Kuinka hävittää jääkaappi oikein?

Kuinka hävittää jääkaappi oikein?

K: Jääkaappini ei kestä enää kauan, joten olen tilaamassa uutta. En kuitenkaan ole varma, miten hankkiudun eroon vanhasta jääkaapista; en usko, että jäteyhtiö ottaisi sitä vastaan, jos laittaisin sen jalkakäytävälle viikoittaisen keräyksen yhteydessä. Voitteko kertoa, miten jääkaappi hävitetään?

A: Kun on aika vaihtaa jääkaappi, on tärkeää hävittää vanha malli asianmukaisesti. Et voi yksinkertaisesti laittaa vanhaa jääkaappia tavalliseen roskakoriin. Itse asiassa jääkaapin iästä riippuen sen hävittäminen voi olla jopa liittovaltion lain vastaista niiden sisältämien öljyjen, kylmäaineiden ja muiden aineiden vuoksi.

Sinun on pikemminkin löydettävä sopiva tapa hävittää jääkaappi, jotta nämä aineet voidaan poistaa turvallisesti. Vasta sen jälkeen jääkaapin metallit, kuten teräs, ja muut osat voidaan kierrättää. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja jääkaapin hävittämisestä ja eri vaihtoehdoista.

Lahjoita toimiva jääkaappi.

Vaikka olisitkin valmis päivittämään jääkaapin, käytetyssä jääkaapissasi voi olla vielä paljon käyttöikää jäljellä. Keskimääräinen jääkaappi kestää 10-15 vuotta, ja jotkin jääkaapit voivat toimia paljon pidempäänkin.

Jos käytetty jääkaappisi on vielä käyttökelpoinen, harkitse sen lahjoittamista jollekin sitä tarvitsevalle. Jos kyselet, ystävä, perheenjäsen tai naapuri saattaa etsiä jääkaapin tilalle uutta tai jopa toista jääkaappia kellariinsa tai autotalliinsa. Voit myös kysyä paikallisilta kouluilta tai hyväntekeväisyysjärjestöiltä, onko niillä tarvetta vanhalle jääkaapillesi.

Tarkista, onko alueellasi vastuullisen kodinkonehävittämisen (RAD) kumppania.

Clean Air Act -lain 608 §:n mukaan fluorihiilivetyjä tai otsonikerrosta heikentäviä aineita sisältävät kylmäaineet on poistettava laitteesta ennen hävittämistä. EPA perusti vuonna 2006 Responsible Appliance Disposal Program -ohjelman, joka tunnetaan nimellä RAD, auttaakseen yksityishenkilöitä noudattamaan näitä säännöksiä. RAD-kumppanuus kehitettiin myös toteuttamaan toimia kasvihuonekaasujen vähentämiseksi ja maapallon otsonikerroksen suojelemiseksi.

Jos alueellasi on RAD-kumppani, se voi tehdä kanssasi yhteistyötä vanhan jääkaapin asianmukaisessa hävittämisessä. Hakusanalla "jääkaapin hävittäminen lähellä minua" voit löytää paikallisen RAD-kumppanin. Vaihtoehtoisesti voit etsiä osavaltiosi RAD-kumppanuusohjelmia EPA:n verkkosivustolta.

Sähkölaitoksesi voi noutaa vanhan jääkaapin.

Jotkin sähkölaitokset tarjoavat myös jääkaappien hävittämispalveluja. Voit ottaa yhteyttä sähköyhtiöön ja kysyä, onko tämä heidän tarjoamansa palvelu. Jos näin on, voit sopia tapaamisen, jolloin he tulevat ja poistavat jääkaapin kodistasi.

Varmista ennen ajanvarauksen viimeistelyä, pitääkö sinun laittaa vanha jääkaappi ulos vai tulevatko he poistamaan sen kodistasi. Joissakin tapauksissa sähköyhtiö voi ottaa jääkaappisi vain, jos se on vielä toimintakunnossa.

Jos sähköyhtiösi tarjoaa hävityspalveluja, voit jopa saada shekin tai laskuhyvityksen, jos vaihdat vanhan jääkaapin energiatehokkaaseen malliin. Muista kysyä tästä, kun puhut edustajan kanssa vanhasta jääkaapistasi eroon pääsemisestä.

