Kuinka hävittää grilli oikein?

Kuinka hävittää grilli oikein?

K: Tilasimme juuri uuden grillin terassillemme. Minun on hankkiuduttava eroon vanhasta grillistä, jotta uudelle grillille saadaan tilaa, mutta en tiedä, mitä sille pitäisi tehdä. Voisitteko auttaa minua ymmärtämään, miten grilli hävitetään?

Vastaus: On tärkeää oppia, miten grilli hävitetään oikein. Useimmissa tapauksissa roskakuski ei ota grilliä vastaan, jos jätät sen yksinkertaisesti roskien joukkoon tai laitat sen roskikseen. Vaikka jäteyhtiö hakisi sen pois, sen hävittäminen lisäisi jo ennestään ylikuormitettuja kaatopaikkoja. Yritä valita sellainen hävittämisvaihtoehto, joka mahdollistaa kelvollisten materiaalien kierrättämisen. Lue lisää, miten grilli hävitetään vastuullisesti.

Kaasugrillin propaanisäiliö on hävitettävä erikseen.

Jos etsit tapoja hävittää kaasugrilli, sinun on ensimmäiseksi poistettava propaanisäiliö. Koska propaani on syttyvää ja sitä pidetään vaarallisena jätteenä, propaanisäiliöiden hävittämiseen vaaditaan erityisiä prosesseja, kuten niiden vieminen kierrätyskeskuksiin tai vaarallisten jätteiden keräyspaikkoihin.

Jos haluat poistaa propaanisäiliön vanhasta tai rikkinäisestä grillistä, varmista ensin, että grilli on sammutettu. Sulje sitten säiliön venttiili ja irrota paineensäädin kiertämällä se irti. Propaanisäiliötä saattaa pitää paikallaan ruuvi. Jos on, irrota se irrottaaksesi ja poistaaksesi säiliön grillistä.

Myy tai lahjoittaa toimiva grilli.

Sinun ei välttämättä tarvitse edes miettiä, miten hävität grilli, jos se on vielä toimiva. Sen sijaan, että yrittäisit heittää sen pois tai kierrättää sen, harkitse kevyesti käytetyn grillin myymistä pihamyyjäisissä tai verkkokaupan kautta. Jos kukaan ei ole kiinnostunut ostamaan grilliä tai jos et halua nähdä vaivaa sen myymisestä, harkitse vanhan grillin lahjoittamista.

Jotkin lahjoituskeskukset eivät ota vastaan grillejä (ellet poista propaanisäiliötä), mutta voit ehkä antaa grillisi ystävälle tai perheenjäsenelle, jolla ei ole varaa ostaa grilliä itselleen. Lisäksi myydessäsi tai lahjoittaessasi voit usein saada ilmaisen grillien poiston, kun vastaanottaja noutaa grillin.

Hajota grilli kierrättämistä varten ja hävitä kaikki osat vastuullisesti.

Vaikka Lowe’s, Home Depot ja muut jälleenmyyjät saattavat ottaa vanhan grillisi kierrätykseen, kun he toimittavat uuden grillin, tästä palvelusta veloitetaan todennäköisesti. Jos haluat säästää rahaa, voit kierrättää BBQ-grillin itse. Tätä varten grilli on hyvä purkaa osiin, jotta voit lajitella eri materiaalit ja helpottaa sen kuljettamista.

Grillin metalliosat, kuten telineet, kansi ja laitteen sivut, voidaan kierrättää. Voit ehkä myös myydä nämä osat romukauppiaalle ja tienata näin muutaman taalan. Etsi kierrätyssymboli kaikista grillin muoviosista. Jos näet sellaisen, voit viedä kyseiset osat paikalliseen kierrätyskeskukseen tai jopa viedä ne tavallisen kierrätyskeräyksen mukana.

Jotkin grillin osat eivät ole kierrätettävissä, kuten polttoaineletku, pyörät ja mahdolliset paristot. Nämä osat on hävitettävä erikseen. Muista, että jos grillissäsi on paristoja johonkin sähkökomponenttiin, sinun on vietävä ne elektroniikan kierrätyskeskukseen.

Grillit otetaan usein vastaan paikallisten irtotavaran hävitystapahtumien yhteydessä.

Toinen vaihtoehto vanhan grillin hävittämiselle on tuoda se paikalliseen irtotavaran luovutustapahtumaan. Näissä tapahtumissa kerätyt grillit, mikroaaltouunit, vanhat huonekalut ja muut jätteet tulisi hajottaa ja kierrättää asianmukaisesti, mikä auttaa pitämään tarpeettoman jätteen pois kaatopaikoilta. Voit ottaa yhteyttä asukasyhdistykseesi tai paikalliseen yhteisön toimistoon selvittääksesi, järjestetäänkö irtotavaran keräystapahtumia ja milloin niitä järjestetään.

Jotkin yhteisöt saattavat myös tarjota irtotavaran keräystä ilmaiseksi tai pientä maksua vastaan. Jos tätä tarjotaan alueellasi, voit ehkä sopia, että joku tulee noutamaan vanhan ja ruosteisen grillin reunakiveltäsi.

Soita romunpoistopalveluun vanhan grillin hävittämiseksi.

Jos haluat oppia, miten ulkogrilli hävitetään, voit myös harkita yhteydenottoa romunpoistoyritykseen. Monet tarjoavat sekä sähkö- että kaasugrillien poistopalveluja. Ennen kuin palkkaat yrityksen palveluita varten, ota kuitenkin selvää, mitä he tekevät poistamillaan romuilla. Etsi yrityksiä, jotka hajottavat esineet ja kierrättävät mahdollisimman paljon niiden osia sen sijaan, että heittäisivät kaiken kaatopaikalle.