Kuinka maalata kotisi ulkopuoli ammattilaisen tavoin?

Olipa julkisivusi sitten hieman kuluneen näköinen tai halusitko antaa kodillesi värikkään muodonmuutoksen, tuore maalaustyö on loistava tapa lisätä ulkonäköä. Projekti vaatii paljon aikaa, joitakin erikoislaitteita ja perusrautaustaitoja, mutta ulkoilman päivitys on vaivan arvoinen.

Ennen kuin ryhdyt maalaamaan kotiasi, haluat päättää värimaailmasta, tutkia, minkälainen maali sopii parhaiten kotisi materiaaleihin ja ilmasto-olosuhteisiin, hankkia telineet tai korkeammat tikkaat, päivittää turvallisuustietosi, valmistella pinnat asianmukaisesti ja perusteellisesti ja ehkä jopa värvätä muutaman ystävän auttamaan projektin kanssa. Katso, miten talosi ulkopuoli maalataan näillä ohjeilla.

Kuinka maalata kotisi ulkopuoli ammattilaisen tavoin?Brian McWeeney Vaihe 1: Valitse ulkovärit.

Värimaailman valitseminen on yksi ensimmäisistä vaiheista. Aloita valitsemalla väriperhe sivuraiteelle ja sen jälkeen väriperheet muille julkisivun osille, kuten ikkunaluukuille, verhoiluille ja ulko-ovelle. Kiinnitä huomiota elementteihin, joita et maalaa, kuten kattoon ja kouruihin, ja mieti, miltä nämä pinnat näyttävät valitsemiesi värien kanssa. Kun olet päättänyt väriperheestä, valitse kullekin pinnalle haluamasi ulkovärit.

Testaa värejä, aivan kuten sisätilojen maalaustöissä. Jos et halua maalata kasaa värimalleja suoraan taloosi, levitä maali suuriin vaahtomuovipaloihin. Tarkkaile, miltä värit näyttävät eri vuorokaudenaikoina. Muista myös tarkkailla väriä kotisi kaikilla puolilla. Väri, joka näyttää täydelliseltä varjoisassa paikassa, saattaa näyttää erilaiselta aurinkoisemmalla seinällä.

Valitse maali (sekä pohjamaali), joka on suunniteltu ulkokäyttöön ja joka sopii maalattavaan pintaan. Kodin maalaaminen on ajan ja rahan investointi. Jotta projekti maksaisi itsensä takaisin, valitse laadukas maali, joka kestää aikaa ja sääolosuhteita.

"Kun etsit ulkoväriä, varmista, että hankit laadukkaan pohjamaalin, joka sopii yhteen pintamateriaalien, kuten puun tai rappauksen, kanssa", sanoo Travis Nolan, Old Crow Painting -yrityksen perustaja. "Pintamaalien osalta kannattaa aina valita premium-luokan maalit, jotta saat pitkäikäisen pinnan, joka turvaa investointisi."

Vaihe 2: Maalauksen valmistelu. Puhdista ulkopinnat.

"Valmistelu on avainasemassa, jotta saat maalausurakan, joka näyttää hyvältä ja kestää pitkään", sanoo Geoff Sharp, Sharper Impressions Paintingin toimitusjohtaja ja omistaja. Tärkeitä valmisteluvaiheita ovat muun muassa ulkopintojen pesu koneella roskien ja lian poistamiseksi, kuoriutuvan maalin poistaminen ja pohjustaminen sekä aukkojen ja saumojen tiivistäminen hyvän tiivisteen aikaansaamiseksi. Kun peset konepesulla, muista, että liian suuri paine voi vahingoittaa pintoja. Noudata käyttöohjeen suosituksia paineasetuksista ja muista varotoimista.

Sharp kehottaa myös valkaisemaan mahdollisen homeen, koska maali ei tartu kunnolla homehtuneisiin pintoihin. Anna valkaisuaineen vaikuttaa pinnalla 10-20 minuuttia homeen tappamiseksi.

