitettuna lämpimään veteen. Sekoita 1/4 kupillista ammoniakkia, 2 ruokalusikallista valkoista etikkaa ja 1 litra lämmintä vettä DIY-puhdistusliuosta varten. Kaupalliset puunpuhdistusaineet ovat myös tehokkaita terassikalusteiden puhdistukseen, mutta lue ohjeet huolellisesti. Paju ja maalattu puu saattavat vaatia liuoksen laimentamista.

Terassikalusteiden suojaamiseksi pyyhi puu säännöllisesti lian, roskien ja ylimääräisen veden poistamiseksi. Kovapuuhuonekalujen osalta paras vaihtoehto on hionta vuosittain ja uuden suojaavan pintakäsittelyn, kuten öljyn, tahran tai polyuretaanin, levittäminen. Lisäksi paju on pestävä letkulla muutaman viikon välein, jotta lika ei keräänny rakoihin.

Metalli-, rauta- ja alumiinisten ulkokalusteiden puhdistaminen Kuinka puhdistaa ulkohuonekalut täydellistä kausivirkistystä varten?Kimberly Gavin

Asianmukainen puhdistus on tärkeää, jotta ulkokäyttöön tarkoitettujen metallihuonekalujen kiilto säilyy. Alumiinikappaleiden kohdalla hapettuminen on yleisin ongelma. Ennen puhdistusta poista mahdollisimman suuri osa epätäydellisyydestä käyttämällä metallin kiillotustahnaa tai valkoisen etikan ja veden 1:1-liuosta. Vältä kemikaaleja, kuten ammoniakkia ja trinatriumfosfaattia (TSP); emäksiset puhdistusaineet aiheuttavat hapettumista.

Luonnollisen kiillon suojaamiseksi:

Pese alumiinihuonekalut usein ja poista naarmut pehmeällä liinalla, joka on kostutettu hankaamattomalla puhdistusaineella. Torju ruoste hiomalla se pois, samoin kuin vaurioitunut maali. Pyyhi metallijäämät mineraalitärpättiin tai teollisuusbensiiniin kostutetulla liinalla. Käytä ruosteen kestävää pohjamaalia ennen maalausta ruosteen kestävällä maalilla.

Harkitse takorautakalusteidesi hiekkapuhalluttamista tai pulverimaalauttamista lisäsuojan saamiseksi. Suojaa puhdistuksen jälkeen levittämällä kerros (raudalle kaksi) autovahaa.

Lasisten terassikalusteiden puhdistaminen Kuinka puhdistaa ulkohuonekalut täydellistä kausivirkistystä varten?

BHGDanielle Moore

Pidä lasiset terassipöydät säihkyvinä muutamalla yksinkertaisella puhdistusvaiheella. Poista ensin kaikki pinttyneet roskat lasille turvallisella, hankaamattomalla puhdistusaineella ja liinalla tai sienellä. Monet hankausharjat naarmuttavat lasia, joten valitse sellainen, joka on suunniteltu vaikeisiin puhdistustehtäviin ja joka ei vahingoita huonekalujasi.

Astianpesuaineet ja kotisiivousliuokset ovat tehokkaimpia puhdistusaineita. Suihkuta alkupuhdistuksen jälkeen pinnalle valkoista etikkaa tai lasinpuhdistusainetta ja pyyhi pois mikrokuituliinalla tai paperipyyhkeellä. Pyyhi lasipöydän alapuoli vähintään kerran kuukaudessa, jotta estät peruuttamattoman likaantumisen. Puhdista lasipöytien kehykset niiden materiaalityypin mukaan.

Jotta ulkotilojen lasikalusteet pysyisivät puhtaina, lasipöytä kannattaa peittää, kun sitä ei käytetä. Korjaa tarvittaessa pienet naarmut ja lohkeamat lasissa lasin korjaussarjalla.

Muovisten ja kovahartsisten ulkokalusteiden puhdistaminen Kuinka puhdistaa ulkohuonekalut täydellistä kausivirkistystä varten?Dana Gallagher

Näillä vinkeillä voit poistaa tahrat ja pinttyneen lian muovisista terassituoleista ja -pöydistä:

Tee oma mieto puhdistusaine sekoittamalla 1/2 kupillista ruokasoodaa 1 gallonan lämpimään veteen. Jos haluat kovempia tahroja, sekoita 3 ruokalusikallista astianpesuainetta (joka sisältää mietoa valkaisuainetta) ja 1 gallona lämmintä vettä. Värilliselle muoville sekoita 1/4 kupillista etikkaa 1 litraan lämmintä vettä.

Valkoisiin muovihuonekaluihin ei kannata käyttää klooria ja valkaisuaineita, koska ne syövyttävät materiaalia.

Jos tahra on sitkeä, kostuta puhdas rätti valkoisella tislatulla etikalla ja pyyhi kappale. Voit myös ripotella ruokasoodaa kosteaan sieneen, jolloin saat aikaan lievän hankausaineen, joka irrottaa tahrat mutta ei naarmuta pintoja. Vältä hankaavia puhdistusaineita, jotka naarmuttavat muovisia ulkokalusteita. Kun olet pessyt muovihuonekalut, suojaa ne autovahalla.