Kuinka paljon sisustussuunnittelija maksaa?

Jos olet utelias siitä, mitä sisustussuunnittelija maksaa, yrität todennäköisesti selvittää, onko ammattilaisen palkkaaminen investoinnin arvoista. Jotta voit tehdä tämän päätöksen, on tärkeää ymmärtää sisustussuunnittelijan rooli, mitkä hankkeet sopivat hänen asiantuntemukselleen ja millaisissa päätöksissä hän voi auttaa sinua tilojesi suunnittelussa.

Sisustussuunnittelupalvelut kattavat lähes kaikenlaiset kodin suunnitteluprojektit; todellinen juju on löytää suunnittelija, joka soveltuu parhaiten tuomaan esiin tyylisi ja työskentelemään tilasi ja budjettisi asettamissa rajoissa. Tässä annamme sinulle käsityksen siitä, mitä voit odottaa hinnan ja palkkioiden osalta, mitä etuja sisustussuunnittelijan palkkaaminen voi tuoda mukanaan sekä mitä voit odottaa projektin aikataulusta.

Getty Imageskate_sept2004

Mikä on sisustussuunnittelijan rooli?

Suunnittelijoiden lahjakkuus ja asiantuntemus vaihtelevat, joten on tärkeää, että sinulla on selkeä käsitys siitä, mitä etsit ja millaiseen rooliin haluat suunnittelijan sopivan, ennen kuin ryhdyt palkkaamaan työntekijää. "Suunnittelija voi auttaa sinua näkemään kotisi potentiaalin riippumatta siitä, oletko juuri muuttanut uuteen kotiin vai harkitsetko nykyisen kotisi uudistamista tai sisustamista", sanoo CNC Home & Designin toimitusjohtaja ja pääsuunnittelija Natalie Meyer. "He voivat tarjota erilaisen näkökulman, joka perustuu heidän kokemukseensa ja aiempiin projekteihin, joissa he ovat työskennelleet, sekä uusia ideoita tai ratkaisuja, joiden avulla voit parantaa tilojasi, olipa kyse sitten uudesta pohjaratkaisusta tai paremmasta toiminnallisuudesta."

Suunnittelija voi auttaa sinua näkemään kotisi potentiaalin, olitpa sitten juuri muuttanut uuteen kotiin tai harkitsemassa nykyisen kotisi uudistamista tai sisustamista.

Meyer sanoo, että monet kodinomistajat hyötyvät siitä, että suunnittelija voi ottaa kumppanin roolin hankkeissaan. Hän voi esimerkiksi antaa suosituksia tai suosituksia urakoitsijoista tai muista palveluntarjoajista, seurata takaisintoimitettuja kalusteita ja pitää sinut ajan tasalla projektin etenemisestä, jos et pysty valvomaan sitä niin paljon kuin haluaisit. "He voivat olla suunnittelun puolestapuhujasi ja auttaa sinua navigoimaan ja koordinoimaan haastavia näkökohtia, joita suunnitteluprojektin aikana voi ilmetä", hän selittää.

Kuinka paljon sisustussuunnittelija maksaa?

Peter Ardito

Kuinka paljon sisustussuunnittelija maksaa?

Angin mukaan sisustussuunnittelijat veloittavat keskimäärin 7 805 dollaria projektista. Tästä huolimatta palkkioissa voi olla suuri ero, joka voi vaihdella 200 dollarista 60 000 dollariin projektin koosta ja laajuudesta riippuen.

Angin mukaan sisustussuunnittelijat määrittelevät palkkionsa pääasiassa kolmella tavalla: kiinteä hinta, tuntihinta ja neliöjalkaa kohti laskettu hinta. Asuntoprojektien sisustussuunnittelijat valitsevat yleensä tuntihinnan. Jotkut veloittavat vain 50 dollaria tunnilta ja toiset jopa 500 dollaria tunnilta. On tärkeää huomata, että tuntihinnat eivät sisällä materiaalikustannuksia, jotka myös asunnon omistajien olisi otettava huomioon.

