Kuinka poistaa saippuakertymä kylpyammeista ja suihkuista?

Kuinka poistaa saippuakertymä kylpyammeista ja suihkuista?

Jos olet kotitaloutesi nimetty kylpyhuoneen siivooja (tai jos kiinnität huomiota ympäristöön, kun olet suihkussa tai kylvyssä), olet luultavasti nähnyt oman osuutesi saippuakertymää. On kodinhoidon surullista ironiaa, että aine, joka puhdistaa kehosi, voi tehdä suihkusta tai kylpyammeesta niin likaisen.

Saippuakimppuaa muodostuu, kun saippuan sisältämät rasvahapot, talkki ja muut ainesosat reagoivat kovan veden mineraalien kanssa ja kerääntyvät kylpyhuoneen pinnoille. Saippuakimppuassa on myös kehon öljyä, likaa, kuolleen ihon palasia ja bakteereja. Kun saippuakertymän annetaan kovettua, sitä on erittäin vaikea poistaa suihkusta tai ammeesta.

Kun on kyse siitä, miten saippuakertymästä pääsee eroon, on olemassa monia onnistuneita menetelmiä ja tuotteita, joita voit kokeilla työn hoitamiseksi. Lue lisää löytääksesi itsellesi sopivan lähestymistavan.

Saippuakumin puhdistaminen

Kun yrität ratkaista ongelmaa, mikä poistaa saippuakumin, ei puhdistusratkaisuista ole pulaa, mukaan lukien sekä valmiit kaavat että kotitekoiset saippuakuminpoistoreseptit. Joitakin näistä aineista ja materiaaleista voidaan käyttää samanaikaisesti erityisen paksuun tai sitkeään kerrostumaan.

Kaupasta ostetut puhdistusaineet

Jotkin suositut kaupalliset puhdistusaineet ovat murtaneet koodin siitä, miten puhdistaa vuosia kestänyt saippuakertymä. Nämä kaksi vaihtoehtoa ovat tehokkaita, helppokäyttöisiä ja helposti saatavilla.

  • Scrubbing Bubbles Mega Shower Foamer on parhaiden suihkukaakelipuhdistusaineiden oppaamme ykkösvalinta ja erinomainen valinta kylpyammeen saippuakertymien poistoon. Suihkuta vaahtoa yksinkertaisesti ammeen ja suihkun seiniin ja anna sen leikata rasvainen lika muutaman minuutin ajan. Huuhtele ja pyyhi pinnat sienellä, hankausharjalla tai liinalla. Kuivaa sen jälkeen kaikki nyt siistit pinnat, raot ja kalusteet puhtaalla pyyhkeellä. (Haluat kuivata suihkutilasi, koska kosteus houkuttelee saippuakertymiä ja voi myös johtaa homeen ja homeen kasvuun).
  • Yleisesti suositellaan puhdistamaan lähes kaikki kylpyhuoneen pinnat, mutta voiko Magic Eraser poistaa saippuakertymän? Vastaus on hieman yllättäen kyllä. Kostuta Mr. Clean Magic Eraser Bath tai muu melamiinisieni, purista sitä muutaman kerran ja pyyhi saippuakertymä pois suihkun oven lasista, laattalaastista ja ammeen altaasta. Huuhtele ja kuivaa kokonaan.

Kotitekoiset puhdistusaineet

Kaupasta ostetut kaavat eivät ole ainoita ratkaisuja, kun mietitään, miten puhdistaa saippuakertymä kylpyhuoneessa. Saatat huomata, että parhaat keinot saippuakertymän poistamiseen ovat myös joitakin halvimpia. Kokeile näitä reseptejä ja ratkaisuja DIY-saippuankuoren poistoon, joissa käytetään materiaaleja, joita sinulla todennäköisesti jo on kotona:

