Kuinka käyttää täyttöpistoolia?

Tiiviste on yleisesti käytetty tuote monissa kodin kunnostushankkeissa. Kun se levitetään tasaisena helmina, se muodostaa vesitiiviin tiivisteen kapeisiin rakoihin ja rakoihin. Keittiössä tai kylpyhuoneessa tiiviste sulkee kosteuden ja estää sitä vuotamasta seiniin, kaappien taakse tai jopa ammeen tai suihkun laattojen taakse.

Ikkunoiden ja ovenkarmien ympärillä käytetty tiiviste voi pitää hyönteiset poissa, sulkea kosteuden ja vähentää lämmön virtausta kodin ulkoseinän läpi, jolloin voit säästää lämmitys- ja jäähdytyslaskuissa. Jos tiivistettä ei kuitenkaan käytetä oikein, se voi muodostaa epätäydellisen tiivisteen halkeaman tai raon pituudelta, mikä rajoittaa sen tarjoamaa suojaa kodillesi.

Jotta voit varmistaa, että käytät tiivistettä oikein, on tärkeää oppia käyttämään tiivistepistoolia. Tämän yksinkertaisen työkalun avulla on helppo tehdä tiivistyshelmi ikkunan ympärille, kylpyammeen yläreunaan tai jopa kylpyhuoneen turhamaisuuden ja seinän väliin kosteuden hallitsemiseksi. Tämän oppaan avulla saat lisätietoja tiivistyksestä ja tiivistepistoolin käytöstä.

Kaulkutyypit ja kaulkupistoolit

Ennen minkään projektin aloittamista on hyvä tutustua siihen liittyviin työkaluihin ja tuotteisiin. Voit valita akkukäyttöisen saumauspistoolin, vaikka näiden työkalujen hinta on paljon suurempi kuin käsikäyttöisen saumauspistoolin edullinen hinta. Ellet aio käyttää tiivistepistoolia usein, käsikäyttöinen tiivistepistooli riittää yleensä DIY-projekteihin.

Samoin, kun työskentelet tiivistepistoolilla, sinun on harkittava tiivistetyyppiä, joka perustuu ensisijaisesti projektisi sijaintiin. Jos esimerkiksi käytät tiivistettä keittiössä tai kylpyhuoneessa, silikonitiiviste on paras vaihtoehto, koska se toimii tiivisteenä ja hylkii kosteutta, hometta ja hometta.

Jos käytät tiivistettä jalkalistojen tai listojen ympärillä, voit käyttää lateksitiivistettä työn tekemiseen. Lateksitiiviste laajenee täyttämään raot paremmin kuin silikonitiiviste, Lateksi on kuitenkin altis vaurioitumaan toistuvasta altistumisesta vedelle ja suoralle auringonvalolle, joten se ei ole oikea valinta kosteille alueille tai paikoille, jotka saavat paljon aurinkoa.

Kuinka käyttää täyttöpistoolia?Marty Baldwin Miten käytetään tiivistepistoolia?

Tiivistyspistoolin käytön opettelu on suhteellisen suoraviivaista, eikä siihen tarvita monia työkaluja. Seuraa alla olevia ohjeita ja opi käyttämään tiivistepistoolia kodin kunnostushankkeissasi.

Mitä tarvitset

    Kittiveitsi
    Kangas tai rättiSaippuaMaalarinteippiKittipistooliKäyttöveitsiPitkä naula (valinnainen)

Vaihe 1: Puhdista ja teippaa alue.

Tarkasta alue, jossa aiot työskennellä. Jos jäljellä on vanha tiivistehelmi tai vanhan tiivistemassan paloja, käytä kittipuukkoa, yleiskäyttöistä veistä tai tiivistemassan poistotyökalua jäljellä olevan tiivistemassan poistamiseen. Kun rako tai rako on tyhjä vanhasta tiivistemassasta, puhdista alue perusteellisesti rätillä ja kuumalla saippuavedellä.

Anna pinnan kuivua puhdistuksen jälkeen ja kiinnitä sitten maalarinteippiliuskoja rakon tai rakoilun molemmin puolin ympäröivän alueen suojaamiseksi. Tämä voi myös auttaa pitämään tiivistehelmesi suorana, kun levität sitä tiivistepistoolilla.

Vaihe 2: Leikkaa putken kärki.

Tiivistystuubin kärki määrittää helmiäisen paksuuden, joten ennen kuin leikkaat sen, mieti muutama minuutti ennen kuin leikkaat sen, kuinka paksun helmiäisen tarvitset täyttämään rako tai rako. Jos haluat kapean tiivistyshelman, leikkaa 45 asteen kulma putken kärjen yläreunan läheltä työkaluveitsellä tai saksilla. Jos haluat paksumman tiivistyshelman, leikkaa 45 asteen kulma hieman alempaa putken kärjestä.

Tiivisteputken kärjen sisällä on tiiviste, joka on puhkaistava, jotta tiiviste vapautuu. Voit puhkaista tämän tiivisteen pitkällä naulalla tai sinulla voi olla tiivistepistooli, jossa on erityisesti tähän tarkoitukseen tarkoitettu puhkaisutanko. Samoin joissakin tiivistepistooleissa on runkoon sisäänrakennettu putken kärjen leikkuri, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että sinulla on sakset tai yleiskäyttöinen veitsi käsillä.