Vaikka neliöjalkaa kohti laskutettavat maksut on yleensä varattu kaupallisiin hankkeisiin, jotkut suunnittelijat valitsevat tämän reitin suuremmissa asuinhankkeissa. Kiinteä maksu on myös sellainen, jossa suunnittelija veloittaa etukäteen (mukaan lukien materiaalit), jolloin tiedät alusta alkaen tarkalleen, kuinka paljon projektisi tulee maksamaan, vaikka projektinhallinnasta saattaakin aiheutua lisäkustannuksia.

Sisustussuunnittelijan lisäkustannukset ja -maksut

Vaikka tunti-, neliöjalka- ja kiinteämääräiset palkkiot muodostavat todennäköisesti suurimman osan investoinnistasi, sisustussuunnittelijan palkkaamisesta aiheutuu todennäköisesti muitakin palkkioita ja kustannuksia. Angin mukaan jotkut suunnittelijat veloittavat alkukonsultointipalkkion, joka vaihtelee yleensä 150 ja 500 dollarin välillä. Tämä kattaa ajan, jonka he käyttävät täydellisen tarjouksen laatimiseen ja hankkeen monista yksityiskohdista keskustelemiseen. Toinen maksu, jonka jotkut suunnittelijat perivät, on materiaalipalkkio, joka voi vaihdella 10 prosentista 40 prosenttiin. Jotkut suunnittelijat veloittavat myös palkkion projektin kokonaiskustannuksista. Tästä palkkioprosentista sovitaan hankkeen alussa.

Jos kaikki nämä luvut saavat pääsi ja lompakkosi sekaisin, Meyer sanoo, että voit silti hyötyä suunnittelijan asiantuntemuksesta, jos sinulla on vaatimattomampi budjetti. "Jotkut suunnittelijat tarjoavat kotikonsultaatiota tai "suunnittelija päiväksi" -palveluja, joissa he tapaavat kanssasi muutaman tunnin ajan antaakseen opastusta, neuvoja tai suosituksia projektisi toteuttamiseksi, tai he voivat jopa lähteä kanssasi ostoksille auttamaan sinua huonekalujen ja sisustuksen valinnassa."

Miten löytää oikea sisustussuunnittelija?

Sisustussuunnittelijan palkkaaminen voi olla pelottava tehtävä. Loppujen lopuksi oman estetiikkasi ymmärtävän ammattilaisen löytäminen voi olla vaikea tehtävä, jos otat huomioon myös budjetin muiden seikkojen ohella. Meyer sanoo, että hyvä paikka aloittaa on tarkastella suunnittelijan projektisalkkua hänen verkkosivuillaan ja hänen sosiaalisessa mediassa jakamiensa kuvien tyyliä.

Vaikka onkin ihanteellista löytää joku, joka suhtautuu samankaltaisesti haluamaasi ulkoasuun, se ei ole välttämätöntä, mutta se on ehdottomasti asia, josta haluatte keskustella ennen kuin teette suhteesta virallisen. "Jos esimerkiksi etsit suunnittelussasi kirkkaita, rohkeita värejä ja modernia tyyliä ja harkitset suunnittelijaa, joka keskittyy täysin valkoiseen ja neutraaleihin väripaletteihin ja perinteiseen tyyliin, jaa tyylilliset tavoitteesi, jotta sinä ja suunnittelija voitte yhdessä päättää, sopiiko hän hyvin projektiisi", Meyer sanoo.

Justin Coit

Miten määritetään, kuinka kauan projekti kestää?

Työskentely suunnittelijan kanssa, joka voi auttaa sinua asettamaan realistisen aikataulun, voi paitsi auttaa sinua suunnittelemaan aikataulusi sen mukaisesti, myös pelastaa mielenterveytesi, jotta tiedät, mihin olet valmistautumassa heti alusta alkaen. "Kuten monilla muillakin teollisuudenaloilla, myös rautakaupan alalla on edelleen haasteita, kuten työvoima- ja materiaalipula sekä tavallista pidemmät toimitusajat", Meyer sanoo. "Tämä voi tarkoittaa, että suunnittelu-, muutos- tai sisustusprojektisi saattaa kestää tavallista kauemmin."

