Kuinka laskea kotisi sähkökuormitus?

Kodin sähkökuorman perustietämys on tärkeä tieto kodinomistajille. Loppujen lopuksi tulee lähes varmasti aika, jolloin sinun on katkaistava tai palautettava virta. Jos ymmärrät perusasiat siitä, miten kotisi sähköjärjestelmä toimii, sinun ei tarvitse kutsua sähköasentajaa jokaiseen pieneen ongelmaan. Vaikka sulakerasiat ja sähkökeskukset voivat tuntua pelottavilta, järjestelmät ovat melko yksinkertaisia, kunhan tunnet perusasiat. Käymme läpi muutamia keskeisiä tehtäviä, joita saatat kohdata työskennellessäsi sähkökuormien kanssa.

Kuinka laskea kotisi sähkökuormitus?Jacob Fox

Pohjimmiltaan sähkökuorma koskee kaikkea, mikä kuluttaa sähköä. Kodissasi sillä tarkoitetaan energiamäärää, joka tarvitaan kaikkien valaisimien, keittiökoneiden, televisioiden, pesukoneiden ja muiden sähköä vaativien laitteiden käyttämiseen. Tämä on tärkeää tietoa, jos aiot tehdä muutoksia sähköjärjestelmään, kuten lisätä virtapiirin uutta valaisinta tai pistorasiaa varten. Alla olevassa taulukossa esitetään, miten lasket kotisi kuormituksen, miten lisäät kapasiteettia, miten ymmärrät kotisi sähkökuorman koon ja miten tarkastat huoltokeskuksen vinkkien avulla. Tutustu näihin perusasioihin, jotta voit käyttää kotisi energiaa turvallisesti ja tehokkaasti.

Kohteliaisuus: Complete Wiring, 2. painos. Kuinka laskea kotisi sähkökuormitus?

Eri kodit tarvitsevat eri ampeeripalveluja. Saatat miettiä: "Tarvitsenko 200 ampeerin palvelun?" Pienellä matematiikalla voit selvittää, millaisen sähkökuorman kotisi tarvitsee. Esimerkiksi 60 ampeerin palvelu on todennäköisesti riittämätön nykyaikaiselle kodille, kun taas 100 ampeerin palvelu on hyvä alle 3 000 neliöjalan kodille, jossa ei ole keskusilmastointia tai sähkölämmitystä. Yli 2 000 neliöjalkaa suuremmassa kodissa, jossa on keskusilmastointi tai sähkölämmitys, tarvitaan todennäköisesti 200 ampeerin palvelu. Käytä yllä olevassa kuvassa esitettyä yhtälöä päättelemään, kuinka monta ampeeria kotisi tarvitsee.

Kuinka lisätä kapasiteettia sähkökuormitukseen?

Uuden virtapiirin asentaminen ei ole vaikeaa, mutta ennen kuin aloitat, varmista, että sähkökeskuksesi kestää lisäkuorman. Huoltokeskus, jossa on liikaa virtapiirejä, on vaarallinen.

Sulakerasioissa on harvoin tilaa uusille virtapiireille, joten jos sinulla on sulakerasia ja tarvitset uutta palvelua, korvaa sulakerasia uudella huoltokeskuksella tai asenna alakeskus. Jos näet katkaisijarasiassa vapaana olevan paikan, joko avoimen tilan tai poistettavan kopin, voit todennäköisesti yksinkertaisesti asentaa sinne uuden katkaisijan ja johtaa siihen kaapelit. Jos avointa tilaa ei ole, paikalliset sähkömääräykset saattavat sallia yksittäisen katkaisijan korvaamisen tandemkatkaisijalla, joka syöttää virtaa kahteen virtapiiriin.

On erittäin tärkeää, ettet ylikuormita sähkökeskusta. Mutta miten erottaa 100 ampeerin ja 200 ampeerin käyttöjärjestelmän ero Keskuksen kokonaisvirranvoimakkuus on merkitty pääkatkaisijan läheisyyteen tai päälle, joka ohjaa kaikkia keskuksen piirejä. Useimmat katkaisijarasiat ovat 100, 150 tai 200 ampeeria. Laske yhteen laatikon kaikkien yksittäisten katkaisijoiden ampeerimäärät. Yhteissumma voi olla yli kaksi kertaa suurempi kuin rasian kokonaisvirranvoimakkuus. Esimerkiksi 100 ampeerin palvelupaneelissa voi olla katkaisijoita, joiden yhteenlaskettu arvo on yli 200 ampeeria. Tämä on normaalia.

Ota mukaan kokonaisvirta-arvot ja sähkökeskuksen valmistajan nimi, kun tapaat tarkastajan kysyäksesi toisen virtapiirin lisäämisestä. Tämä on myös hyödyllistä tietää, kun lasket kotisi tehontarvetta.