Vaihe 3: Lataa täyttöpistooli.

Lataa tiivistepistooli painamalla kahvassa olevaa vapautusliipaisinta. Kun vapautusliipaisin on painettuna, vedä metallitanko kokonaan taaksepäin ja työnnä sitten tiivisteputki sylinterimäiseen pidikkeeseen. Sinun on työnnettävä tiivisteputken litteä pohja pidikkeen takaosaan ennen kuin liu’utat putken kärjen pistoolin etuosaan.

Kun caulk-tuubi on paikallaan, työnnä metallitanko varovasti takaisin paikalleen ja varo, ettei metallitanko mene väkisin tuubin takaosan läpi. Jos se tehdään oikein, metallitanko työntyy useita senttejä ulos tiivistepistoolin takaosasta ja tiivisteputki pysyy tukevasti paikallaan.

Vaihe 4: Levitä täyteainetta suorana helmina.

Jotta saat tuntuman siitä, kuinka nopeasti tiivistemassa irtoaa, tähtää tiivistepistooli puun- tai paperinpalaan ja paina sitten liipaisinta. Tämä siirtää metallitankoa eteenpäin niin, että se työntää männän putken sisään ja pakottaa tiivistettä ulos putken kärjestä. Juoksuta lyhyt tiivistysnauha romumateriaalia pitkin testataksesi nauhan paksuutta ja nauhan virtausta.

Kun olet valmis, kohdista tiivistepistooli rakoon tai rakoon ja paina tiivistepistoolin liipaisinta levittääksesi tiivistettä. Aloita yhdestä nurkasta ja vedä yksi jatkuva helmi keskelle, aloita sitten vastakkaisesta nurkasta ja vedä toinen jatkuva helmi, kunnes se yhtyy ensimmäiseen keskellä.

Jos huomaat, että tiivistettä ei enää tule pistoolista, se voi johtua siitä, että olet painanut liipaisinta niin pitkälle kuin mahdollista. Vapauta liipaisin, anna sen palata normaaliin asentoonsa ja paina sitten liipaisinta uudelleen aloittaaksesi täyteaineen virtauksen. Yritä pitää liikkeesi linjaa pitkin mahdollisimman tasaisena ja johdonmukaisena.

Vaihe 5: Tasoita tiivistemassan helmi.

Kun olet levittänyt tiivistehelmin, viimeistele työ työkaluksi kutsutulla prosessilla. Työkaluttaminen on yksinkertaisesti tiivistyshelman tasoittamista rakoon tai rakoon. Voit käyttää tiivistemassan tasoitustyökalua tai sormiasi tasoittaaksesi tiivistemassan helmiä painamalla tiivistemassaa kevyesti, kun liikutat sormeasi helmiä pitkin.

Kun olet tyytyväinen tulokseen, poista maalarinteippi ja anna saumausmassan kuivua niin kauan kuin valmistaja suosittelee. Tyypillisesti tiivistemassa kuivuu kosketeltavan tuntuiseksi muutamassa tunnissa, mutta sen kunnollinen kovettuminen voi kestää jopa 48 tuntia. Kovettuminen on erityisen tärkeää kosteissa tiloissa, kuten keittiössä tai kylpyhuoneessa, joten lue ja noudata merkintöjä.

Vanhan tiivisteen poistaminen

Tiiviste voi kestää ongelmitta monta vuotta, mutta ajan myötä se alkaa vähitellen hajota, joten on suositeltavaa poistaa vanha tiiviste ja korvata se uudella tiivisteellä noin viiden vuoden välein. Jotkut saattavat yrittää yksinkertaisesti levittää uutta tiivistettä vanhan päälle, mutta tämä onnistuu harvoin. Sen sijaan uusi tiiviste ei pysty muodostamaan kunnollista tiivistettä vanhan tiivisteen tai ympäröivien reunojen kanssa, mikä johtaa homeen ja homeen kasvuun, vesivahinkoihin ja lahoamiseen, kun vesi tunkeutuu tehottoman tiivisteen läpi.

Tiivisteen poistaminen ei ole vaikea tehtävä, mutta se on välttämätöntä. Useimmissa tapauksissa voit raaputtaa vanhan tiivistemassan pois laatan reunoilta, jalkalistasta, listasta, seinästä tai mistä tahansa muusta pinnasta, johon se on tarttunut. Käytä yksinkertaisesti apuvälineveitsen tai kittipuukon avulla vanhaa tiivistettä irrottaaksesi sen paikasta, johon se on tällä hetkellä asennettu.

Jos sinulla on vaikeuksia, harkitse tiivistettä pehmentävän liuoksen, tiivisteen poistotyökalun tai jopa neulapihtejä, joilla voit tarttua tiivistehelmiin ja irrottaa ne hitaasti raosta. Kun vanha tiivistemassa on poistettu, kaavi jäljellä olevat palat pois kittipuikolla, puhdista alue, anna sen kuivua ja levitä sitten uusi tiivistemassa halkeaman tai raon tiivistämiseksi.