Kuinka kasvattaa lohikäärmehedelmiä siemenestä

Keski- ja Etelä-Amerikan alkuperäiskansat ovat jo pitkään arvostaneet lohikäärmeiden hedelmiä niiden makean maun vuoksi. Tämä hedelmä on kuitenkin muutakin kuin maukas välipala; se on myös kaunis ja mielenkiintoinen kaktuskasvi, joka tuottaa upeita – joskin lyhytaikaisia – kukkia. Näin kasvatat lohikäärmehedelmiä siemenistä, jotta voit nauttia omasta kasvistasi. Käytä sitten alla olevia vinkkejä, jotta uusi lohikäärmehedelmäkasvisi kukoistaa monta vuotta.

Vaiheet lohikäärmehedelmän kasvattamiseen siemenestä Materiaalit

  Siementen käynnistysmullaseos4-tuumainen muoviruukku1 lohikäärmehedelmäKeittiösiivilä tai ohut siiviläMuovikelmuKuminauhaa

Kuinka kasvattaa lohikäärmehedelmiä siemenestä

Esin DenizGetty Images

1. Erottele siemenet hedelmälihasta.

Ensimmäinen vaihe on erottaa pienet mustat siemenet hedelmälihasta. Valitse ylikypsä lohikäärmehedelmä ja kauho hedelmäliha hienosilmäiseen siivilään tai keittiösiivilään. Seuraavaksi huuhtele hedelmäliha ja siemenet hanan alla ja aloita hedelmälihan varovainen painaminen. Jatka siementen huuhtelua, kunnes kaikki hedelmäliha on huuhdeltu pois ja jäljellä on vain siemenet. Anna siementen kuivua paperipyyhkeen päällä.

2. Valmistele multa ja astia.

Täytä muoviruukku(t) siemenseoksella ja kostuta tasaisen kosteaksi. Jätä noin 1 tuuman verran tilaa mullan pinnan ja ruukun reunan väliin.

3. Kylvä siemenet ruukkuihin.

Ripottele siemenet tasaisesti kostean siemenseoksen pinnalle. Erottele yhteen kasaantuneet siemenet toisistaan ja suihkuta niitä vedellä, jotta ne irtoavat. Sinun ei tarvitse olla tarkka siementen määrän suhteen, mutta yritä varmistaa, että jokaiselle siemenelle jää noin puoli tuumaa tilaa.

4. Peitä ruukut ja aseta lämpimään paikkaan.

Laita muovikelmu ruukun (ruukkujen) päälle ja kiinnitä se kuminauhalla. Tämä auttaa pitämään kosteuden tasaisena siementen itämisen aikana. Jätä ruukku(t) lämpimään, valoisaan paikkaan pois suorasta auringonvalosta ylikuumenemisen välttämiseksi. Kasvuvaloista ja puutarhanhoitoalustoista voi olla hyötyä.

5. Poista kansi, kun kasvu alkaa näkyä.

Siementen pitäisi alkaa itää 1-2 viikon kuluttua. Kun taimet lähettävät joitakin lehtiä, poista kansi ja tarkista multa usein varmistaaksesi, ettei se kuivu.

6. Istuta taimet ruukkuun.

Kun kolmas lehtipari on ilmestynyt, irrota yksittäiset kasvit varovasti ruukusta ja istuta kukin omaan suurempaan astiaan. Kun taimet ovat vakiintuneet, aloita lannoitus puolivahvalla lannoitteella.

Missä kasvattaa lohikäärmehedelmäkasveja?

Nämä epätavalliset kasvit ovat subtrooppisista trooppisiin (USDA:n kestävyysvyöhykkeet 10+) vaihtelevia kasveja, joita on helppo kasvattaa lämpimissä ja kuivissa olosuhteissa sekä sisällä että ulkona. Vaikka vakiintuneet kasvit kestävät lyhyitä kylmiä jaksoja tai jopa lieviä pakkasia, on parasta välttää niiden altistamista alle 50°F:n lämpötiloille pitkiä aikoja.

Anna ulkokasveille täyttä aurinkoa (yli 8 tuntia päivässä) mahdollisuuksien mukaan ja täydennä sisäkasveja kasvuvaloilla. Lohikäärmehedelmäkasvit eivät ole erityisen nirsoja maaperänsä suhteen, vaikka sen on salaojitettava hyvin juurimädän välttämiseksi.

Lohikäärmeiden hedelmät, joita tavataan luonnossa puiden kuorta pitkin kiipeilemässä, ovat itse asiassa köynnöskaktuksia. Vaikka nämä kasvit ovat luonnollisia kiipeilijöitä, niitä voidaan kasvattaa ripustetuissa koreissa hyvällä menestyksellä. Jos kasvatat kasvin pylvääseen, vuosittainen karsinta heti hedelmäsadon jälkeen voi auttaa pitämään kasvin muodon ja tuottavuuden yllä. Poista kaikki päävarresta (päävarsien varresta) kasvavat oksat ja leikkaa pois edellisenä kautena hedelmiä kantaneet varret. Leikkaa varret solmuista.

Lohikäärmehedelmäkasvien hoitovinkkejä

Anna kasvukauden aikana kasveille runsaasti vettä, mutta anna maan kuivua jonkin verran ennen uutta kastelua. Kun kasvit ovat lepotilassa tai kun niiden kasvu on muutoin hidastunut, vähennä kastelua.

Kypsät kasvit kasvavat nopeasti ja reagoivat hyvin lannoitteisiin, kun ne kasvavat, kukkivat ja tuottavat hedelmiä. Kuten monet kaktukset, myös lohikäärmehedelmäkasvit ovat yökukkivia ja pölyttävät luonnollisessa elinympäristössään koiperhoset ja lepakot. Voit joutua käyttämään pehmeää sivellintä kukkien pölyttämiseen, jos hedelmiä ei tule paljon.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Missä lohikäärmehedelmiä viljellään?

Vaikka lohikäärmehedelmät ovat kotoisin Uudesta maailmasta, ne ovat kasvattaneet suosiotaan kaikkialla maailmassa, ja niitä viljellään nykyään kaupallisesti kaikkialla tropiikissa ja subtropiikissa.

 • Miten lohikäärmehedelmiä viljellään?

  Lohikäärmehedelmiä kasvatetaan tyypillisesti puupylväissä, joissa niiden annetaan laskeutua alaspäin, jolloin ne näyttävät hieman sateenvarjomaisilta. Tämä viljelymenetelmä takaa, että kasvit saavat runsaasti aurinkoa ja että ne on helppo korjata.

 • Kuinka kauan lohikäärmehedelmäkasvin hedelmien kasvattaminen kestää?

  Siemenestä kypsymiseen voi kestää 5-7 vuotta, ennen kuin lohikäärmehedelmäkasvi tuottaa hedelmiä.

 • Millä muilla nimillä lohikäärmehedelmiä kutsutaan?

  Meksikossa lohikäärmehedelmät tunnetaan nimellä "pitaya", joka on inkojen alkuperää oleva sana ja tarkoittaa "kaktuspäärynää". Selenicereus On lohikäärmehedelmälajien kasvitieteellinen nimi.

 • Onko lohikäärmeiden hedelmiä eri lajeja?

  Vaikka erilaisia lajeja on olemassa, on jonkin verran epäselvyyttä siitä, mitkä lajit ovat puhtaita lajeja ja mitkä saattavat itse asiassa olla risteymiä. Joitakin yleisesti viljeltyjä lajeja ovat valkoinen, punainen ja keltainen lohikäärmehedelmä.