Kuinka kauan ulkoverhous kestää?

Kuinka kauan ulkoverhous kestää?

Tämän viestin on tuonut sinulle Sears Home Services. Sen faktat ja mielipiteet ovat BobVila.comin omia.

Ulkoverhoukseen liittyy paradoksi. Toisaalta sivuraide toimii kotisi ensimmäisenä puolustuslinjana elementtejä vastaan. Toisaalta juuri ne elementit, joita sen on tarkoitus torjua – esimerkiksi ajava sade ja piiskaava tuuli – voivat johtaa sen lopulliseen tuhoon. Tietenkin erityyppiset julkisivut kestävät eri tavoin ajan koettelemuksia, ja kun jotkut niistä toimivat edelleen hyvin pienellä huollolla, toiset vaativat säännöllistä hoitoa kestääkseen pitkään. Loppujen lopuksi sivuraiteen odotettavissa oleva käyttöikä riippuu suurelta osin monista muuttujista, mutta mikään niistä ei ole tärkeämpää kuin materiaalivalinta.

Puiset sivuraiteet

Perinteinen suosikki, puinen sivuraide on edelleen suosittua niiden asunnonomistajien keskuudessa, jotka pitävät sen erottuvaa kauneutta suhteellisen korkean hinnan arvoisena. Kyse ei kuitenkaan ole pelkästään estetiikasta. Puu on myös pitkäikäinen, mutta siinä on yksi ratkaiseva juju: "Puu on ehkä kaikkein vaativin nykyisin yleisesti käytössä oleva julkisivutyyppi", sanoo Jim Eldredge, Sears Home Servicesin tuotepäällikkö. "Parhaimmissa olosuhteissa se voi kestää vuosikymmeniä", Eldredge jatkaa, mutta asianmukainen kunnossapito edellyttää paljon muutakin kuin satunnaista puhdistusta.

Ensinnäkin puiset sivuraiteet on tarkastettava säännöllisesti lahon, homeen ja tuholaisten varalta, ja jos havaitset niitä, sinun on toimittava nopeasti vahinkojen rajoittamiseksi. Muista myös, että koska materiaali laajenee ja supistuu luonnostaan vuoden mittaan, puuverhoilua käyttävien asunnonomistajien on usein uusittava ikkunoiden ja ovien ympärillä olevat tiivisteet.

Lopuksi Eldredge sanoo, että "älä jätä huomiotta sitä tosiasiaa, että puinen sivuraide on uusittava noin viiden vuoden välein". Jos materiaalia ei maalattaisi, värjättäisi tai muuten tiivistettäisi, se olisi altis kosteudelle, ja kuten kaikki kodinomistajat tietävät, kosteus ja puu eivät sovi yhteen. Sen lisäksi, että kosteus heikentää itse sivuraiteen pitkäikäisyyttä, se voi aiheuttaa laajoja ja kalliita vahinkoja itse kodille.

Näin ollen puinen sivuraide on kaunis ja kestävä vaihtoehto lähes mihin tahansa talotyyliin niille, jotka ovat valmiita kantamaan sen huomattavat hoitovaatimukset.

Alumiininen sivuraide

"Alumiinia on vaikea luokitella", sanoo Eldredge Sears Home Services -yrityksestä. "Se ei ole missään nimessä herkkä", hän toteaa. Itse asiassa metalli kestää usein vuosikymmeniä. Mutta, hän jatkaa, "samaa ei voi sanoa emalista". Noin 15 vuoden kuluttua uuniin poltettu emalipinnoite alkaa yleensä haalistua, muuttua ensin kalkkipitoiseksi ja huuhtoutua sitten vähitellen pois sateessa.

Eldredge selittää, että jotta alumiiniset sivuraidepinnat pysyisivät uuden näköisinä, kodinomistajien on maalattava ne uudelleen, vaikkakaan "ei niin usein kuin puun kanssa". On toinenkin merkittävä huoltoon liittyvä huolenaihe: Toisin kuin muut materiaalit, alumiini voi naarmuuntua, kolhiintua tai lommoilla. Nämä pintavikaisuudet voidaan korjata monissa tapauksissa, mutta jos vaurio vaatii kyseisen levyn vaihtamista, "et ehkä pidä lopputuloksesta", Eldredge varoittaa. Vaikka sitä olisikin helposti saatavilla, "upouuden levyn väri ei todennäköisesti vastaisi nykyistä väriä, koska emali haalistuu niin paljon".