Tyypillinen projekti ei ehkä ole yhtä nopea kuin tv:n suunnitteluohjelmat, mutta se on odottamisen arvoinen!

Suurin osa kaupan alan ammattilaisista näkee myös pidentyneitä toimitusaikoja ja tekee varauksia hyvissä ajoin etukäteen. On tärkeää ymmärtää, miten nämä viivästykset voivat vaikuttaa projektiisi. "Kun pidämme kaiken tämän mielessä, autamme asiakkaitamme ja suunnittelemme näitä aikatauluja, jotta voimme tarjota realistisemman odotuksen siitä, milloin heidän unelmiensa tilat toteutuvat, ja auttaa ottamaan nämä skenaariot huomioon heidän hankkeitaan suunniteltaessa", Meyer sanoo. Koska monet CNC Home & Designin asiakkaat eivät ole koskaan työskennelleet suunnittelijan kanssa, hänestä on hyödyllistä jakaa esimerkkiprojektin aikataulu. "Tyypillinen projekti ei ehkä ole yhtä nopea kuin tv:n suunnitteluohjelmat, mutta se on odottamisen arvoinen!"

Sisustussuunnittelijan kanssa työskentelyn edut

Päätöksenteko siitä, kannattaako sisustussuunnittelijan käyttäminen sinun ja projektisi kannalta, riippuu todennäköisesti ennen kaikkea siitä, oletko rehellinen itsellesi. Mitä odotat saavuttavasi projektillasi Onko sinulla kaistanleveyttä ja asiantuntemusta sen toteuttamiseen Ja lopuksi, onko sinulla näkemystä ja kärsivällisyyttä viedä kaikki loppuun asti?

"Oman kodin suunnitteluun tai sisustamiseen voi kulua paljon aikaa", Meyer sanoo. Olipa kyse sitten lukemattomien huonekalu- ja sisustusliikkeiden tutkimisesta tai projektin etenemisen seuraamisesta, pienikin remontti voi muuttua kokopäivätyöksi. "Suunnittelijat voivat auttaa säästämään aikaa tutkimalla eri myyjiä ja lähteitä ja tarkastelemalla vaihtoehtoja puolestasi, rajaamalla niitä, jotta voit tehdä päätöksiä nopeammin ja helpommin, ja auttaa sinua tuntemaan olosi vähemmän hukkuvaksi prosessin aikana", Meyer sanoo.

Suunnittelijoilla on myös käytössään suunnittelutyökaluja, jotka voivat auttaa sinua visualisoimaan tilasi 3D-versioiden avulla. Ennen Ennen kuin alat hankkia kalliita tavaroita. Näin voit välttää budjetin tuhoavat virheet, jotka johtuvat väärän tyylin, mittakaavan tai koon valinnasta.

Ehkä tärkeintä on kuitenkin se, että suunnittelija voi auttaa sinua stressaamaan vähemmän projektistasi. "Olipa kyse sitten kalusteiden ostamisesta, seurannasta tai toimitusten aikatauluttamisesta puolestasi tai vahingoittuneen esineen korjaamisen tai korvaamisen helpottamisesta, suunnittelijat voivat antaa opastusta ja auttaa ratkaisemaan odottamattomia haasteita, joita projektin aikana saattaa ilmetä, ja poistaa projektin kokonaan tehtävälistaltasi", Meyer sanoo.

Kun projektin ikävämmät tai stressaavammat puolet on hoidettu, voit keskittyä enemmän projektista nauttimiseen, mikä Meyerin mukaan on päämäärä. "Älä unohda pitää hauskaa ja nauttia prosessista; kodin suunnittelu tai sisustaminen on kokemus, jota kannattaa juhlia!"