Kuinka käyttää rikkaruohohakkuria maisemointitöiden läpiviemiseen?

Maisemointivälineistä rikkaruohonleikkuri on yksi monipuolisimmista sähkötyökaluista. On kuitenkin tärkeää tietää, miten rikkaruohonleikkuria käytetään oikein ja turvallisesti, jotta saat tästä kätevästä koneesta kaiken hyödyn irti. Rikkaruohonleikkuriksi, rikkaruohonsyöjäksi tai rikkaruohotrimmeriksi kutsuttu laite voi tehdä paljon muutakin kuin vain auttaa pitämään rikkaruohot kurissa. Selvitä ensin, mitä kannattaa pitää mielessä, kun valitset parhaan rikkaruohonleikkurin maisemointitarpeisiisi. Seuraa sitten näitä vinkkejä siitä, miten voit käyttää rikkaruohonleikkuria leikata, reunustaa ja pitää pihasi siistinä.

Kuinka käyttää rikkaruohohakkuria maisemointitöiden läpiviemiseen?CasarsaGuruGetty Images Parhaan rikkaruohonleikkurin valitseminen

Kun päätät, minkä tyyppisen rikkaruohonleikkurin ostat, on hyvä pitää mielessä muutama seikka. Mieti ensin, haluatko pistokkeella, akulla vai kaasulla toimivan mallin.

Pistokkeelliset rikkaruohonleikkurit ovat suhteellisen hiljaisia ja tehokkaita. Koska ne ovat sähkökäyttöisiä, ei tarvitse huolehtia pakokaasuista eikä käydä huoltoasemalla hakemassa polttoainetta. Ne vaativat kuitenkin jatkojohdon, ja on huolehdittava siitä, ettei johtoon kompastu tai katkaise sitä, kun leikkaa aktiivisesti. Ennen ostamista sinun kannattaa tarkistaa talossasi tai kiinteistölläsi, missä pistokkeita on saatavilla, jotta vältät johtojen kaksinkertaistamisen.

Toinen sähköinen vaihtoehto on akkukäyttöinen rikkaruoholeikkuri. Nämä koneet ovat yleensä yhtä hiljaisia kuin pistorasiaan kytkettävät versiot, mutta jatkojohtojen sijaan ladattavat akkupaketit tarjoavat kaiken tarvittavan virran. Akkukäyttöiset rikkaruohonleikkurit sopivat erinomaisesti pienemmille pihoille tai kevyisiin töihin. Liian paksu ruoho tai laajat alueet voivat osoittautua akuille liian raskaiksi.

Kaasukäyttöiset ruohonleikkurit ovat kolmas vaihtoehto. Ne ovat usein suurempia ja painavampia kuin sähkökäyttöiset vaihtoehdot, joten kaasukäyttöiset trimmerit ovat kaupallisten huoltomiesten suosima vaihtoehto. Näiden koneiden melua ja raskautta kompensoi niiden pidempi käyttöaika ja teho leikata paksunkin ruohon läpi.

Miten rikkaruohonleikkuria käsitellään turvallisesti?

Kun olet valinnut pihallesi parhaan ruohonleikkurin, lue ja noudata kaikkia mallin käyttöohjeen ohjeita. Peitä sitten mahdollisimman paljon altistuvaa ihoa, ennen kuin käynnistät rikkaruohonleikkurisi. Pue päällesi pitkähihainen paita, pitkät housut ja umpikorkoiset kengät, jotka suojaavat sinua lentäviltä roskilta. Puutarhakäsineiden ja suoja-/aurinkolasien käyttö voi myös auttaa sinua välttämään vammoja.

Miten rikkaruohohakkuria käytetään?

Rikkaruohonleikkurit on suunniteltu pyörimään joko myötä- tai vastapäivään. Jos ruohonleikkuri on suunniteltu pyörimään vastapäivään, se leikkaa parhaiten oikealta puolelta ja roskat lentävät ulospäin vasemmalle puolelle. Nämä koneet sopivat parhaiten oikeakätisille käyttäjille. Kellon ympäri pyörimään suunnitellut trimmerit lennättävät roskia oikealle ja leikkaavat parhaiten vasemmalla puolella. Nämä tyypit sopivat yleensä paremmin vasenkätisille.

Kun rikkaruohotrimmerit pyörivät, ohut nailonlanka leikkaa kasveja. Varmista, että koneesta ulottuu noin 15 senttimetriä narua. Pyrkikää sitten tekemään suurin osa trimmauksesta tuon narun kärjellä. Jos yrität leikata aluetta koko narun pituudella, kone voi ylikuormittua. Yritä myös välttää osumista koviin pintoihin, kuten kiviin, seiniin tai aitoihin, jotka vahingoittavat tai katkaisevat narun nopeammin.

Muuten ruohonleikkurin käyttö on suhteellisen yksinkertaista. Pidä vain työkappale vakaana ja pidä liikkeet mahdollisimman tasaisina, jotta leikkuujälki olisi paras mahdollinen. Pienellä harjoittelulla opit pian käyttämään ruohonleikkuria tehokkaasti ja tuloksellisesti. Käytä sitten seuraavia tekniikoita koko maisemasi kuntoon saamiseksi.

Kapeneminen-Kartiomaisen rajauksen luominen nurmikon varrelle antaa sille siistimmän ilmeen esimerkiksi pihatien tai reunakiven varrella. Aloita laskemalla trimmeri 45 asteen kulmassa nurmikon reunaa kohti ja pitämällä sitä haluamallasi korkeudella. Siirry sitten alueen reunaa pitkin. Jos haluat pitää leikkuujätteet poissa multa-, kivi- ja istutusalueilta, kulje vasempaan päin vastapäivään pyörivällä trimmerillä ja oikeaan päin myötäpäivään pyörivällä trimmerillä.

Trimmaaminen-Jos nurmikolla on alueita, joihin ruohonleikkurisi ei aivan ylety, voit käyttää ruohonleikkuria ruohon trimmaamiseen. Tässä tekniikassa ruohonleikkuria pidetään suunnilleen 10 asteen kulmassa ja liikutellaan puolelta toiselle. Välttääksesi kuoppien ja kolhujen syntymisen varmista, että pysyt samalla korkeudella koko alueella ja liikut vartalolla yhteen suuntaan.

Reunus- Käytä tätä tekniikkaa, kun haluat luoda kahden eri alueen välille rajatun reunan, jossa on kapea rako. Voit esimerkiksi tehdä tämän nurmikon ja jalkakäytävän tai reunakiven väliin. Pidä trimmeriä pystysuoraan maahan nähden niin, että jousi pyörii 90 asteen kulmassa maahan nähden. Aloita särmääminen yhdeltä puolelta ja siirry yhteen suuntaan, kunnes olet valmis.

Viikatteen leikkaaminen- Tehokkaammat rikkaruohonleikkurit soveltuvat parhaiten tähän tekniikkaan, jossa leikataan suuria alueita korkeaa ruohoa ja rikkaruohoja. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi ruohonleikkurilla tapahtuvaa jatkoleikkausta varten. Kun viikatteella leikataan, aloitetaan pitämällä trimmeriä noin kasvuston ylimmän kolmanneksen kohdalla. Liikuta sitten päätä edestakaisin. Kun ensimmäinen kerros on leikattu, toinen kolmannes voidaan poistaa samalla tavalla.