Kuinka paljon lattian asentaminen maksaa?

Yksi yleisimmistä kysymyksistä, joita meille esitetään, on "Kuinka paljon minun pitäisi maksaa remonttihankkeen asennusosuudesta?". Tähän kysymykseen on vaikea vastata, koska muuttujia on niin paljon ja jokainen hanke on erilainen.

Voimme alkaa vastata tähän kysymykseen joillakin seikoilla, jotka vaikuttavat hintatarjouksiin (keskitymme asennukseen, mutta sinun tulisi ottaa huomioon myös materiaalikustannukset); tavoitteenamme on auttaa sinua ajattelemaan reaalimaailman vaikutuksia ja katsomaan paikallisen liikkeen mainostamaa 2 dollarin kiinteää hintaa pidemmälle. Lopetamme erittelemällä kaikki tarjoukseen vaikuttavat tekijät, jotta voit varmistaa, että pystyt vertailemaan eri tarjouksia.

Asennustarjouksen erittely

Asennustarjousten vaihteluväli materiaaleittain:

 • Puulattian asennus: 1,50-6 dollaria neliöjalkaa kohti.
 • Posliinilaattojen asennus: 1,50-8 dollaria neliöjalkaa kohti.
 • Kannen asennus: 2-7 dollaria neliöjalkaa kohden.

Alempien kustannusten asennustarjoukset

Alhaiset asennustarjoukset koskevat yleensä kilpailtuja markkinoita, uutta naapurustoa tai uutta yritystä. Heidän miehistönsä ansaitsevat alle 15 dollaria tunnissa, helpompi / yksinkertainen asennus (esim. kelluva laminaatti), alhaiset materiaalitarjoukset (liimat, kiinnikkeet, lattian esivalmistelu ja tiivisteet), ei vaadittavaa matka-aikaa. Tarkkaile muita alueita, joilla he saattavat kitsastella: vakuutus, takuu, lisenssi, WCB, tuki asennuksen jälkeen (takuu?), yleiskustannukset ja voitto. Huomaa: asentaja, joka ei kata yleiskustannuksia ja pientä (15-20 %) voittomarginaalia, ei ole pitkään toiminnassa.

Korkeampien asennuskustannusten tarjoukset

Korkeat asennustarjoukset sisältävät yleensä monimutkaisemman asennuksen, sertifioidun – korkeamman palkkatason miehistön (yli 20 dollaria tunnissa), suuren kysynnän markkinat, korkeatasoisen kodin, jossa työn laadun pitäisi vastata muuta kotia, tai monimutkaisemmat materiaalit. Yritys osallistuu enemmän suunnitteluvaiheeseen ja hanketta edeltävään konsultointiin, monimutkaisempiin työmaan valmistelu- tai viimeistelytöihin tai tarjoaa kirjallisen yli 1 vuoden takuun. Yrityksellä voi olla myös enemmän matka-aikaa työmaalle (jos kotisi on yli puolen tunnin matkan päässä), korkeampi etuusohjelma asentajille, korkeammat toimistokulut, enemmän rahaa tuotemerkkiin (markkinointiin, kuorma-autoihin jne.) ja lopulta korkeampi voitto.

Työpaikat Hinnoiteltu neliöjalkaa kohti

Tärkeintä on, että sekä asentajan että asiakkaan tulisi kunnioittaa sitä, että kyseessä on liiketoiminta ja että asentajat/yritys ansaitsee elantonsa projektiinne käytetyllä ajalla. Yksi suurimmista haasteista on se, että työt (lattiat, laatat, terassit jne.) hinnoitellaan usein neliöjalkaa kohti, ja on vaikea ymmärtää, mitä tarjoukseen sisältyy. National Wood Flooring Association on kirjoittanut erinomaisen artikkelin, jossa eritellään keskimääräinen 10 dollaria/neliöjalka-asennus (materiaalit mukaan luettuina) jokaiseen tarjoukseen sisältyvään elementtiin. Kun tarkastelet vaihtelua kussakin alla olevassa osiossa (lattia- tai laatta-asennusarviot), alat ymmärtää, miksi kokonaistarjoukset voivat olla niin erilaisia:.

 1. Materiaali ja toimitus: $1,50 – $6+ / neliöjalka.
 2. Pinnan valmistelu: $.50 – $1 / neliöjalka.
 3. Asennusmateriaali: $.50 – $1 / neliöjalka.
 4. Viimeistelymateriaalit: $.25 – $1 / neliöjalka.
 5. Välittömät työvoimakustannukset: 1 – 2,50 dollaria / neliöjalka.
 6. Etuudet / vakuutukset: 0,75 – 1 $ / neliöjalka.
 7. Matkakulut: 0 – 1 $ / neliöjalkaa.
 8. Yleiskustannukset: 0,20 – 0,30 dollaria / neliöjalka.
 9. Voitto @10% – 20% $.45 – $1 / neliöjalka.
 10. Yhteensä 5,15 – 14,80 dollaria / neliöjalka.

Nämä eivät ole kovia kustannuksia, vaan pikemminkin arvioita, joita voit harkita. Jos asentajasi tekee alhaisen tarjouksen, hän pihistelee jossakin näistä kategorioista, siirtää asennuskustannukset materiaalitarjoukseen tai hinnoittelee aggressiivisesti saadakseen sinut asiakkaaksi. Loppujen lopuksi on sinun tehtäväsi varmistaa, että budjettisi vastaa remonttisi tavoitteita.

Emme ole suoraan sidoksissa mihinkään sivustollamme olevaan asentajaan (ja luokitukset ovat joukkorahoitteisia), joten tee oma huolellisuutesi ennen kuin palkkaat ketään…