Kuinka pinnoittaa terassi uudelleen

Epätasainen, halkeillut terassi voi tehdä kesähupista turhan. Ota tila takaisin ja auta sitä näyttämään kuin uudelta betonin uudelleen pinnoittamisen ohjeemme avulla. Saat terassillesi uuden elämän, kun käytät betonipäällystemassaa, joka kiinnittyy olemassa olevaan betoniin. Opastamme sinua askel askeleelta, miten betoniterassi pinnoitetaan uudelleen – ja annamme lisäksi muutamia asiantuntijavinkkejä matkan varrella.

Jos terassisi betoni on vain värjäytynyt tai epätasaisen värinen, noudata samaa esikäsittelyprosessia kuin betonin pinnoittamisessa. Puhdista betoni moottoripesurilla ja betoninpuhdistusaineilla todella kovia tahroja varten. Sen jälkeen voit värjätä betonin tai maalata tahrat betonimaalilla, jotta saat kuin uudenlaisen koristeellisen betonin. Alla olevaa prosessia suositellaan vain tasaisille pinnoille. Yhdisteen käyttö leimattujen betonipatioiden terasseilla peittää tekstuurit, värit ja saumat.

Mitä tarvitset

    TiilitalttaPölykauhaTyönnettävä luuta tai muurausharjaKorkea painepesuriPäällystysaineseosBetonin levityslaiteSäätö- ja liikuntasaumatPintakäsittelyjauhe5-gallonan ämpäriPorakonePäällystyssekoitinPitkäkahvainen puristinTapettiharja

Vaihe 1: Löysän laastin murtaminen Kuinka pinnoittaa terassi uudelleen

Ennen kuin aloitat betonin pinnoittamisen uudelleen, sinun on huolehdittava terassin epävakaista osista. Käytä tiilitalttaa haljenneen tai irronneen laastin irrottamiseen alueilta, jotka on aiemmin paikattu. Pyyhi rikkoutuneet palat pölykauhaan ja hävitä.

Vaihe 2: Puhdista betoni. Kuinka pinnoittaa terassi uudelleenLuotto: Marty Baldwin.

Lakaise kaikki roskat pois terassin pinnalta luudalla. Puhdista sitten betoni perusteellisesti lujalla painepesurilla. Kiinnitä huomiota terassin alueisiin puiden, pensaiden tai muiden sotkuisten kasvien alla – pudonneet lehdet ja terälehdet saattavat vaatia hieman lisätehoa irrottaakseen ne.

Vaihe 3: Täytä aukot. Kuinka pinnoittaa terassi uudelleen

Sekoita betonikorjauslaastia valmistajan ohjeiden mukaan ja täytä kaikki reiät ja halkeamat. Seoksen pitäisi jähmettyä noin neljännes tuuman verran. Anna korjattujen alueiden kovettua. Jaa sitten terassisi enintään 144 neliöjalkaa suuruisiin työalueisiin. Käytä ohjausliitoksia ja liikuntasaumoja työalueiden rajaamisen apuna. Merkitse kaikki alueet, joita ei peitetä betonin pintakäsittelyaineella.

Vaihe 4: Levitä betonin pintakäsittelyaine. Kuinka pinnoittaa terassi uudelleen

Sekoita betonipinnoitejauhe ja vesi valmistajan ohjeiden mukaisesti 5 gallonan ämpärissä poralla ja lapasekoittimella. Kostuta terassin pinta vedellä, mutta poista kaikki seisovan veden alueet. Kaada terassin pintakäsittelymassaa terassille ja levitä se pitkävartisella vatkaimella. Seoksen tulisi olla 1/16-1/8 tuuman paksuinen. Käytä tapettiharjaa kulmien ja reunojen peittämiseen.

Vedä työntöharjalla tai muurausharjalla työalueen yli viiden minuutin kuluessa betonin uudelleenpinnoitusaineen levittämisestä (pinnan pitäisi olla jonkin verran kiinteä, mutta vielä muokattavissa). Vedä luuta itseäsi kohti varmistaen, että jokainen isku kulkee koko työalueen matkan ja että kaikki luudan iskut kulkevat samaan suuntaan. Odota vähintään kuusi tuntia betonin pinnoittamisen jälkeen, ennen kuin kävelet terassilla.