Kuinka pestä talvitakki

Talvitakit on helppo unohtaa, kun on aika pestä pyykkiä, mutta nämä vaatteet on puhdistettava ja huollettava, jotta ne pysyvät hyvännäköisinä ja kestävät vuosia.

Talvitakit on pestävä vähintään kerran vuodessa, kauden päätteeksi, jotta ympäristöstä ja kehosta peräisin olevat liat, tahrat ja hajut saadaan poistettua ennen niiden varastointia. Ihanteellista on pestä takit kaksi kertaa kauden aikana. Jotkin talvitakit, kuten fleece- tai suorituskykyiset päällysvaatteet, voidaan pestä useammin, kahdesti viikossa tai kuukausittain, riippuen käytöstä ja tekijöistä, kuten näkyvistä tahroista tai hajujen pysyvyydestä, jotka osoittavat, että on aika pestä takki.

Tässä oppaassa on ohjeet talvitakkien, kuten parkojen ja puskuriliivien, fleecetakkien ja suorituskykyisten päällysvaatteiden sekä raskaiden villa- ja synteettisten päällystakkien pesuun.

Parkojen ja puskuriliivien peseminen

Useimmat parkat ja puskuriliivit voidaan pestä koneessa, mikä on tehokkain ja helpoin tapa pitää talvitakit hyvässä kunnossa. Kun täytettyä talvitakkia kuivataan, kuivauspallojen tai kuivauspallojen korvikkeen käyttö on ratkaisevan tärkeää, jotta varmistetaan tasainen kuivuminen ja takin täytteen uudelleenjakautuminen.

Mitä tarvitset

    PyykinpesuainePyykinpesuainePyykinpesuaineKuivauspallotOmpelusetti (valinnainen)

Vaihe 1: Tarkista, onko vaurioita ja tarkista taskut.

Ennen kuin peset parakin tai puskuriliivin, tarkista ja tyhjennä sisä- ja ulkotaskut. Tarkista takki mahdollisten vaurioiden, kuten repeämien tai irronneiden lankojen, varalta ja tee tarvittavat korjaukset ennen pesua. Vedä vetoketju tai napita kaikki sulkimet ennen pesua.

Vaihe 2: Käsittele tahrat.

Jos takissa on näkyviä tahroja, käsittele ne sopivalla tahranpoistoaineella. Jos kaulusten ja hihansuiden ympärillä on huomattavia kolhuja, joihin kehon ja ympäristön lika kerääntyy, esikäsittele ne entsymaattisella tahranpoistoaineella ennen pesua. Takin kauluksen ympärillä olevat meikkitahrat sekä mustetahrat voidaan käsitellä pesualkoholilla ennen pesua.

Vaihe 3: Konepesu

Tarkista takin hoitolappu ja noudata mahdollisia veden lämpötilaa, pesuohjelman nopeutta ja pituutta koskevia erityisohjeita. Huomioi myös mahdolliset tuotteet, kuten valkaisuaineet tai pehmentimet, joita tulisi välttää. Yleensä konepestävät talvitakit voidaan pestä kylmällä vedellä ja pesukoneen tavallisella pesuohjelmalla.

Vaihe 4: Kuivaa takki.

Parkat ja puskuriliivit voidaan kuivata kuivausrummussa; kuten konepesun yhteydessä, tarkista ohjeet takin hoitoketjusta. Talvitakit kuivuvat tyypillisesti parhaiten pienellä tai keskilämmöllä, vaikka ne ovatkin isoja; vältä korkeaa lämpöä. Kuivauspallojen tai kuivauspallojen korvikkeiden, kuten tennispallojen tai sukkiin käärittyjen lasten lenkkareiden, käyttö on ratkaisevan tärkeää takin täytteen uudelleenjakautumisen kannalta, ja sitä suositellaan lämpimästi, kun pestään täytettyjä talvitakkeja.

Kuinka pestä talvitakkiMarty Baldwin Fleece- ja suorituskykyisten päällysvaatteiden peseminen

Fleece- ja suorituskykyisten päällysvaatteiden pesun yhteydessä on tärkeää tietää, mitä Ei Tehdä, on avain menestykseen. Vältä pehmentimien ja kloorivalkaisuaineiden käyttöä, jotta nämä kankaat pysyvät hyvässä kunnossa. Konepesu on paras vaihtoehto, mutta koska fleece- ja performance-materiaalit ovat kevyitä ja nopeasti kuivuvia, ne voidaan pestä onnistuneesti myös käsin.

