Kuinka puhdistaa auto niin, että se näyttää lähes upouudelta – vain 10 minuutissa

Näin pienessä tilassa auto voi muuttua nopeasti suureksi sotkuksi. Tyhjät juoma-astiat, harhailevat meikkipussit, hylätyt nastat – autolla on taipumus muuttua säiliöksi kaikenlaiselle tavaralle, joka kuuluu jonnekin muualle.

Mutta hyvin pienellä ajalla ja vaivalla autosi sisätilat voivat näyttää (lähes!) upouudelta, kiitos kohdennetun lähestymistavan, joka tunnetaan nimellä lyhytpuhdistus. Jos huomaat, että autosi näyttää usein siltä kuin siihen olisi iskenyt tornado, mikä saa sinut tuntemaan olosi turhautuneeksi ja ylivoimaiseksi, tämä 10 minuutin autosiivousrutiini on sinua varten.

Kuinka puhdistaa auto niin, että se näyttää lähes upouudelta - vain 10 minuutissaPeter_HorvathGetty Images Mitä on lyhytkestoinen puhdistus?

Lyhytkestoisella siivouksella tarkoitetaan tehtäviä tai rutiineja, jotka voidaan tehdä lyhyessä, määrätyssä ajassa (yleensä 2 minuutissa, 5 minuutissa tai 10 minuutissa). Jotkin lyhytkestoisen siivouksen tyypit voidaan liittää muihin tehtäviin, erityisesti sellaisiin, joissa on jonkin verran sisäänrakennettua odotusaikaa, kuten veden keittäminen.

Esimerkkejä odotusajan käyttämisestä lyhyiden siivoustöiden suorittamiseen: kylpyhuoneen lavuaarin reunan ja altaan pyyhkiminen odottaessasi hiustenmuotoiluvälineen lämpenemistä; astianpesukoneen tai astioiden kuivaustelineen tyhjentäminen kahvipannun keittämisen aikana; viiden tavaran palauttaminen oikeille paikoilleen mainoskatkon aikana. Lyhytkestoisella siivouksella hyödynnät kaikki ne pienet aikapätkät, joita päivän mittaan ilmaantuu.

On myös olemassa Rutiineja Jotka voidaan luokitella lyhytkestoiseksi siivoukseksi: erillisiä tehtäviä, jotka voidaan koodata nopeiksi, vaiheittaisiksi rutiineiksi. Roskapäivän rutiiniin voi esimerkiksi kuulua se, että käydään järjestelmällisesti jokaisessa kylpyhuoneessa ja makuuhuoneessa, jossa on pieni roskapönttö, tyhjennetään ja täytetään jokainen roskapönttö uudelleen, avataan jääkaappi pilaantuneen ruoan varalta ja viedään sitten roskapussit ulos kerättäväksi.

Tällaiset rutiinit voivat auttaa lievittämään stressiä. Siivoaminen ja järjestäminen pienissä erissä antaa tunteen hallinnasta ja onnistumisesta ilman, että perinteisiin, laajempiin siivous- tai järjestämistoimiin yleensä liittyvä ylivoima tai uupumus on niin suuri. Lisäksi sellaisten rutiinien luominen, jotka vievät siivouksesta ajattelun ja arvailun, tekee näistä töistä rutiininomaisempia ja vähemmän stressaavia.

10 minuutin autosiivousrutiini

Auton sisätilojen puhdistaminen on helpompaa – ja vaatii vähemmän siivoustarvikkeita – kuin luulisi. Tätä rutiinia noudattamalla saat autosi näyttämään (lähes!) upouudelta vain kymmenessä minuutissa.

Tarvitset seuraavaa

    Mikrokuituliina Muovinen pyykkikori (tai vastaava) Käsi-imuri tai pölynimuri Ajastin (valinnainen).

Vaihe 1: Avaa kaikki ovet ja tavaratila.

Avaa auton lukitus ja avaa kaikki ovet sekä tavaratila. Tämä on oma vaiheensa, joten vaikka se saattaakin houkuttaa, älä yhdistä sitä muihin tehtäviin. Avaa vain ovet.

Ovien ja tavaratilan avaaminen mahdollistaa sen, että pääset autoon sisään ja ulos tarpeen mukaan, ja jo 10 minuutin raitis ilma tekee enemmän kuin luuletkaan autosta poistuvan tunkkaisia, epämiellyttäviä hajuja. Jos käytät ajastinta, aseta se 10 minuutiksi.

Vaihe 2: Ota pois kaikki, mikä ei kuulu sinne.