Tällaiset päänvaivat saattavat osaltaan selittää alumiinin suosion hiipumisen. Eristysominaisuuksistaan ja suhteellisen alhaisesta hinnastaan huolimatta "sitä näkee nykyään harvoin uusissa kodeissa", Eldredge sanoo. Tämä saattaa johtua siitä, että materiaali "ei koskaan lunastanut lupaustaan vähäisestä huollosta". Voi myös olla, että koska tekniikan ja valmistuksen kehittyminen on tuonut uusia vaihtoehtoja, kodinomistajilla on nyt laajempi valikoima.

Nykyään Eldredge myöntää, että jos halutaan budjettiystävällisiä, vähän huoltoa vaativia ja silmiä hiveleviä ulkoverhoilumateriaaleja, "useimmat valitsevat vinyylin".

Vinyyliverhous

Vinyyliverhoilu nauttii valtavaa suosiota, Eldredge sanoo, koska se tarjoaa "perinteisen puuverhoilun ulkonäön, mutta ilman kaikkia vaivoja". Esimerkkitapaus: Laadukkaat vinyylilaudoitukset, kuten Searsin WeatherBeater-merkki, pysyvät usein värittöminä vuosikymmeniä, eikä niitä tarvitse koskaan kunnostaa. "Se on käytännössä huoltovapaa", Eldredge selittää, osittain siksi, että se kestää monia haasteita, jotka vaarantavat muut materiaalit. Toisin kuin puu, vinyyli ei esimerkiksi lahoa, eikä se naarmuunnu tai kolhiudu helposti, toisin kuin alumiini.

Tietenkin vinyyli likaantuu, kuten mikä tahansa muu sivuraide, mutta sen puhdistaminen ei voisi olla paljon helpompaa. "Yleensä se tarvitsee vain huuhdella puutarhaletkulla", Eldredge sanoo, mutta koviinkin tahroihin tarvitaan harvoin muuta kuin vesiliuos ja mieto pesuaine. Pitkäkestoinen ja vähän huoltoa vaativa vinyyli sopii ennen kaikkea niille, joilla ei ole aikaa tai energiaa kunnossapitoon. Käytännöllisyys ei kuitenkaan ole ainoa vinyyliverhoilun tarjoama etu.

Materiaalia on saatavana useissa eri väreissä ja kuvioinneissa, ja se tarjoaa terävän ja silmiinpistävän visuaalisen ilmeen riippumatta siitä, onko kyseessä perinteinen vai moderni asiayhteys. Lisäksi vinyyliverhous voi auttaa tekemään kodistasi tiiviimmän. Kaikilla kolmella WeatherBeater-merkkisellä sivuraidepinnoitteella on Energy Star -luokitus, koska niiden energiatehokkuus pienentää energialaskua (huomaa, että Energy Star -merkki myönnetään vain ikkunoille, jotka täyttävät tai ylittävät energiaministeriön asettamat tehokkuusstandardit).

"Vinyylistä on tullut Amerikan suosituin julkisivutyyppi syystä", Eldredge toteaa.

Putoavatko sivuraiteesi työn alle? Sears Home Services voi auttaa sinua arvioimaan sen kunnon ja antaa ohjeita, miten toimia. Jos sivuraiteen vaihtaminen on tarpeen, asiantuntijakonsultit voivat opastaa sinua koko projektin ajan materiaalin valinnasta lopulliseen asennukseen. Työskentelyssä sukupolvia vanhan yrityksen kanssa, jolla on vakiintunut kansallinen maine, on selviä etuja. Kun palkkaat oikean urakoitsijan, voit odottaa, että valitsemasi sivuraideasentaja tekee työn oikein – ajallaan ja budjetissa. Työskentelemällä Sears Home Servicesin kanssa voit kuitenkin odottaa vielä enemmän – nimittäin tyytyväisyystakuun ja sitoutumisen projektisi onnistumiseen.