  • Ruokasooda ja etikka. Kaada kupillinen ruokasoodaa pieneen kulhoon ja lisää joukkoon niin paljon valkoista etikkaa, että siitä tulee tahna. Kun seos lakkaa poreilemasta, levitä sitä sienellä suihkuun ja ammeeseen ja anna sen sitten vaikuttaa noin 15 minuuttia. Pyyhi pinnat uudelleen naarmuttamattomalla sienellä, huuhtele huolellisesti vedellä ja kuivaa puhtaalla pyyhkeellä.
  • Etikka ja astianpesuaine. Toinen luotettava puhdistuksen peruspilari, saippuan ja etikan seos voi myös liuottaa saippuakertymän. Yhdistä yhtä paljon etikkaa ja vettä suihkepulloon ja lisää sitten yksi ruokalusikallinen astianpesuainetta (tai nestemäistä astianpesuainetta). Suihkuta seos suoraan saippuakertymään ja anna sen vaikuttaa noin 15 minuuttia. Kun palaat, hankaa alue pehmeäharjaisella hankausharjalla ja huuhtele se kuumalla vedellä. Kuivaa huolellisesti.
  • Hohkakivi. Kun puhdistat posliiniammetta – tätä menetelmää ei pidä käyttää akryyliammeita tai -suihkuja varten – voit käyttää märkää hohkakiveä paksun saippuakertymän poistamiseen. Työskentele kuitenkin varovasti; liian suuri paine hankauksessa tai kuivaa kiveä käytettäessä voi naarmuttaa lasiovia tai kaakeleita. Kokeile sitä kostuttamalla sekä hohkakivi että työstettävä pinta. Hiero sitten hyvin varovasti märkää kiveä saippuakertymän päälle. Kun saippuakumi siirtyy hohkakivelle, puhdista kivi jäykällä harjalla ennen kuin jatkat hankausta ja toista tätä prosessia, kunnes jäämät ovat poissa.
  • Kuivauspaperit. Samoin kuin Magic Eraser -menetelmällä voit puhdistaa saippuakertymää laatoista, laastista ja suihkuovista, voit poistaa saippuakertymän myös kuivauspaperilla. Vaikka kuivauspaperit tunnetaankin parhaiten raikkaasta tuoksustaan, ne sisältävät yleensä kankaanpehmentimiä ja muita kemikaaleja, jotka tekevät saippuakertymästä nopeaa työtä. Se on suunnilleen yhtä yksinkertaista kuin Magic Eraser -kumipyyhkimen käyttö: Kostuta kuivauspyyhe vedellä (ja ota tarvittaessa lisää), hankaa ongelmakohdat, huuhtele huolellisesti ja kuivaa puhtaalla pyyhkeellä.

Saippuakertymän ehkäiseminen

Kuten useimmissa siivoustehtävissä, myös saippuakertymien kohdalla ennaltaehkäisy on parempi kuin ennaltaehkäisy. Nämä ajatukset saippuakertymän ehkäisemisestä voivat auttaa sinua hallitsemaan ällöttäviä kertymiä ammeessa ja suihkussa estämällä sen muodostumisen.

  • Käytä nestemäistä saippuaa palasaippuan sijasta. Barsaippuan sisältämä talkki ja rasvahapot aiheuttavat saippuakimettä. Vaikka muovipullot ovatkin vähemmän ympäristöystävällisiä, siirtymällä nestemäiseen vartalopesuaineeseen tai suihkugeeliin pitäisi vähentää huomattavasti kylpyammeessa näkyviä kalvomaisia jäämiä.
  • Pidä suihku ja amme kuivana. Kuivaa suihkusi ja ammeesi pyyhkeellä ja/tai pyyhkeellä jokaisen käyttökerran jälkeen. Pyyhit pois suuren osan jäljelle jääneistä jäämistä joka kerta, kun kylvet, ja minimoit ajan myötä kertyvän saippuakertymän määrän.
  • Pehmennä vettä. Saippuakertymä viihtyy kovassa vedessä. Yksi tapa estää sen kehittyminen on asentaa vedenpehmentäjä, joka poistaa vesijohtoveden mineraalit, jotka reagoivat saippuan kanssa ja muodostavat saippuakimettä. Jos et halua hankkia vedenpehmentintä, harkitse Epsom-suolan lisäämistä kylpyveteen pehmentämään sitä ja pitämään saippuakimppu kurissa. Lisäksi Epsom-suolat voivat myös rauhoittaa kipeytyneitä lihaksia.
  • Käytä päivittäin suihkussa käytettävää puhdistusainetta. Säännöllinen puhdistus on paras tapa estää saippuakertymä suihkussa ja kylpyammeessa, käytitpä sitten kaupasta ostettua suihketta tai jotakin edellä mainituista DIY-ratkaisuista. Levitä puhdistusainetta paljon käytetyille pinnoille liinalla tai sienellä joka päivä, kun suihku on käytössä. Optimaaliset tulokset saat, kun yhdistät tämän puhdistusohjelman johonkin (tai kaikkiin) edellä mainittuihin neuvoihin saippuakertymän ehkäisemiseksi.