Kuinka perustaa mehiläispesä takapihallesi 5 yksinkertaisella askeleella?

Ensimmäinen haaste on päättää, mihin pesä sijoitetaan – sitten se on koottava. Kaikki olennaiset varusteet, kuten pesän osat, savustin ja pesätyökalu, voidaan ostaa pakettina, joka ostetaan verkosta postimyyntitoimittajalta. On parasta aloittaa uusilla varusteilla, jotta vältytään piileviltä ongelmilta.

Mehiläispesistä

Suosituimman mehiläispesän, Langstrothin, keksi vuonna 1852 mehiläistarhaaja Lorenzo Langstroth eli amerikkalaisen mehiläishoidon isä. Sen avulla voit kerätä hunajaa mehiläisiä mahdollisimman vähän häiritsemällä. Rakenteeseen kuuluu häkkipohja, pohjalauta, joka toimii sisäänkäyntinä työläismehiläisille, pesälaatikko, jossa kuningatar munii, ja laatikot, joissa on pystysuorat kehykset (10 kehystä per laatikko), joihin mehiläiset rakentavat hunajakennoja. Kun mehiläisyhdyskunta kasvaa, mehiläishoitajat lisäävät mehiläispesiä. Sisempi kansi huolehtii ilmanvaihdosta; ulompi kansi on katto.

Kun ostat mehiläisiä, et osta vain tusinaa. Paikallinen mehiläistoimittaja toimitti tätä mehiläispesää varten noin 10 000 mehiläistä, jotka kuljetettiin puulaatikossa, joka oli hieman kenkälaatikkoa suurempi ja jossa oli verkkokangas. Tässä kerrotaan, miten pystytät mehiläispesän niin, että mehiläiset saavat kaiken tarvitsemansa.

Kritsada Panichgul……… Kritsada Panichgul Vaihe 1: Aseta mehiläiset hautomalaatikkoon.

Poistamalla muutama kehikko hautomalaatikosta saadaan tilaa mehiläisille. Mehiläisten ruiskuttaminen sokerivedellä oli tärkeää niiden rauhoittamiseksi ja valmistelemiseksi pesään siirtymiseen. Kun pesälaatikkoa ravistetaan muutaman kerran voimakkaasti, suurin osa mehiläisistä pääsee uuteen kotiinsa.

Kuinka perustaa mehiläispesä takapihallesi 5 yksinkertaisella askeleella?Kritsada Panichgul. Kritsada Panichgul Vaihe 2: Vaihda kehykset.

Kun mehiläiset on sijoitettu hautomalaatikkoon, aloita kehysten laittaminen takaisin laatikkoon. Laita ne hitaasti, jotta mehiläiset eivät loukkaantuisi. Aseta viimeiset kehykset laatikkoon.

Kuinka perustaa mehiläispesä takapihallesi 5 yksinkertaisella askeleella?Kritsada Panichgul. Kritsada Panichgul Vaihe 3: Aseta kuningatar.

Kuningattaren häkin toisessa päässä oleva tulppa korvataan vaahtokarkkipalalla, jolloin varmistetaan, että työläismehiläiset syövät herkkua altistuessaan kuningattaren feromoneille ja oppivat hyväksymään kuningattaren ennen kuin ne päästävät sen vapaaksi. Häkki ripustetaan kahden kehikon väliin puulaatikon keskelle.

Kuinka perustaa mehiläispesä takapihallesi 5 yksinkertaisella askeleella?Kritsada Panichgul. Kritsada Panichgul Vaihe 4: Mehiläisten ruokkiminen

Sisäkansi asetetaan pesäkotelon päälle. Mehiläisten ruokkiminen sokeri-vesiliuoksella (2:1) on välttämätöntä, kun ne asettavat pesän. Purkin kannessa olevat pienet reiät antavat mehiläisille pääsyn nesteeseen. Jatka ruokintaa, kunnes mehiläiset lakkaavat käyttämästä sokeri-vesiliuosta ja ovat sen sijaan riippuvaisia naapuruston keväisestä nektarivirrasta.

Kuinka perustaa mehiläispesä takapihallesi 5 yksinkertaisella askeleella?Kritsada Panichgul. Kritsada Panichgul Vaihe 5: Kokoonpanon viimeistely.

Toinen syvä laatikko suojaa syöttölaitetta. Kun pesän yläosa on asennettu paikalleen, on aika jättää mehiläiset omilleen kolmeksi tai viideksi päiväksi. Palaa silloin varmistamaan, että kuningatar on vapautettu.

Auta pölyttäjiä pihallasi.