Kuinka peittää reiät seinässä ilman maalausta?

Kuinka peittää reiät seinässä ilman maalausta?

Seinän reikien ongelma: Ongelman ymmärtäminen

Seinän reiät ovat kuin hiljaisia todistajia elämäsi eri vaiheista. Muistatko hyllyn, jossa oli yliopistopokaalisi? Tai sen seinään kiinnitetyn television, joka sinulla oli ennen kuin päivitit projektoriin? Jokainen niistä jätti jälkeensä reiän, ja myönnettäköön, että ne eivät ole kaunein näky.

Mutta hei, sinulla ei aina ole ylellisyyttä maalata näitä pikku hirviöitä, varsinkin jos olet vuokralla tai jos et halua vaivautua maalaamiseen liittyvän sotkun takia. Mikä on siis homman ydin? Onko olemassa keino korjata nämä reiät ja saada seinät näyttämään virheettömiltä ilman, että tartut pensseliin? Takuulla on, ja me kerromme sen sinulle.

Reikien paikkaaminen: Tarvittavat työkalut

Ennen kuin sukellamme pää edellä pikkutarkkoihin töihin, sinun on valmistauduttava. Ei, emme puhu panssaripuvun pukemisesta, mutta tarvitset joitakin välttämättömiä työkaluja työn tekemiseen. Tässä on kätevä luettelo, jonka avulla asiat pysyvät kunnossa:

 • Kiillotusaine: Tämä on oikea ratkaisu pieniin reikiin.
 • Saumausmassa: Parempi isompiin reikiin.
 • Kittiveitsi.: Laastin tai saumausmassan levittämiseen.
 • Hiekkapaperi: Tasoittaa asioita, kirjaimellisesti.
 • Maalarinteippi.: Jotta kaikki pysyy siistinä ja järjestyksessä.
 • Seinän korjauslaastarit: Yli puolen tuuman kokoisiin reikiin.

Näillä varustautuneena olet valmis leikkimään seinätohtoria ja paikkaamaan seiniä.

Nopea ja likainen opas pienten reikien peittämiseen.

Pienet reiät ovat kuin seinäsairauksien flunssa – eivät vakavia, mutta ärsyttäviä kuitenkin. Hoito? Paikkausmassa. Tämä aine on periaatteessa hengenpelastaja ammeessa.

 1. Puhdista alue: Pyyhi reiän ympärillä oleva pöly ja roskat pois kostealla liinalla.
 2. Levitä Spackle: Täytä reikä varovasti kittipuikolla pienellä määrällä spaclea.
 3. Tasoita se Out: Pyyhi ylimääräinen spacle pois veitsellä.
 4. Anna kuivua: Kestää yleensä muutaman tunnin.
 5. Hio se pois: Kun se on kuivunut, hio pinta sileäksi.

Ja voila! Olet saanut itsellesi seinän, joka näyttää yhtä hyvältä kuin uusi.

Isompien reikien tekeminen: Vaiheittainen lähestymistapa

Isommat reiät vaativat enemmän hienovaraisuutta ja hieman ylimääräistä TLC:tä. Ne saattavat tuntua vaikealta pähkinältä, mutta älä hermostu; ne ovat silti hallittavissa.

 1. Leikkaa paikkaus: Mittaa reikä ja leikkaa laastari seinänkorjaussarjasta.
 2. Levitä saumausmassaa: Tämä toimii liimana.
 3. Aseta laastari: Paina se reiän päälle.
 4. Lisää lisäainetta: Kyllä, lisää sitä, jotta laastari pysyy paikallaan.
 5. Smooth It: Arvasit sen, käytä kittipuukkoa tasoittaaksesi sen.
 6. Kuiva ja hiekka: Sama poraus kuin pienten reikien kanssa.

Puh! Hieman enemmän vaivaa, mutta hei, mikään reikä ei ole liian suuri täytettäväksi.

Vaihtoehtoja tavanomaiselle paikkaamiselle

Et siis ole kovinkaan DIY-ihminen? Ei se mitään. On olemassa vaihtoehtoisia reittejä, kuten:

 • Seinätarrat: Jep, niillä voi peittää pienet reiät aika hyvin.
 • Huonekalut: Huonekalujen strateginen sijoittelu peittää nuo silmätikut.
 • Seinäkoristeet: Ajattele ripustettavaa taidetta tai kangasta.

Usein kysytyt kysymykset

Voinko käyttää kotitaloustavaroita reikien täyttämiseen?

