Kuinka poistaa lemmikkieläinten karvat vaatteista, sohvista, matoista ja muusta tavarasta?

Kuinka poistaa lemmikkieläinten karvat vaatteista, sohvista, matoista ja muusta tavarasta?

Vaikka lemmikkieläimet tuovat iloa ja seuraa elämäämme, niiden karvainen turkki voi aiheuttaa tuhoa kodeillemme ja kehollemme. Lemmikkieläinten karvat – tai tyypillisemmin niiden mukana kulkeutuva kuivunut iho ja sylki – ovat yleinen allergioiden aiheuttaja. Itse asiassa Asthma and Allergy Foundation of American mukaan lemmikkieläinten allergiat koskettavat 10-20 prosenttia maailman väestöstä. Lemmikkieläinten karvoilla on myös taipumus kerääntyä nopeasti, mikä tekee kodin pitämisestä puhtaana ja siistinä haastavaa. Se myös sitoo hajuja ja erittää itsepäisiä tuoksuja, joita voi olla vaikea poistaa ilman ammattimaista puhdistusta. Olemme koonneet tähän parhaat vinkit ja niksit lemmikkien karvojen poistamiseen eri pinnoilta, jotta voit palauttaa puhtauden (ja terveellisyyden) kotiympäristöösi.

Mikrokuitusohvat

Sohvalla torkuttuaan koirat ja kissat voivat jättää jälkeensä ärsyttäviä karvakasoja, ja joskus pelkkä imurointi ei riitä. Ota sen sijaan puhdas, kuiva pyyhkäisyliina ja aja sillä sohvan yli irrottaaksesi karvat. Sen jälkeen sinun pitäisi pystyä imuroimaan ne helposti!

Matto

Parhaatkaan imurit eivät poimi mattoon uponneita lemmikkien karvoja. Ratkaise tämä ongelma sekoittamalla suihkepulloon 1 osa pehmitintä ja 3 osaa vettä, sumuttamalla mattoa kevyesti ja antamalla sen sitten kuivua kokonaan. Kankaanpehmitin irrottaa karvat maton sisältä, jolloin imurin on helpompi poimia ne. (Se myös antaa matolle raikkaan tuoksun!)

Puiset huonekalut

Jos kissasi nauttivat karvanauhojen, kaukosäätimien ja muiden sohvapöydän vakioesineiden lyömisestä, ne luultavasti karistavat turkkiaan koko puupinnalle. Puhdista sotku pyyhkäisemällä pöydän yli kuivauspaperia, joka kerää karvat talteen ja poistaa lisäksi hajun.

Verhot

Koirat rakastavat tuijottaa ikkunasta ohikulkijoita, mikä yleensä johtaa siihen, että verhot ovat turkin peitossa. Voit poistaa turkin ottamalla puhtaan, kuivan sienen ja hieromalla sillä verhoa. Karvojen pitäisi tarttua sieneen, jonka voit heittää pois käytön jälkeen.

Kovapuulattiat

Jos koirasi luistelee kovapuulattian poikki jahdatessaan palloa, tunnet luultavasti sen jälkeensä jättämät karvajäljet. Käytä karvapallojen keräämiseen kumiharjaa, kuten GLOYY:n huippusuositun luuta- ja viemäriluudan yhdistelmän kaltaista kumiharjaa, jonka kumiharjakset keräävät tehokkaasti pienimmätkin karvapallot.

Matot

Puhdas puristin on paras väline lemmikkieläinten karvojen poistamiseen maton kuiduista. Irrota lemmikkikarvat vain liu’uttimella edestakaisin. Jos sinulla ei ole käden ulottuvilla pitkävartista tai teleskooppista vatupassia, voit säästää itsesi käsien ja polvien varassa kävelemästä kiinnittämällä vatupassin luudanvarteen.

Pohjalaudat

Useimpien kodinomistajien ei tarvitse kiinnittää liikaa huomiota jalkalistoihinsa, mutta niillä, jotka jakavat talonsa lemmikkieläinten kanssa, ei ole tätä ylellisyyttä. Lemmikkieläinten karvat voivat kerääntyä nopeasti jalkalistoille ja muille listoille, jolloin ne näyttävät ikäviltä ja tylsiltä. Lakaisemalla kuivauslakanaa pinnan yli voit poistaa karvat ja kirkastaa jalkalistat. Voit helpottaa työtä kiinnittämällä kuivauspaperin Swiffer-tyyppisen mopin pohjaan.

Pesukoneet

Oletko kyllästynyt vetämään turkisten peittämiä vaatteita pesukoneesta? Syynä voi olla lemmikkieläinten karvojen kertyminen laitteeseen. Aloita jättämällä pesukoneen ovi auki, jotta se voi kuivua kokonaan. Kun kone on kuivunut, imuroi rumpu harjalla, irrota sitten tyhjennyspumpun suodatin (valmistajan ohjeiden mukaisesti) ja poista kaikki tukkeutuneet lemmikkieläinten karvat.