Katso, tarjoaako jätehuoltoyhtiösi käytettyjen laitteiden kierrätysohjelmaa.

Kun olet todennut, ettei jääkaappia kannata yrittää korjata ja on aika vaihtaa se uuteen, jätehuoltoyhtiösi saattaa tarjota käytettyjen laitteiden kierrätysohjelmaa. Ota yhteyttä yritykseen, joka noutaa roskasi, ja kysy, tarjoaako se tätä palvelua. Muista ilmoittaa heille, että he noutavat jääkaapin, jotta he voivat valmistautua hävittämään kylmäaineen asianmukaisesti.

Joissakin tapauksissa jätehuoltoyhtiösi voi tarjota kiinteitä irtotavaran noutopäiviä, jolloin he vievät kodinkoneet tai muut suuret esineet kotisi edessä olevasta reunakivestä. Kaupunkisi tai kuntasi voi myös tarjota irtotavaran noutopalveluja. Tarkista paikalliselta viranomaiselta, onko tämä vaihtoehto mahdollinen, ja määritä seuraava keräyspäivä.

Jotkin jälleenmyyjät kunnostavat tai kierrättävät käytetyn jääkaapin, kun ostat uuden.

Jotkin jääkaappivalmistajat ja kodinkoneliikkeet tarjoavat poistopalveluja, kun ne toimittavat uuden laitteen. Ne voivat yrittää kunnostaa jääkaappisi, tai jos sitä ei voi korjata, ne huolehtivat kylmäaineen poistamisesta ja muiden osien kierrättämisestä tai hävittämisestä.

Monissa tapauksissa sinun on maksettava oman laitteesi poistamisesta, mutta jotkut jälleenmyyjät saattavat tarjota sitä ilmaiseksi. Kun etsit parasta paikkaa, josta voit ostaa jääkaapin, harkitse kysyä myyjiltä, poistavatko he vanhan laitteesi, ja jos poistavat, kuinka paljon he veloittavat. Voit myös kysyä, mitä he tekevät vanhalle jääkaapillesi, jos kierrätys on sinulle tärkeä tekijä. Tämä voi auttaa sinua rajaamaan valintojasi ja tekemään päätöksen uuden jääkaapin ostopaikasta hieman helpommaksi.

Myy vanha jääkaappi paikalliselle metalliromun kierrättäjälle.

Ennen kuin etsit "ilmaista kodinkoneiden kierrätystä lähelläni", katso, onko olemassa paikallisia metalliromun kierrättäjiä, jotka voisivat ostaa vanhan jääkaappisi sinulta. Romuttamot poistavat kylmäaineen ja keräävät kaikki metallit tai muut osat, jotka voidaan käyttää uudelleen.

Jotkin alueesi metalliromun kierrättäjät saattavat myös osallistua RAD-ohjelmaan. Vaikka he eivät olisikaan halukkaita ostamaan jääkaappiasi sinulta, voit silti viedä sen sinne ja luottaa siihen, että se hävitetään asianmukaisesti.

Jos jääkaappi on hyvässä kunnossa, yritä myydä se verkossa.

Jos haluat vain päivittää johonkin parhaista uusista jääkaappimalleista ja vanha jääkaappisi toimii edelleen moitteettomasti, voit ehkä myydä sen verkossa. Joku paikallinen saattaa etsiä käytettyä jääkaappia säästääkseen rahaa upouuden mallin ostamisen sijaan.

Voit tutustua verkkomyyntisivustoihin, kuten Facebook Marketplaceen, tai paikallisiin pihamyyjäisryhmiin, jotta näet, onko joku kiinnostunut ostamaan vanhan jääkaappisi. Kun hinnoittelet jääkaappiasi, ota huomioon sen ikä, kunto, kapasiteetti ja alkuperäinen arvo. Voit myös tarkistaa, mitä samankaltaiset mallit maksavat verkossa, jotta voit hinnoitella jääkaappisi sopivasti. Jos haluat, että joku hakee jääkaapin nopeasti, harkitse sen listaamista alennettuun hintaan.