No, hammastahna voi olla väliaikainen korjaus pieniin reikiin, mutta älä odota sen kestävän pitkään.

Mitä eroa on spacella ja saumausmassalla?

Spacle on kevyempää ja kuivuu nopeammin, joten se on ihanteellinen pieniin reikiin. Saumausmassa on kestävämpi ja parempi isompiin ongelmiin.

Voinko maalata laastarit myöhemmin päälle?

Ehdottomasti, kun olet paikannut reiät, maalaaminen on aina mahdollista tulevaisuudessa.

Viimeiset ajatukset

Seinän reikien peittäminen ilman maalausta ei ole enää niinkään haave vaan enemmänkin todellisuutta, kiitos useiden näppärien työkalujen ja tekniikoiden. Olipa kyse pienistä tai suurista rei’istä, pienellä työpanoksella saat seinät näyttämään kuin uusilta. Aloita siis paikkaaminen tai valitse luova naamiointi. Sinun seinäsi, sinun päätöksesi!

Miten täytät reiät seinissä maalaamatta?

Ah, miljoonan dollarin kysymys! Sinulla on siis rumia reikiä seinässäsi, ja maalaaminen ei tule kysymykseen tai se ei yksinkertaisesti ole sinun juttusi. Ei hätää; on olemassa hyväksi havaittuja menetelmiä, joilla voit kaunistaa seinääsi ilman maalia. Voisi sanoa, että se on melkein kuin löisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla: korjaat ongelman ja opit samalla siistin taidon.

Ensinnäkin koolla on väliä, kun on kyse seinän rei’istä. Pikkureikiä ja pieniä pikku virheitä varten kannattaa harkita tätä siistiä temppua. Ota mukaan valkoista hammastahnaa (ei geelimäistä) ja tiputtele sitä reikään. Tasoita se ja anna kuivua. Jep, kuulit oikein – vanha kunnon hammastahna voi hoitaa pienet reiät, vaikkakin väliaikaisesti.

Pienten ja keskisuurten reikien kohdalla puhutaan ”Wall Doctor in a Tubista”, joka tunnetaan myös nimellä spacling paste. Ota kittipuikko ja lätkäise reikään hieman spakkelia. Varmista, että saat sen sileäksi kuin vauvan pylly. Anna sen kuivua ja hio se sitten seinän tasalle. Tässä on nopea katsaus tarvitsemiinne tuotteisiin:

Työkalu Käyttötarkoitus
Kittipuukko Spakin levittämiseen ja tasoittamiseen
Spacling Paste (Spackling Paste) Reiän täyttämiseen.
Hiekkapaperi Kuivuneen spakin tasoittamiseen.

Nyt isoihin kahunoihin – niihin avonaisiin reikiin, joiden ohi kävellessäsi nyrpistelet aina. Nämä ovat seinävaurioiden draamakuningattaria, ja ne vaativat hieman enemmän vaivannäköä. Tarvitset seinänkorjauslaastaria ja saumausmassaa näitä huomiota vaativia reikiä varten. Levitä saumausmassaa, lisää laastari ja tasoita lisää saumausmassaa. Kun se on kuivunut, hiukan hiontaa, niin se on kuin uusi.

Siinä on siis huijausohje seinän reikien täyttämiseen ilman, että maali valuu. Kuka olisi uskonut, että sinusta voi tulla seinänkorjausnero tarttumatta koskaan pensseliin? Hyvää paikkailua!

Millä kotitaloustavaroilla voin peittää reiän seinässä?

Ah, vanha ”tee ja korjaa” -lähestymistapa! Jos resurssit ovat vähissä, jotkut kotitaloustavarat saattavat pelastaa tilanteen. Oletko koskaan ajatellut käyttää hammastahnaa pieniin reikiin? Se on kuin taikapyyhekumi – purista tilkka reikään, tasoita se ja anna kuivua. Nyt se onnistuu! Keskikokoisiin koloihin voit yllättyä siitä, miten kätevää ruokasooda voi olla. Sekoita sitä hieman liimaa ja saat aikaan tilapäisen täyteaineen, joka kuivuu kivikovaksi. Suuria reikiä varten vanhentunut puhelinluettelo ei ole hyödytön; voit repiä sivuja irti, rypistää ne ja täyttää reiän ennen sen tiivistämistä maalarinteipillä. Kuka olisi uskonut, että kodin korjaaminen voi olla kuin suoraan MacGyverin oppikirjasta?