Sähkökuormalaatikoiden koot

Sähkökeskuksen koko määrittää kodin sähkökapasiteetin. Seuraavassa on kolme erilaista järjestelmää, joihin saatat törmätä:

Kuinka laskea kotisi sähkökuormitus?Dan Stultz Pieni sulakerasia

Pieni, 60 ampeerin sulakerasia saattaa löytyä vanhemmasta kodista, jonka johdotuksia ei ole päivitetty. Se voi syöttää virtaa vain yhdelle 240 voltin laitteelle, kuten uunille tai pyykinkuivaajalle. Koska useimmissa kodeissa on useampi kuin yksi tällainen laite, tämäntyyppinen huoltokeskus on todennäköisesti riittämätön vähintään 1 200 neliöjalan kodissa. Harkitse suurempaan kokoon siirtymistä, jos aiot lisätä sähköjärjestelmään useampia virtapiirejä.

Kuinka laskea kotisi sähkökuormitus?Dan Stultz Keskikokoinen huoltopaneeli

Useimmat kodit vaativat vähintään 100 ampeerin sähköpalvelun. Tämä on myös kansallisten sähkömääräysten (NEC) edellyttämä paneelin vähimmäisampeerimäärä. 100 ampeerin sähkökeskus tarjoaa yleensä riittävästi virtaa keskikokoiseen kotiin, jossa on useita 240 voltin laitteita ja keskusilmastointi. Jos aiot tehdä ison remontin tai kodin laajennuksen, saatat joutua päivittämään sähköverkkopalvelusi, jotta saat enemmän tehoa.

Kuinka laskea kotisi sähkökuormitus?Dan Stultz Suuren kapasiteetin huoltopaneeli

Monissa uudemmissa kodeissa ja joissakin vanhemmissa suurissa taloissa on 150 tai 200 ampeerin palvelupaneeli. Tällaista palvelua saatetaan tarvita kodissa, jossa käytetään paljon suuria sähkölaitteita ja jossa on lämmitys- ja ilmastointilaitteita. Päivittäminen suurempaan huoltokeskukseen voi antaa sinulle enemmän joustavuutta käyttää useampia virtapiirejä ilman huolta järjestelmän ylikuormittumisesta. 400 ampeerin palvelua saatetaan tarvita suuremmissa kodeissa, joissa on paljon energiaa vaativia laitteita, kuten takapihan poreallas tai kotiteatterijärjestelmä.

Huoltopaneelin tarkastaminen

Huoltokeskuksen tulisi sijaita siten, että aikuiset pääsevät siihen helposti käsiksi mutta lapset eivät. Kaikki siihen johtavat paljaat kaapelit on kiinnitettävä tukevasti seinään ja puristettava tiukasti paneelissa oleviin koputusaukkoihin. Jos reikiä on auki, peitä ne läpivientitulpalla (2 dollaria, The Home Depot).

Jos 14 ampeerin johto on kytketty 20 ampeerin katkaisijaan tai sulakkeeseen, vaihda katkaisija tai sulake 15 ampeerin katkaisijaan tai sulakkeeseen, jotta johto ei ylikuumene. Useimmissa tapauksissa 20 ampeerin sulakkeen tai katkaisijan tulisi liittyä 12-ulotteiseen johtoon; 30 ampeerin sulakkeen tai katkaisijan tulisi liittyä 10-ulotteiseen johtoon.

Johtojen tulisi kulkea melko järjestyksessä paneelin ympärillä. Jos löydät toivottoman sekamelskan, kutsu sähköasentaja arvioimaan asia. Ammattilaisen on syytä kutsua paikalle myös, jos löydät sulaneita tai nirhaantuneita johtojen eristeitä, merkkejä tulipalosta tai laajamittaista ruostetta.

Vanhassa talossa on hyvin mahdollista, että sähkökeskukseen on lisätty uusia johdotuksia. Sen on voinut tehdä ammattilainen, mutta se voi olla myös amatöörityötä, joten tarkista kaikki liitännät turvallisuuden varmistamiseksi.

Usein kysytyt kysymykset

Miten voin vähentää kotini energiankulutusta?

Voit tehdä useita asioita kotisi energiankulutuksen vähentämiseksi. Valitse energiatehokkaita kodinkoneita, vaihda LED-lamppuihin, asenna laadukas eristys rakennusvaiheessa ja valitse Energy Star -merkkinen

1 vedenlämmitin. Sammuta valot, elektroniikka ja laitteet, kun niitä ei käytetä.

  • Vähentääkö energiansäästötuotteiden ja -laitteiden käyttö energiakuormitustani?

    Kyllä. Voit tehdä kodin energia-arvioinnin

    2 selvittääksesi, missä kohdin kotiasi on päivitettävä, jotta se olisi mahdollisimman energiatehokas. >>>