Mitä tarvitset

    PyykinpesuainePyykinpesuainePyykinpesuaineKuivauspallotOmpelusetti (valinnainen)

Vaihe 1: Tarkasta, onko vaurioita ja tarkista taskut.

Ennen kuin peset fleecetakin tai suorituskykyisen päällysvaatteen, tarkista ja tyhjennä sisä- ja ulkotaskut. Tarkista, onko takissa vaurioita, kuten repeämiä tai irtonaisia lankoja, ja tee tarvittavat korjaukset ennen pesua. Vedä vetoketju tai napita kaikki sulkimet ennen pesua.

Vaihe 2: Käsittele tahrat.

Jos vaatteessa on näkyviä tahroja, käsittele ne sopivalla tahranpoistoaineella. Jos kaulusten ja hihansuiden ympärillä on huomattavia tahroja, esikäsittele ne entsymaattisella tahranpoistoaineella ennen fleecetakkien pesua.

Vaihe 3: Konepesu

Tarkista takissa oleva hoitolappu ja noudata mahdollisia veden lämpötilaa, pesuohjelman nopeutta ja pituutta koskevia erityisohjeita. Kiinnitä huomiota tuotteisiin, joita tulisi välttää; älä koskaan käytä nestemäisiä kankaanpehmentimiä tai kuivauslakkaa näitä kankaita pestessäsi, ja vältä kloorivalkaisuaineen käyttöä. Yleensä fleecetakit ja suorituskykyiset päällysvaatteet tulisi pestä kylmällä vedellä ja pesukoneen tavallisella pesuohjelmalla.

Vaihe 4: Kuivaa takki.

Fleecetakit ja suorituskykyiset päällysvaatteet ovat nopeasti kuivuvia, ja ne voidaan kuivata ilmakuivana tasaisesti tai koneessa kuivausrummun pienimmällä asetuksella.

Miten villatakit puhdistetaan?

Raskaat villa- tai synteettisistä sekoitteista valmistetut päällystakit eivät sovellu konepesuun, koska ne ovat suurikokoisia. Samasta syystä käsinpesua olisi vältettävä. Käytä sen sijaan raskaiden villatakkien puhdistamiseen yhdistettyjä puhdistustekniikoita, joihin kuuluu harjaus, tahrojen käsittely ja höyrytys. Vaihtoehtoisesti voit lähettää raskaat villatakit ammattimaiseen puhdistukseen.

Mitä tarvitset

    VaateharjaVillalle turvallinen pesuaineValovärinen liinaVaatehöyrystinKestävä henkari.

Vaihe 1: Harjaa takki.

Harjaa turkki vaateharjalla varovasti mutta voimakkaasti poistaaksesi turkkiin kertyneen lian, pölyn, kuolleen ihon, suolan ja muun ympäristön ja kehon lian.

Vaihe 2: Käsittele tahrat paikan päällä.

Levitä pieni määrä villalle turvallista pesuainetta hieman kosteaan, vaaleaan liinaan. Työnnä pesuaine hellävaraisesti tahrattuun tai likaantuneeseen kohtaan kuitujen suuntaisesti; älä hankaa pyörivin liikkein tai hio tahraa tahraa, jotta vältät kankaan hankautumisen, joka voi aiheuttaa kuitujen haurastumista tai repeytymistä, mikä aiheuttaa pöllyämistä ja muita vaurioita. Kun tahra on poissa, huuhtele kangas puhtaalla vedellä ja käy läpi käsittelemäsi alueet pesuainejäämien poistamiseksi.

Vaihe 3: Höyrytä takki.

Ripusta takki tukevaan henkariin ja höyrytä takin sisä- ja ulkopuoli vaatehöyrystimellä. Höyryllä on antibakteerisia ominaisuuksia, jotka poistavat hajut ja allergeenit, jolloin takki on puhdas ja valmis käytettäväksi tai säilytettäväksi.