Kuinka puhdistaa joogamatto: Pidä treenisi rauhallisena ja bakteerittomana.

Kuinka puhdistaa joogamatto: Pidä treenisi rauhallisena ja bakteerittomana.

Kun harjoittelet joogamatolla, jäljelle jää hikeä, ihoa ja hiuksia. Jos nämä orgaaniset jäämät jätetään hoitamatta, ne voivat ajan myötä johtaa bakteerien ja sienten kehittymiseen. Siksi on tärkeää puhdistaa treenivarusteet säännöllisesti, harjoittelitpa sitten kotona tai kuntosalilla. Joogamatot ja muut välineet on puhdistettava ja desinfioitava usein, jotta harjoitukset pysyvät puhtaina ja häiriöttöminä.

Paras käytäntö on puhdistaa tai desinfioida joogamatto pistemäisesti jokaisen käyttökerran jälkeen. Jos käytät joogamattoa päivittäin, se tulisi syväpuhdistaa kahden viikon välein, ja kuumaa joogaa harrastavien tulisi syväpuhdistaa mattonsa vielä useammin. Jos käytät mattoa harvemmin, se voidaan puhdistaa kerran kuukaudessa. Joogamaton puhdistaminen on onneksi helppoa. Lue lisää ja opi, miten joogamatto syväpuhdistetaan ja desinfioidaan kotona.

Kuinka desinfioida joogamatto jokaisen käytön jälkeen

Joogamaton puhdistaminen jokaisen käyttökerran jälkeen estää mahdollisesti haitallisten bakteerien kertymisen. Jos käytät jaettua mattoa kuntosalilla tai joogastudiossa, harkitse myös maton desinfiointia ennen käyttöäsi siltä varalta, että sitä ennen sinua käyttänyt henkilö ei ole tehnyt sitä. Saatavilla on monenlaisia desinfiointiliuoksia, ja joitakin niistä voi valmistaa helposti kotona.

3 tehokasta desinfiointiratkaisua.

  • Antibakteeriset pyyhkeet: Tavalliset antibakteeriset pyyhkeet toimivat hyvin joogamattojen desinfiointiin, ja ne on kätevä ottaa mukaan ryhmäliikuntatunnille. Valitse pyyhkeitä, jotka ovat iholle turvallisia.
  • Kaupallinen joogamattojen puhdistusaine: Monet tuotemerkit valmistavat joogamattojen puhdistusaineita, kuten tämä Lululemonin tuote. Ne on kehitetty hygienisoimaan joogamaton huokoinen pinta.
  • Kotitekoinen etikkainen joogamattojen puhdistusaine: Yksinkertainen DIY-ratkaisu on sekoittaa yhtä paljon etikkaa ja vettä suihkepullossa. Valkoinen etikka on täysin luonnollinen desinfiointiaine, ja sinulla on sitä todennäköisesti jo kaapissasi.

VAIHE 1: Valitse desinfiointiliuos, joka sopii sinulle parhaiten.

Ensimmäinen askel on ostaa iholle turvallisia antibakteerisia pyyhkeitä tai kaupallista joogamaton puhdistusainetta. Vaihtoehtoisesti voit sekoittaa DIY-liuoksen kotona. Kun olet hankkinut desinfiointiaineesi, varmista, että se on tarpeeksi pienessä ja kätevässä pullossa, jotta voit ottaa sen mukaan harjoitukseen, jos harjoittelet kuntosalilla tai studiossa.

VAIHE 2: Pyyhi tai suihkuta matto istuntosi päätteeksi.

Kun olet lopettanut viimeisen savasanan, suihkuta tai pyyhi maton molemmat puolet huolellisesti. Kun maton yläpuoli oli kosketuksissa ihosi kanssa, alapuoli oli alttiina kaikelle studion lattialla olevalle lialle ja bakteereille. Varmista, että desinfiointiainetta levitetään maton jokaiseen senttiin.

