Kuinka luoda sisätilojen sisustusta ulkotarhastasi

Kuinka luoda sisätilojen sisustusta ulkotarhastasi

Puutarhasi on täydellinen lähde kasvitieteelliselle sisustukselle. Sen lisäksi, että se tarjoaa sinulle syötävää antia, värikkäitä lehtiä ja kukkia sekä lukuisia ihania tuoksuja, se voi olla myös ilmainen sisustustarvikkeiden lähde. Jos etsit tapoja maksimoida puutarhassa nyt olevat kauniit kukat ja runsaat yrtit ja vihannekset, lue seuraavaksi joitakin helppoja koriste-elementtejä, joita voit tehdä itse suoraan puutarhasta.

Luonnollinen seppele

Tuoreet yrtit, kukat ja lehdet sopivat täydellisesti seppeleiden tekemiseen. Vain olkiseppeleen muodon ja kukka- U-neulojen avulla tämä projekti on superhelppo koota. Käytä seppeleen pohjana ikivihreiden puiden tai pensaiden suuria lehtiä. Kerrotaan seuraavaksi pienempiä yrttien, kuten salvian, rosmariinin ja oreganon lehtiä.

Viimeistele seppele näyttävillä tai kuivatuilla kukilla. Kasvin päällä kuivumaan jätetyt hortensiat sopivat seppeleisiin erinomaisesti, koska ne eivät kuihtu. Muut kuivatut kasvit, siemenpäät ja siemenkodat tai jopa puutarhasta kuivatut chilit ovat ihania koristeita.

Suihkuta seppeleeseen vettä päivittäin, jotta se pysyy tuoreena. Kun lehdet ja kukat alkavat kuihtua, irrota ne ja heitä ne kompostiin. Olkimuoto ja U-neulat ovat uudelleenkäytettäviä – vaihda lehtiä ja kukkia koko kauden ajan.

Puutarhakranssi

Puutarhakimput näyttävät upeilta manttelissa, pöydän juoksupöydässä tai melkein missä tahansa, missä tarvitset vihreää väriä. Niputa ensin vihreys, kuten yrtit ja puiden ja pensaiden lehdet, ja kiinnitä kukin nippu vihreällä kuminauhalla tai kukkalangalla. Käytä värin lisäämiseksi kuivattuja kukkapäätä tai tuoreita kukkia ja niputa myös ne yhteen.

Leikkaa juutti- tai puuvillalankaa ja aseta se pöydälle. Tee siitä pidempää kuin luulet tarvitsevasi – ylimääräinen pituus on helpompi leikata pois. Jätä molempiin päihin 15 senttimetrin pätkä narua. Lisää nippu viherkasveja toisesta päästä alkaen. Kiinnitä se naruun kukkalangalla.

Lisää seuraavaksi kukkanippu ja sitten viherkasvinippu. Vuorottele niput vuorotellen, kun etenet langan päähän. Suihkuta seppeleen vettä päivittäin, jotta se pysyy tuoreena.

Syötävät asetelmat

Käytä puskuriviljelmiäsi tuomaan väriä keskiaiheeseen. Tomaatit, kurpitsat ja paprikat ovat kauniita keskipisteitä asetelmassa. Ne tuovat runsaasti väriä ja tarjoavat lisäksi hauskoja tekstuureja, jotka tekevät keskiaiheesta erottuvan.

Aseta hedelmät tai vihannekset matalaan kulhoon tai lautaseen kolmen tai viiden hengen ryhmiin. Täytä tilat yrteillä ja muilla syötävillä lehdillä, kuten kurpitsanlehdillä, salaatilla tai lehtikaalilla. Kun tilaisuutesi on ohi, voit lahjoittaa asetelman vieraalle tai lahjoittaa sen ruokapankkiin.

Lomakoristeet

Kuivatut kurpitsat eivät ole ainoa vihannes, josta voit tehdä joulukoristeita. Mikä tahansa kasvi, joka muodostaa palkoja, kuten okra, sopii täydellisesti sisäkoristeiden askarteluun. Okra on nopeasti kasvava kasvi, joka tuottaa syötäviä palkoja, jotka kuivuvat nopeasti kasviin. Anna muutamien kasvaa suuriksi ja korjaa ne kauden lopussa. Sinun on odotettava, kunnes ne ovat täysin kuivia eivätkä enää vihreitä.

Kun ne ovat kuivuneet, maalaa alapuoli ja varren pää punaiseksi. Liimaa hieman puuvillaa varren päiden alaosaan muodostaaksesi hatun. Maalaa siihen iloiset kasvot ja käytä puuvillaa parran tekemiseen. Poraa pieni reikä varren päähän ja pujota narunpätkä läpi ripustinta varten. Nämä okrajoulupukit ovat hauskoja askartelutöitä niin lapsille kuin aikuisillekin.

Yrttipussukka

Ovipukit on helppo koota, ja ne tuovat ihanan koristeen mihin tahansa kodin oveen. Kun käytät yrttejä swagin tekemiseen, sillä on kaksoistarkoitus. Kun yrtit ovat kuivuneet, voit nyppiä niistä sen, mitä tarvitset seuraavaa reseptiäsi varten, tai säilyttää ne ilmatiiviissä astiassa myöhempää käyttöä varten.

Kun haluat tehdä pussukan, niputa suosikkiyrttisi. Tee jokaisesta nipusta noin kaksi kertaa sen kokoinen, jonka haluat sen olevan riepuissa – yrtit menettävät tilavuuttaan kuivumisen myötä. Kiinnitä varret kuminauhalla, kiedo ne narulla ja sido ne kiinni niin, että molempiin päihin jää muutama sentti narua. Sido päät yhteen silmukaksi ja ripusta se oveen.

Paikkakorttiseppeleet

Paikkakortit tuovat persoonallisen lisän ja kertovat vieraille, että he ovat tervetulleita pöytäänne. Käytä pohjana miniviiniköynnösseppelettä ja pujota köynnösten sisään yrtti tai kukkaleike. Sido halutessasi nimikortti seppeleeseen. Vaihda leikkeitä kauden mittaan. Voit myös sitoa miniseppeleet lahjojen päälle viimeistelynä.

Voit käyttää tätä menetelmää myös suurempaan viiniköynnösseppeleen muotoon. Aseta suuri seppele pöydän keskelle keskipisteeksi.

Debbie Wolfe on kirjoittanut kirjat Tee-se-itse-puutarhaprojektit ja -käsityöt sekä Crafting with Herbs.