Kuinka maalata auringonlaskun inspiroima seinäkäsittely

Auringonlaskukuvan innoittamana tällä seinällä on useita korallisävyjä ja sininen maalipinta, joka edustaa taivaita auringonlaskun heijastuksen yläpuolella.

Valitse viisi maalisävyä, jotka ovat tarpeeksi samankaltaisia sekoittuakseen keskenään, mutta joissa on kuitenkin riittävästi erottuvuutta, jotta ne voidaan erottaa toisistaan. Lisää halutessasi kuudes väri ponnahdukseksi. Meidän ponnahdusvärimme on sininen, joka edustaa inspiraatiokuvassamme auringonlaskun yläpuolella olevaa taivasta.

Käytimme Sherwin-Williams Ravishing Coral SW6612, Papaya SW6661, Inventive Orange SW6633, Dishy Coral SW6598, Teaberry SW6561 ja Interesting Aqua SW6220.

2. Suunnittele nauhat. Kuinka maalata auringonlaskun inspiroima seinäkäsittely

Jaa seinä viiteen tai kuuteen vaakasuoraan kaistaleeseen. Alimman kaistan tulisi kattaa noin 1/4 – 1/3 seinästä. Tämän yläpuolella olevien kaistojen tulisi olla noin 12 tuumaa korkeita. Muokkaa kaistojen korkeutta halutessasi. Voit päättää muuttaa korkeutta värejä sekoittaessasi, jotta saat aikaan orgaanisemman ilmeen.

Voit halutessasi käyttää kynää merkitä kevyesti siirtymien paikat. Koska värit on sekoitettava ennen kuin maali kuivuu, tekniikka soveltuu parhaiten pienelle seinälle. Meidän seinämme oli noin kuusi metriä leveä.

3. Valmistele huone maalausta varten.

Kuinka maalata auringonlaskun inspiroima seinäkäsittely

Käytimme soikeaa sivellintä (Pure Bristle Brush Annie Sloanilta). Siihen mahtuu suuri määrä maalia, mikä helpottaa sekoittamista. Mikä tahansa lateksimaaleille suunniteltu sivellin toimii kuitenkin. Voit käyttää telaa alakaistalle.

Poista huonekalut maalattavasta alueesta. Teippaa jalkalistat tai ikkunanreunukset maalarinteipillä. Poista suojukset pistorasioista. Aseta peittoliina ja pystytä tikkaat korkeampia alueita varten. Pidä saatavilla rätti, jolla voit pyyhkiä maalia siveltimestä. Merkitse paperille, minkä värin haluat kullekin kaistaleelle. Kaada maalit halutessasi kertakäyttöastioihin. Sinun on työskenneltävä nopeasti maalaamisen aloittamisen jälkeen, joten varmista, että olet valmistautunut ja järjestellyt kunnolla.

4. Aloita alhaalta. Kuinka maalata auringonlaskun inspiroima seinäkäsittely

Maalaa seinän alin 1/4-1/3 osaa tummimmalla värillä. Käytä halutessasi telaa. Kun maali on vielä märkää, käytä sivellintä höyhentämään yläosaa ja siirry sitten seuraavaan kaistaleeseen. Älä kostuta soikean siveltimen harjaksia, vaikka sitä suositellaankin, sillä haluat maalin pysyvän paksuna, jotta se ei tippuisi.

5. Sivele kaistaleet Kuinka maalata auringonlaskun inspiroima seinäkäsittely

Pyyhi sivellin rätillä poistaaksesi ylimääräinen maali harjaksista ja upota sivellin sitten seuraavaan maaliväriin. Älä huolehdi siitä, että kaikki edellinen väri poistetaan siveltimestä. Käytä pitkiä, pyyhkäiseviä vetoja seuraavan kaistaleen viimeistelyyn ja sekoita maalia edelliseen väriin sen ollessa vielä märkä, kunnes saat halutun näköisen.

Toista prosessi ja siirry välittömästi kaistalta toiselle, jotta voit sekoittaa värit ennen kuin maali kuivuu, ja jatka pitkien, pyyhkäisevien vetojen käyttöä. Työskentele nopeasti, äläkä mieti liikaa. Tässä on paljon joustovaraa – kunhan työskentelet nopeasti, voit sekoittaa värit keskenään.

6. Astu taaksepäin ja ihaile Kuinka maalata auringonlaskun inspiroima seinäkäsittely

Kun seinä on valmis, se muistuttaa auringonlaskua, kun lämpimät korallit väistyvät yläosassa levittäytyvän vaaleanpunaisen ja sinisen tieltä. Sisällytä käsittely luovuutta inspiroivaan toimistoon tai harrastehuoneeseen.

Tutustu muihin DIY-ideoihin seinän korostamiseksi.