VAIHE 3: Hiero tuote pyyhkeellä mattoon.

Käytä puhdasta pyyhettä ja hiero tuote maton pintaan pyörivin liikkein. Näin varmistetaan, että desinfiointiaine kyllästää maton huokoisen materiaalin. Tätä vaihetta ei tarvita, jos käytät antibakteerista pyyhettä suihkeen sijaan.

Kuinka joogamatto puhdistetaan?

Kun on aika syväpuhdistaa joogamatto, tarvitaan perusteellisempi prosessi. Ennen kuin päätät, miten joogamatto puhdistetaan, tarkista ensin, onko maton mukana erityisiä puhdistusohjeita. Koska joogamatot on valmistettu erilaisista materiaaleista, jotkin niistä voidaan puhdistaa vain tietyillä tuotteilla. Tässä menetelmässä käytetään kuitenkin hellävaraista puhdistusainetta, jonka pitäisi soveltua useimmille joogamatoille. Siihen tarvitaan vain materiaaleja, joita löytyy useimmista kotitalouksista.

Tarvikkeet

  • Tiskiaine
  • Lämmin vesi
  • Mikrokuituliina

VAIHE 1: Täytä kylpyamme tai suuri astia saippualla ja vedellä.

Aloita täyttämällä kylpyamme lämpimällä vedellä. Jos kotonasi ei ole kylpyammetta, käytä mitä tahansa astiaa, joka on tarpeeksi suuri, jotta joogamattosi mahtuu siihen. Lisää sitten astianpesuaine niin, että jokaista gallonaa vettä kohden on 1 ruokalusikallinen astianpesuainetta. Älä huoli, jos mittauksesi eivät ole täydelliset – niiden ei tarvitse olla tarkkoja, jotta joogamatto olisi puhdas.

VAIHE 2: Laita joogamatto ammeeseen ja anna sen liota.

Kun amme on täynnä, laita joogamatto veteen ja varmista, että se on täysin veden alla. Käytä puhdasta mikrokuituliinaa hieroaksesi saippuavettä maton pintaan. Anna sen liota vähintään 5 minuuttia. Tyhjennä amme ja huuhtele matto suihkupäällä viileällä vedellä, kunnes saippuajäämiä ei ole jäljellä.

VAIHE 3: Ripusta matto ja anna sen kuivua kokonaan.

Kun matto on puhdas, ripusta se kuivumaan. Ihannetapauksessa se tulisi ripustaa lämpimään, kuivaan paikkaan, jossa se pääsee kuivumaan mahdollisimman nopeasti. Ripusta se ulos aurinkoon, jos se on mahdollista. Koska auringolla on luonnollisia antibakteerisia ominaisuuksia, tämä viimeinen vaihe auttaa tappamaan matolle jääneet pöpöt.

Usein kysytyt kysymykset joogamaton puhdistamisesta

Vaikka oletkin nyt oppinut enemmän siitä, miten joogamatto puhdistetaan kotona, sinulla saattaa silti olla vielä joitakin lisäkysymyksiä. Näissä vastauksissa käsitellään joitakin useimmin kysyttyjä kysymyksiä siitä, miten joogamatto pestään.

Kysymys: Voiko joogamaton laittaa pesukoneeseen?

Useimmat joogamatot eivät ole konepestäviä, eikä niitä pidä puhdistaa pesukoneessa.

Kysymys: Voiko joogamattoa puhdistaa desinfiointipyyhkeillä?

Vaikka voit käyttää desinfiointipyyhkeitä joogamaton puhdistusaineena, on tärkeää valita tuote, joka on suunniteltu käytettäväksi iholla eikä kotitalouspuhdistusaineena.

Kysymys: Kuinka usein joogamatto tulisi puhdistaa?

Joogamatto olisi puhdistettava jokaisen käytön jälkeen ja syväpuhdistettava 2-4 viikon välein.