Kuinka hävittää pekonin rasva: 4 ratkaisua, jotka pelastavat putkiston.

Kuinka hävittää pekonin rasva: 4 ratkaisua, jotka pelastavat putkiston.

K: Minulla on pannu täynnä pekoninrasvaa. Voinko vain pestä sen viemäriin pienellä saippualla?

Vastaus: Ellei putkimies ole usein vieraanasi, pekoninrasvaa ei saa koskaan heittää lavuaariin. Ensinnäkin kaikki, mitä huuhtelet viemäriin, päätyy lopulta pohjaveteen. Kannattaa siis olla varovainen, ettet kirjaimellisesti myrkytä kaivoa.

Mutta sulatettu pekonirasva ei pysy nestemäisessä muodossaan, vaan se kovettuu heti takaisin. Pääasiassa siis päällystät putkesi kiinteällä rasvalla, joka ajan mittaan muodostuu tunkkaiseksi pesualtaan tukokseksi. On monia tapoja hävittää pekonirasva turvallisesti tai jopa säästää se tulevaa käyttöä varten. Kaikista vaihtoehdoista rasvan heittäminen viemäriin on huonoin mahdollinen vaihtoehto.

Tässä oppaassa neuvomme, miten pääset eroon pekonirasvasta, sekä miten pekonirasvaa säilytetään, mitä pekonirasvalle voi tehdä ja kuinka kauan pekonirasvaa voi säilyttää kaikenlaisten suolaisten ruokien valmistukseen.

Säästä pekoninrasva tulevaa ruoanlaittoa varten.

Jos et ole koskaan syönyt pekonirasvassa paistettuja kananmunia, olet jäänyt paitsi äärimmäisestä aamiaisherkusta. Pekonirasva on nimittäin aivan kuten mikä tahansa muukin ruoanlaittoon käytetty rasva. Se päällystää pannun, maustaa levitteenä tai täytteenä ja antaa proteiineille, vihanneksille ja hiilihydraateille suutuntumaa. Käytä sitä kaikkeen monnin paistamisesta ruusukaalin paahtamiseen ja kastikkeen aloittamiseen. Voit jopa heittää popcornia siihen tai leipoa sitä maissileivän joukkoon.

Pekonirasvan säästäminen tulevaa kotikäyttöä varten on helppoa. Aina kun kypsennät pekonia, anna rasvan jäähtyä hieman. Kun se on vielä lämmintä ja nestemäistä, siivilöi se hienon lankaverkon, juustokangasliinan tai kahvisuodattimen läpi lämpöä kestävään, leveäsuiseen astiaan, esimerkiksi muuripurkkiin. Ilmatiiviillä kannella varustetut kannet toimivat parhaiten.

Mitä hienompi siivilä, sitä vähemmän kiintoainetta pääsee läpi. Tämä on tärkeää tietää, koska pekonirasva pilaantuu, ja kiintoaineiden suodattaminen pois estää pekonirasvaa hapettumasta. Jotkut kokit haluavat kuitenkin pitää pureskeltavat palat, ja sekin on ihan ok. Suodattamaton pekonirasva säilyy noin 3 kuukautta jääkaapissa tai pakastimessa. Erä puhtaasti suodatettua pekonirasvaa säilyy 12 kuukautta tai kauemmin.

Jos kuitenkin lisäät pekonirasvaa aika ajoin, se horjuttaa sitä. Vaihda astioita ja päivitä se aina kun lisäät sitä, jotta tiedät, kuinka kauan se on ollut varastossa.

Anna rasvan jäähtyä pannulla ja kaavi se roskiin.

Jos et ole tehnyt paljon pekonia ja rasvaa on vain vähän, voit tyytyä imeyttämään sen paperipyyhkeellä ja heittää sen roskiin. Jos olet paistanut paljon pekonia, kaada jäähtynyt nestemäinen rasva tarkoitukseen varattuun pekoninrasva-astiaan, esimerkiksi noutoastiaan, ja hävitä se.

Toinen vaihtoehto: anna pekonirasvan kovettua pannulla ja kaavi se sitten roskiin. Muista, että pannu ei voi mennä pesualtaaseen, ennen kuin olet poistanut rasvan, joten pyyhi se nopeasti paperipyyhkeellä, kun olet kaapinut suurimman osan rasvasta pois.

Pekonirasvaa ei myöskään pidä kompostoida. Kotikompostikasa ei kuumene tarpeeksi kuumaksi hajottaakseen tällaisia rasvoja.

Paista pekonia pergamenttipaperilla vuoratulla grillipannulla, jotta rasvan hävittäminen on helppoa.

Jos haluat terveellisempää pekonia ja helpompaa hävittämistä, paista se grillipannulla. Vuoraa grillilaitteen alla oleva pannu pergamenttipaperilla rasvan keräämistä varten. Anna rasvan jähmettyä, ennen kuin heität paperin pois.

Voit myös vuorata pannun silikonivuorella samaan tarkoitukseen. Tässä tapauksessa kaavi jähmettynyt rasva roskiin ennen kuin peset vuorauksen ja pannun lavuaarissa. Näin et vahingoita putkiasi.

Jos rasvan terveysvaikutukset eivät ole huolenaiheena, sinun ei tarvitse huolehtia grillilevystä. Vuoraa pelti vain leivinpaperilla tai silikonimatolla ja paista pekoni suoraan sen päällä. Näin säästät aikaa ja vältät myös kädet siltä, että rasva roiskuu liedelle.

Kiinteytä rasva erikoistuotteella ennen sen hävittämistä.

Jos sinulla on kiire jonnekin tai et halua odottaa pekonirasvan jäähtymistä, säilytä pannu jääkaapissa tai pakastimessa. Rasva hyytyy nopeammin. Voit käyttää myös erikoistuotteita, kuten orgaanista, kasviperäistä Hard Oilia tai FryAwayta.

Molemmat näistä jauheista on tarkoitettu käytettäväksi, kun öljy on vielä kuumaa, ja niiden tarkoituksena on muuttaa renderöity pekonirasva kiinteäksi massaksi. Sinun on kuitenkin edelleen kaapittava pannu. Nämä tuotteet voivat olla hyödyllisempiä suurempien öljymäärien muuntamisessa, kuten paistettaessa ranskalaisia perunoita tai kanaa.