Kuinka kypsentää hiiligrillissä kypsää ja mehukasta rintafileetä?

Rintafilee on täydellinen showstopper-ateria – mikään muu ei vedä vertoja sen täyteläisyydelle, lihaisuudelle ja suorastaan herkullisuudelle. Vaikka haudutettu brisketti saattaa jo kuulua repertuaariisi, on aika opetella, miten naudan brisketti valmistetaan hiiligrillissä savuisuuden lisäämiseksi. Vaikka se on vastustamatonta, kun sitä on kypsennetty hitaasti ja matalalla, rintafileestä voi tulla hieman sitkeää, jos lihan kuidut eivät ehdi miedolla lämmöllä hajota ja pehmenemään. Onneksi oikealla menetelmällä ja tietämyksellä voit virittää hiiligrillin täydelliseksi paikaksi parhaiden briskettien kypsentämiseen.

Kuinka kypsentää rintafilee hiiligrillissä?

Hitaat liedet ja uunit ovat yleensä suosittuja välineitä rintafileen kypsentämiseen, koska niissä on helppo pitää lämpö matalalla ja antaa rintafileen hautua pitkään mehuissaan. Hiiligrillissä on yleensä paljon korkeampi lämpö, ja ruoka kypsyy yleensä nopeammin, joten kun opettelet kypsentämään reippaita lihoja grillissä, muutat hiiligrillin savustimeksi. Savustimessa ruoka kypsyy epäsuoralla lämmöllä, ja savu ja lämpö kiertävät ruoan ympärillä, jolloin se saa hieman hiiltyneen maun kypsymättä kuitenkaan liikaa.

Aloita liottamalla 1-2 kuppia haketta vedessä vähintään tunnin ajan (enemmän haketta luo enemmän savua). Jos haluat lisätä makua, voit myös liottaa haketta omenamehussa tai oluessa. Mausta rinta haluamallasi tavalla ja aseta sitten keskikuumat hiilet tippakaukalon ympärille. Täytä pannu tuuman verran kuumaa vettä. Valuta puulastut ja ripottele ne hiilien päälle. Testaa, onko grilli keskilämpöinen tippa-astian yläpuolella.

Aseta rinta rasvapuoli alaspäin grilliritilälle tippakaukalon päälle. Peitä grilli ja anna rinta savustua. Jos mietit, kuinka kauan rintafileetä kannattaa kypsentää hiiligrillissä, se riippuu paistin koosta ja grillin lämmöstä. Jos noudatat tiettyä reseptiä grillattua rintafileetä varten, pidä kiinni reseptin ohjeista. Muussa tapauksessa voit savustaa lihaa 4-5 tuntia tai kunnes liha on mureaa ja lihalämpömittarin lukema on 185-190 °F. Käännä rintafileetä kerran kypsentämisen puolivälissä ja lisää tarvittaessa lisähiiltä ja vettä lämpötilan, kosteuden ja savun ylläpitämiseksi. Vaikka lihan tarkkailu houkuttaakin, jätä grilli mahdollisimman pitkälle peitettynä, jotta se pysyy kuumana ja savuisena.

Kun olet oppinut kypsentämään rintafileetä hiiligrillissä, voit kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä. Perinteisen grilliruoan kanssa on vaikea mennä pieleen, mutta myös muut maut ovat herkullisia, kuten olutrinta ja jopa mustikkarinta. Kokeile niitä kaikkia tai kokeile omaa mausteseosta!