Kuinka poistaa maali lasista?

Tuore maalikerros ikkunoiden ja ovien kehyksiin on yksinkertainen tapa päivittää kodin sisätilat ja ulkoasu ja lisätä sen houkuttelevuutta, mutta lasin ympärille voi olla vaikea maalata ilman, että maali pääsee itse lasiin. Maalatun pinnan ja lasin välisen siirtymän saaminen raikkaaksi on avainasemassa, jotta tee-se-itse-maalaustyö näyttää ammattimaiselta, joten kannattaa nähdä vaivaa, jotta maali pysyy poissa lasi-ikkunasta tai -ovesta, ja poistaa lasiin päätynyt maali mahdollisimman pian.

Kuinka poistaa maali lasista?Tat’âna MaramyginaEyeEmGetty Images

Vaikka saatat ajatella, että vakaa kätesi riittää puhtaan siirtymäviivan aikaansaamiseen, pienimmätkin maalausvirheet vaikuttavat lopputulokseen. Onneksi on olemassa muutamia hyväksi havaittuja tapoja poistaa maali lasista, joilla varmistat, että uusi maalikerroksesi näyttää kuvankauniilta ja lasisi pysyy kristallinkirkkaana.

Miksi maalarinteippi kannattaa jättää väliin?

Maalin poistamiseen lasista on muutamia tapoja, mutta mikään ei ole helpompaa kuin olla maalaamatta lasia alun perin – vai onko sittenkään Luulet ehkä, että lasin teippaaminen on paras tapa estää maalin joutuminen lasille, mutta näin ei ole. Itse asiassa saattaa yllättää, että ammattimaalarit käyttävät maalarinteippiä harvoin lainkaan. Teippaaminen ei ole tässä sovelluksessa niin tehokasta kuin ehkä luulet, mutta se on myös aikaa vievää ja kallista. Usein, kun teippi on poistettu, löytyy edelleen tahroja ja juoksuja, jotka on poistettava, vaikka maalasit kuinka huolellisesti.

Kuinka poistaa maali lasista partakoneen terällä?

Kun maalaat ovia, joissa on sileä lasi, ikkunanpuitteita, peilien kehyksiä tai muita esineitä, joissa on sileä lasi, et tarvitse mitään hienoja tuotteita tai työkaluja maalin poistamiseen lasista. Itse asiassa tarvitset vain terävän yleisveitsen ja partaveitsen kaapimen.

Tätä menetelmää suositellaan vain tavallisille lateksimaaleille. Erikoismaalit, pohjamaalit ja öljypohjaiset maalit tarttuvat paremmin lasiin, jolloin niitä on vaikeampi poistaa tällä menetelmällä.

Näin poistat lateksimaalin nopeasti lasista partaterällä.

Mitä tarvitset

    LasinpuhdistusainePaperipyyhkeitäKäyttöveitsiVeitsen teräkaavinPartaveitsi

Vaihe 1: Lasin puhdistaminen

Maalin poistaminen puhtaasta lasista on paljon helpompaa, koska siinä ei ole vieraita esineitä, joihin maali voisi kiinnittyä. Puhdista lasi ennen maalausta tavallisella lasinpuhdistusaineella ja paperipyyhkeellä.

Vaihe 2: Maalaa kehys.

Maalaa kehys lateksimaalilla ja anna kuivua.

Toimittajan vinkki: Vaikka lateksimaalin poistaminen lasista ei ole kaikkein vaikein tehtävä, lasiin joutuvan maalin määrän minimoiminen säästää aikaa pitkällä aikavälillä.

Vaihe 3: Rajaa reunat.

Käytä yleiskäyttöistä veistä lasin reunoihin. Näin estät maalia irtoamasta kehyksestä, ja tuloksena on puhtaat, terävät linjat.

Vaihe 4: Raaputa lasi.

Käytä 45 asteen kulmassa olevaa käsikäyttöistä partateräkaapuria maalin kaapimiseen lasin pinnalta. Kaavi kehystä kohti, jotta kehyksen pintakäsittely ei vahingoitu.

Varoitus: Kun raaputat lasia partakoneella, pidä raaputinta aina tasaisesti lasia vasten ja liiku eteenpäin tasaisen suoralla liikkeellä. Sivulta toiselle liikkuminen tai kaavimen pitäminen väärin voi aiheuttaa lasin naarmuuntumisen.

Käytä sen jälkeen lasinpuhdistusainetta, jotta saat kristallinkirkkaan kiillon.

Maalin poistaminen lasista siveltimellä levitettävän peittotuotteen avulla.

Nykyään voit ostaa tuotteita, joiden avulla voit siveltimellä levittää nestemäisen peitekerroksen, jonka voit myöhemmin irrottaa lasista ja ottaa harhailevat siveltimenvedot mukaansa. Vaikka nämä tuotteet saattavat vaikuttaa joidenkin mielestä kikkailulta, ne voivat olla erittäin tehokkaita, kun niitä käytetään oikein.

Tarvittavat tiedot

    LasinpuhdistusainePaperipyyhkeitäNesteen peittävä tuoteMaalin sekoitinHinnaltaan edullinen maalipensseliKäyttöveitsi

Vaihe 1: Puhdista lasi ja levitä maskia ja kuorintatuotetta.

Puhdista lasi lasinpuhdistusaineella ja paperipyyhkeillä.

Kun olet puhdistanut, levitä nestemäinen peittotuote valmistajan ohjeiden mukaisesti. Useimpien nestemäisten peittotuotteiden kohdalla tämä tarkoittaa todennäköisesti tuotteen sekoittamista ja sivelemistä ikkunan kehystä ympäröivään ikkunaan. Monet tuotteet voidaan levittää myös karmiin, joten sivellettäessä ei tarvitse olla tarkka. Anna kuivua määrätyn ajan.

Vaihe 2: Maalaa kehys.

Maalaa kehys normaaliin tapaan. Anna kuivua.

Vaihe 3: Irrota maalausaine.

Käytä apuvälineveitsen avulla nestemäisen maskituotteen naarmuttamiseen reunoilta. Käytä sormiasi maskituotteen irrottamiseen. Kun se on poistettu, puhdista lasi uudelleen lasinpuhdistusaineella ja paperipyyhkeillä.

Muita maalinpoistovinkkejä ja -temppuja

Jos maali on pinttynyt ja kuivunut, tässä on vielä muutama hyödyllinen vinkki sen poistamiseen.

Etikka

Kuuma etikka on luonnollinen tapa poistaa maali lasista. Laita etikka yksinkertaisesti mikroaaltouuniin kiehuvaksi ja vedä sitten paksut kumihanskat käsien suojaamiseksi kuumuudelta. Käytä kyllästettyä rättiä maalin hankaamiseen, kunnes se on pehmennyt, ja käytä sen jälkeen astianpesuainetta ja vettä. Tämä menetelmä sopii erinomaisesti kuvioidulle lasille, jossa raaputtaminen ei ole mahdollista.

Kynsilakanpoistoaine

Asetoninen kynsilakanpoistoaine on erinomainen tuote maalin poistamiseen lasista. Pyyhi vain päälle, anna vaikuttaa ja pyyhi sitten pois.

Maalinpoistotuotteet

Jos kuivunut maali ei suostu irtoamaan, saatavilla on useita vahvoja maalinpoistotuotteita. Tutki asiaa ja valitse tuote, joka toimii lasille, ja noudata sitten valmistajan ohjeita turvallista ja tehokasta käyttöä varten.