Kuinka ottaa vastaan kiintopuun korjaukset?

Kovapuulattiat lisäävät kauneutta ja loistoa mihin tahansa kotiin, ja ne voivat lisätä huomattavasti kotisi arvoa, varsinkin jos olet laittamassa kotiasi kiinteistömarkkinoille. Vaikka kuinka paljon pitäisitkin huolta kovapuulattioistasi, vaurioita on lähes mahdotonta estää. Ennen kuin voit kuitenkin aloittaa kiintopuukorjaukset, sinun on tunnistettava vaurio ja ongelmaan parhaiten sopiva korjaustyyppi.

Kuinka ottaa vastaan kiintopuun korjaukset?

Yleiset kovapuun korjaukset

Hyvä uutinen kovapuulattian korjaamisessa on se, että voit tehdä useimmat korjaukset itse. Tietenkin se, kuinka paljon aikaa siihen kuluu, riippuu viime kädessä vaurion laajuudesta ja siitä, kuinka mukavasti voit tehdä tarvittavat korjaukset. Urakoitsijat voivat olla kalliita – mutta sen arvoisia – jos vaurio on laaja. Jos korjaukset on helppo tehdä itse, voit säästää rahaa.

Kovapuulattian korjaaminen estää vaurion pahenemisen tai, kuten vinkuvan portaikon tapauksessa, estää myös ihmisten loukkaantumisen. On myös tärkeää tunnistaa vaurio ja korjata se nopeasti, jotta ympäröivä lattia saadaan kuntoon. Tämä pätee lattian vaurion tyypistä riippumatta.

Paikkaus

Kovapuulattian paikkaaminen voi tuntua pelottavalta tehtävältä, koska korjaamiseen kuluu aikaa ja se on tarkkaa. Sinun on mitattava huolellisesti ja oltava tarkkana leikkauksia tehdessäsi. Oikein tehtynä et kuitenkaan pysty edes sanomaan, missä paikattu puulattia on. Kiintolattian paikkaaminen vie myös hieman enemmän aikaa kuin muut korjaukset. Jos aiot paikata puulattian, voi olla myös hyvä aika pinnoittaa tai viimeistellä lattia uudelleen, varsinkin jos paikkaat useita kohtia tai teet useita korjauksia puulattioihisi.

Vinkumisen korjaaminen

Kovapuulattioiden vinkuminen ja narina voi häiritä keskiyön välipalaa tai estää teini-ikäisen livahtamisen kotiintuloaikojen jälkeen. Vaikka voi olla kätevää pitää vinkit tallella juuri näitä tilanteita varten, vinkuva porras tai lattia voi olla myös vihje siitä, että laudat tai portaiden askelmat ovat huonokuntoisia ja tarvitsevat hoitoa ennen kuin ne pahenevat. Jos olet korjaamassa vinkuvia portaita, on tärkeää tarkistaa sekä askelmat että nousuportaat. Laudat voivat löystyä ajan ja jatkuvan käytön myötä; vinkumiseen asti löystynyt porras voi lopulta aiheuttaa onnettomuuden, jos kulutuspinta on halkeillut. Vinkuvat lattiat eivät yleensä ole yhtä vakavia kuin portaiden vinkuminen, mutta ne voivat myös paljastaa lattian heikkoja kohtia, jotka vaativat muutakin kuin kiristämistä aluslevyjen ja liiman avulla.

Kuinka ottaa vastaan kiintopuun korjaukset?

Naarmujen ja kolhujen korjaaminen

Toinen yleinen korjaustapa on poistaa naarmut ja kolhut kovapuulattioista. Ne voivat lisätä viehätystä vanhempaan kotiin, mutta syvät naarmut tai kolhut voivat aiheuttaa puun halkeilua, jolloin se on korvattava paikkaamalla lattia. Yleensä useimmat naarmut ja kolhut voidaan kuitenkin korjata täyteaineilla ja korjaussarjoilla. Kovapuulattioiden lommot voivat johtua mistä tahansa, korkeista korkokengistä lattialla tai raskaiden esineiden pudottamisesta. Yleensä kosteuden ja höyryn yhdistelmäkäsittelyllä voidaan palauttaa lattian lommot alkuperäiseen tilaansa.

Aukkojen korjaaminen

Lattian raot voivat aiheuttaa lämpöhäviöitä lattian läpi ja tehdä kovapuulattiasta epämiellyttävän näköisen. Aukot voivat myös antaa tilaa roskien juuttumiselle lattian aukkoihin, mikä vaikeuttaa kovapuulattian täydellistä puhdistamista. Aseistautuminen aluslevyillä, puuliimalla tai puun täyteaineella voi olla juuri se ratkaisu, jota tarvitset rakojen sulkemiseen ja kovapuulattian palauttamiseen alkuperäiseen loistoonsa.

Kiintopuulattian tarpeiden huomioiminen säästää aikaa ja rahaa korjauksissa koko puulattian käyttöiän ajan. Vaikka et voi estää kovapuulattiasi joutumasta koskaan korjaustarpeeseen, voit pitää huolen siitä, että kun lattiasi vaurioituu, siihen keskitytään nopeasti ja asianmukaisesti.