Kuivausrummut

Vaikka puhdistaisit ahkerasti kuivausrummun nukka-aukon jokaisen kuorman jälkeen, joskus kuivausrummusta tulevat vaatteet ovat silti täynnä koirankarvoja. Kun näin käy, yritä puhdistaa itse kuivausrumpu pyyhkimällä rumpu hieman kostealla kumihansikkaalla, jotta karvakerrostumat saadaan poistettua.

Takit

Lemmikkieläinten karvat erottuvat tummissa takkeissa kuin kipeä peukalo. Nukkarullat toimivat varmasti nopeaan karvojen keräämiseen, mutta jos haluat perusteellisemman puhdistuksen, kostuta kumihanskat ja silitä niillä takkia alaspäin suuntautuvin liikkein.

Vuodevaatteet

Vuodevaatteet (sekä sinun että karvaisten ystäviesi) voivat houkutella puoleensa runsaasti itsepäisiä lemmikkikarvoja. Puhdista ne aluksi liikuttelemalla nukkarullaa – loistavaa lemmikkieläinten karvojen poistoainetta pyykille ja liinavaatteille – edestakaisin vuodevaatteiden päällä poistaaksesi harhailevat karvat ja turkikset. (Jos valitset hyväksi havaitun ChomChom-rullan, joka on parhaiden lemmikkieläinten karvojen poistoapuaineiden oppaamme ykkösvalinta, turkikset ja pörröiset karvapeitteet pysyvät siististi sen sisäänrakennetussa säiliössä). Kun olet valmis, poista vuodevaatteet ja ravista ne ulkona, jotta pääset eroon jäljelle jääneistä karvoista. Heitä vuodevaatteet lopuksi pesuun – jos peset peittoja, pussilakanat tai sängynhelmaa, tarkista ensin hoitotarra: et halua pilata vuodevaatteita karvojenpoistohuumassasi. Käytä kuivausliinoja tai kuivauspalloja kuivausrummussa jäljellä olevien karvojen keräämiseksi.

Kaihtimet

Kuten verhojen kohdalla, Fidon turkki voi kerääntyä kaihtimiin. Poista se pyyhkimällä kaihtimet varovasti mikrokuituliinalla. Jos karvoitus on sitkeämpää, käytä teippiä jäljellä olevien säikeiden rullaamiseen pois. Voit myös kostuttaa mikrokuituliinan vedellä tai lemmikkieläimille turvallisella puhdistusliuoksella ja pyyhkiä säleet yksitellen.

Tyhjennys

Kyllä, lemmikkieläinten karvat voivat kasaantua myös viemäriin! Jos kertyneet karvat jätetään hoitamatta, ne voivat johtaa tukkeutumiseen ja viemäröintiongelmiin, joten niihin kannattaa puuttua heti, kun huomaat ne. Voit poistaa lemmikkieläinten karvat viemäreistä laittamalla kumihanskat, kuten Mr. Cleanin lateksikäsineet, ja vetämällä karvat käsin pois. Kaada sitten viemäriin 1 kupillinen ruokasoodaa ja sen jälkeen 1 kupillinen etikkaa. Anna sen vaikuttaa muutaman minuutin ajan ja huuhtele viemäri sitten kuumalla vedellä. Jos tukos on itsepäinen, käytä viemärikäärmettä hiusten irrottamiseen.

Sisäilma

Karvaiset kumppanimme voivat vaikuttaa suuresti kodin ilmanlaatuun. Niiden karvat vetävät puoleensa pölyä ja muita hiukkasia ja päätyvät sitten ympäröivään ilmaan, mikä voi laukaista allergioita ja johtaa hengitystieoireisiin. Jos haluat poistaa lemmikkieläinten karvat ilmasta, käytä ilmanpuhdistinta, jossa on HEPA-suodatin, joka voi ottaa talteen pienet karvahiukkaset. Ilmassa olevien karvojen määrän vähentämiseksi kodissasi on myös hyvä pitää lemmikkisi puhtaana ja hyvin hoidettuna. Imuroi ja pölytä myös pinnat, kuten huonekalut ja verhot, säännöllisesti.

Elektroniikka

Lemmikkieläinten karvat kerääntyvät elektronisten laitteiden, kuten näppäimistöjen, pelikonsolien ja kaiuttimien, rakoihin. Pääset niistä eroon sammuttamalla laitteen virran ja puhaltamalla irtokarvat pois raoista paineistetun kaasupölynimurin, kuten Dust-Offin, avulla. Voit puhdistaa pinnan varovasti pehmeäharjaisella harjalla tai pyyhkiä jäljellä olevat karvat pois kuivalla mikrokuituliinalla. Varo käyttämästä liiallista painetta tai nesteitä, sillä ne voivat vahingoittaa elektroniikkaa.