Lyijymaalin testaus

Kun maalataan ennen vuotta 1978 rakennettua kotia, lyijymaalin esiintymisen tutkiminen on olennainen vaihe, sanoo Sharp. Lyijymaali voi muodostua vaaraksi, kun se rikkoutuu raaputuksen ja maalauksen aikana. Lyijyn esiintyminen voidaan havaita testipakkauksilla (joita saa rautakaupoista). Jos kodissasi on lyijymaalia, tutustu ympäristönsuojeluviraston ohjeisiin ja ota yhteyttä asiantuntijaan. EPA ylläpitää luetteloa lyijypohjaisen maalin turvalliseen käsittelyyn koulutetuista kunnostus-, korjaus- ja maalausyrityksistä (RRP-yritykset).

Tarkista sää

Tutustu myös sääennusteeseen ennen kuin sukellat maalausprojektiin. "Ulkomaalausprojekteissa paras lämpötila lateksimaaleille on 50-70 °F, kun taas öljypohjaisille maaleille paras lämpötila on 45-90 °F", sanoo Matt Kunz, Neighborly-yrityksen Five Star Paintingin toimitusjohtaja. "Jos lämpötila on kylmempi, maali saattaa kovettua liian kauan, mikä houkuttelee hyönteisiä, likaa, likaa ja muita roskia märkään pintaan. Öljypohjaiset maalit myös paksuuntuvat matalissa lämpötiloissa, mikä aiheuttaa jäykempää siveltämistä, raskaampaa levitystä ja pienempää peittävyyttä gallonaa kohti."

Kerää laitteet

Varusta itsesi riittävillä ja turvallisilla välineillä, joilla yletyt korkeisiin kohtiin kotisi ulkoseinällä. Käytä tikkaita tai telineitä, jotka on suunniteltu seisomaan tukevasti taloa vasten. Tikkaiden tai telineiden tulisi ulottua myös riittävän korkealle, jotta voit maalata korkeimmat huiput turvallisesti ilman, että sinun tarvitsee venytellä tai kiivetä valmistajan suosittelemaa korkeutta korkeammalle.

Juuri ennen kuin avaat maalipurkkeja, käytä aikaa peittää ja pressata kaikki pinnat, joita et maalaa, mukaan lukien maisemointi.

Vaihe 3: Käytä aikaa pohjustukseen.

On houkuttelevaa hypätä heti uuden värin saamiseen kotisi ulkoväriin, jotta voit nähdä tulokset. Rakastat kuitenkin uutta maalausjälkeäsi vielä enemmän, jos käytät ensin pohjamaalia. Pohjustus auttaa maalia tarttumaan paremmin pintaan, mutta se toimii myös suoja-aineena. Etsi ulkopinnalle pohjamaali, joka toimii tiivisteenä ja kuivuu homeen, homeen ja sienten kestäväksi. Pohjamaaleja voidaan myös sävyttää värien paremman peittävyyden saavuttamiseksi.

Vaihe 4: Maalaa kotisi ulkovaippa.

Vaikka siveltimellä saa varmasti työn tehtyä, maaliruisku tekee työstä tehokkaampaa. "Jos sinulla ei ole ruiskua, harkitse sellaisen vuokraamista. Se helpottaa työtäsi huomattavasti ja tuottaa paremman lopputuloksen", Nolan sanoo. Muista käyttää hengityssuojainta ja muita ruiskun valmistajan suosittelemia turvavarusteita.

Kun käytät ruiskua, on tärkeää, että pintaa käsitellään uudelleen siveltimellä tai telalla tasaisen peittävyyden varmistamiseksi. Nolan suosittelee puupinnoille takaharjausta ja sementtipinnoille takarullausta.

Suunnittele kaksi maalikerrosta, mikä myös edistää tasaista peittävyyttä. "Ensimmäinen kerros, jota kutsutaan pohjamaaliksi, antaa ensimmäisen suojakalvon ja imeytyy pintoihin", Sharp sanoo. "Toinen kerros, jota kutsutaan pintamaaliksi, antaa yhtenäisen ulkonäön ja varmistaa, että vanha väri peittyy kokonaan."

Kun olet saanut toisen kerroksen valmiiksi, tarkista, onko ulkovärissäsi paikkoja, joita on korjattava, puhdista siveltimet, telat ja laitteet ja ihaile tuoretta julkisivuasi.