Aloita matkustajan puolelta ja kierrä autoa myötäpäivään kuljettajan puolelle asti, poista kaikki, mikä ei kuulu autoon, ja laita se koriin. Älä huolehdi tavaroiden erottelusta tässä vaiheessa: Keskity vain poistamaan autosta kaikki, minkä ei pitäisi olla siellä. Tähän kuuluvat roskat, poisheitetyt vaatteet, kengät, asusteet, kuten sateenvarjot, huivit, hatut tai laukut, posti ja paketit.

Oletko jättänyt autoon jotain, kuten vaatteita tai kotivaatteita lahjoitettavaksi, tarkoituksenasi ajaa se muualle Ota se pois autosta ja aseta se hetkeksi syrjään.

Vaihe 3: Pyyhi kojelauta ja keskikonsoli.

Pyyhi kojelauta ja keskikonsoli mikrokuituliinalla pölyn, hiusten, murujen jne. poistamiseksi.

Vaihe 4: Imuroi istuimet ja lattiamatot.

Aloita istuinten ja lattiamattojen imurointi käsi-imurilla matkustajan puolelta ja kierrä autoa myötäpäivään kuljettajan puolelle asti.

Vaihe 5: Sulje ovet ja tavaratila.

Jos otit autosta jotain sellaista, jonka pitäisi mennä takaisin autoon, kuten vaatteita tai lahjoitettavia liinavaatteita, laita ne takaisin autoon ja sulje sitten kaikki auton ovet ja tavaratila.

Vaihe 6: Vie kori sisälle.

Vie pyykkikori sisälle taloon, jossa sen sisältöä voidaan käsitellä tarpeen mukaan: Aloita laittamalla roskat roskakoriin ja kierrätettävät materiaalit, kuten vesipullot ja limsatölkit, kierrätysastiaan.

Lajittele sitten kaikki koriin jäänyt ja palauta se oikeaan kotiinsa. Kirjojen, kenkien, lelujen jne. pitäisi mennä omistajansa huoneeseen. Hylätyt sukat ja hupparit voivat mennä roskakoriin tai suoraan pyykkihuoneeseen.

Vaihe 7: Tee suunnitelma autossa jäljellä olevia tavaroita varten (valinnainen).

Jos autossa on vielä tavaroita (kuten lahjoitettavaksi tarkoitettuja vaatteita tai liinavaatteita), jotka ovat ehkä viipyneet siellä kauemmin kuin olisi pitänyt, tee niille suunnitelma. Varaa päivä ja aika kyseiselle tehtävälle merkitsemällä se kalenteriisi, jolloin on todennäköisempää, että työ tulee tehtyä.

Vinkkejä ja niksejä auton puhdistamiseen

    Muovinen pyykkikori on ihanteellinen tähän tehtävään, koska se on kevyt ja tukeva ja koska siinä on kahvat, joiden ansiosta sitä on mukava kantaa. On kuitenkin paljon muitakin vaihtoehtoja, jos sinulla ei ole muovista pyykkikoria etkä halua investoida sellaiseen tätä työtä varten. Kudottu kori, keskikokoinen roska-astia, suuri kangaskassi tai jopa ruoka- tai roskapussi käy mainiosti – haluat vain astian, johon voit heittää joukon erilaisia tavaroita ja kantaa ne taloon. Jos et omista käsi-imuria etkä halua ostaa sellaista, voit myös lakaista auton istuimet puhtaiksi pölyluudalla tai käsilläsi. lattiapehmusteiden imuroinnin sijasta irrota ne autosta ja ravista tai hakkaa niitä. mikrokuituliina jättää auton kojelaudan ja konsolin puhtaaksi ilman erillistä puhdistusainetta. Mikrokuitua voidaan käyttää myös lasin kiillottamiseen ilman lasinpuhdistusainetta. Jos haluat poistaa tahmeat roiskeet, kostuta mikrokuituliina vedellä, jolloin saat lisää puhdistustehoa.Ajastimen käyttö on valinnaista, mutta suositeltavaa, erityisesti niille, joilla on hieman kilpailuhenkistä luonnetta. Huomaat todennäköisesti kilpailevasi työn aikana "päihittääksesi" ajastimen, jolloin askareesta tulee peli. Ajastimen käyttö on hyödyllistä myös niille, jotka kokevat siivoustyöt ylivoimaisiksi, sillä se auttaa asettamaan uudelleen odotukset siitä, kuinka paljon aikaa ja vaivaa siivoamiseen tarvitaan. Itse asiassa Menee pelättyjen tehtävien suorittamiseen.