Kuinka isännöidä perimmäinen takapihan elokuvailta?

Kuinka isännöidä perimmäinen takapihan elokuvailta?

Onko mitään parempaa kuin katsella suosikkitähtiäsi tähtien alla? Vaikka mieleen saattaa tulla drive-in-teatterikokemus, elokuvien katsominen takapihalla voi olla aivan yhtä hauskaa. Ultimaattisen takapihan elokuvaillan järjestäminen vaatii vain hieman suunnittelua, oikeat varusteet ja menestyselokuvan.

Jos haluat ottaa kaiken irti viikonloppuillasta lähtemättä kaupungille, seuraavat vinkit muuttavat tylsän takapihan tähtien tähdittämäksi ensi-illaksi, jossa on välipaloja ja hymyjä. Seuraavan oppaan avulla voit suunnitella takapihan leffaillan ikimuistoiseksi, kun etsit oikean projektorin valkokankaan sijainnin ja pidät hyönteiset loitolla.

Välttämättömät varusteet takapihan elokuvia varten

Oikeiden varusteiden hankkiminen elokuvailtaa varten tekee kaiken eron. Loppujen lopuksi ideana on tuoda ylellisyydet ja mukavuudet ulos, ei jättää niitä sinne. Seuraavassa on muutamia esineitä, jotka tukevat takapihan elokuvaillan ideoita:

  • Ulkona käytettävä elokuvaprojektori
  • Ulkona käytettävä valkokangas
  • Ulkona käytettävä jatkojohto
  • Mukava peitto maata varten
  • Villahuopa lämpimänä pitämistä varten.
  • Kylmälaukku
  • Hyönteissuihke
  • Ötökkäsuihkutuslaite
  • Valonarut

Näytön ja istumapaikan pystyttäminen

Projektorin valkokankaan pystyttäminen on luultavasti illan tärkein osa. Valitse ulkoilmaelokuvaprojektorille paikka, jota katuvalot eivät pese, mutta myös paikka, jonka edessä on runsaasti tilaa istuimille. Yritä olla kohtelias myös naapureita kohtaan, sillä he eivät ehkä pidä Tarantinon elokuvista yhtä paljon kuin sinä – jotkut ulkoprojektorit näyttävät jokaisen verisen yksityiskohdan 4K:na.

Muista myös, että valkokankaan on oltava tarpeeksi lähellä taloa, jotta projektori voi heittää videokuvaa valkokankaalle ja vastaanottaa Wi-Fi-yhteyden talosta. Tämä pätee erityisesti, jos käytät median suoratoistolaitetta.

Järjestä mukava oleskelualue projektorin valkokankaan eteen. Aseta ensin peitto ja aseta sitten tuolit peiton taakse, jolloin edessä olevat ihmiset eivät estä näkymää, melkein kuin ulkoilmateatterissa. Varmista, että näkymä valkokankaalle on hyvä myös jokaiselta istuimelta.

Näin pysyt lämpimänä koleina iltoina

Kun aurinko alkaa laskea, elohopea ei ole kaukana perässä. Vaikka nuotio saattaa toimia joissakin takapihan juhlissa, savu ja liekit eivät riitä, kun ihmiset yrittävät katsoa Bogart-Bergman-klassikkoa. Mitä siis voi tehdä?

Tietenkin hikipaidoista on apua, mutta älä aliarvioi kestävän villahuovan arvoa. Jos venytät sellaisen muutaman ihmisen hartioiden yli, nihkeät lämpötilat voidaan jättää huomiotta. Myös muutama kertakäyttöinen kädenlämmitin vieraille voi auttaa pitämään heidät lämpiminä.

Jos lämpötilat alkavat todella laskea, voi olla syytä investoida ulkoterassin lämmittimeen. Yhden tällaisen lämmittimen asettaminen oleskelualueen läheisyyteen voi auttaa pitämään kaikki viihtyisinä mahdollisen kylmäävän jännityksen aikana.

Vinkkejä ötököiden pitämiseen loitolla

Toivottavasti ainoat takapihan elokuvailtaan osallistuvat verenimijät ovat valkokankaalla esiintyvät vampyyrit, eivät ilmassa olevat hyttyset. Älä kuitenkaan jätä tätä sattuman varaan. Ota ennakoiva asenne oikeilla varusteilla.

Harkitse ensin hyönteissuihkeen käyttöä, jotta lentävät tuholaiset pysyvät poissa. Aseta myös sähköinen ötökkösyöppö houkutellaksesi niitä pois oleskelualueelta ja mahdollisesti tuhoonsa. Myös hyönteisiä karkottavan kynttilän sytyttäminen voi vain auttaa asiaa.

Jos ötökät ovat erityisen pahoja, harkitse teltan pystyttämistä. Se saattaa rajoittaa käytettävissä olevaa istuma-aluetta, mutta valkokangasteltta voi toimia tehokkaana esteenä ärsyttäviä punkkeja ja skeeterejä vastaan.

Myönnytyksiä koskevat näkökohdat

Kaikki rakastavat välipalaa hyvän elokuvan aikana. Ja vaikka ulkoilmaelokuvailta on takapihalla eikä teatterissa tai drive-inissä, se ei tarkoita, ettetkö voisi nauttia samoista herkuista.

Muista pakata kylmälaukku täyteen jäitä ja limsaa, ja koska kyseessä on sinun elokuvateatterisi, kaikki aikuisten juomat, jotka haluat. Sen sijaan, että ottaisit mukaan teatterikokoisia karkkipatukoita, harkitse muutamien minipatukoiden valikoimapussien hankkimista, jotta valinnanvaraa olisi hieman enemmän.

Popcorn saattaa olla haastavampaa. Poppaise pari pussia ennen ulkoilua ja pidä ne suljettuina, jotta ne säilyttävät hieman lämpöä. Nachot voivat olla paljon helpompia – kuumenna juusto ja jaa se sipsien kanssa.

Viimeistelyt ultimaattista ulkoilmaelokuvailtaa varten

Anna takapihan elokuvateatterille muutama lisäsävy, jotta se olisi huippuluokkaa. Esimerkiksi ulkoilmakaiuttimen liittäminen projektoriin auttaa tuottamaan puhtaan ja terävän äänen, joka tekee elokuvasta miellyttävämmän kokemuksen.

Aseta myös joitakin valonjohtoja oleskelualueen taakse. Nämä valot luovat pehmeän, lämpimän tunnelman ja antavat samalla valoa kävellä ohi (tai varmistaa, etteivät lapset varasta Junior Mints -juomia kohtausten välillä). Varmista vain, että valojouset ovat tarpeeksi kaukana, jotta ne eivät häikäise projektorin näyttöä, kun Luke on keskellä juoksuhautaa.