Kuinka auttaa koiraa helteellä

Paahtava aurinko ja lämpö voivat aiheuttaa harmia koirille. Miten auttaa koiraa viilentymään kuumuudessa? Lenkityksen voi hoitaa aamulla ja illalla, kun ilma on viileämpää. Jos koiran kanssa kuitenkin joutuu liikkumaan helteellä, koiran voi käyttää. Koiralle kannattaa varata helteillä ulkoillessa vettä mukaan.

Mutta tässäkin tottumus auttaa.

Koiran ulkoiluttaminen helteellä

Kuinka auttaa koiraa helteellä

Kovat helteet ovat tukalia lemmikkieläimille. Vaikka se on miten kulunut sanonta tahansa, niin koiraa eikä mitään muutakaan lemmikkiä ei saa jättää kuumaan autoon. Osittainen vedenvaihto ja jääpalat auttavat. Luonnollisesti kannattaa helteellä pitää koiraa mahdollisimman. Meillä on sellainen autossa ja helteellä se kuumentuu koiran alla.

Käytättekö koirianne lenkillä yli 20:nen asteen helteellä? En ainakaan itse juoksulenkillä koiraani käytä, vaan kävelylenkillä.

Näistä merkeistä tunnistat koiran kivut – koska koira pitää lopettaa

Kuinka auttaa koiraa helteellä

Mutta helteellä lämpötilan ollessa korkea, on läähätys tehotonta. Helle siis vaikuttaa koiran koko elimistöön! Tieteellistä tutkimusta siitä, miten turkin trimmaus vaikuttaa koiran. Nauti helteestä lemmikkisi ehdoilla: hyvää tekemistä hellepäiville ovat. Olisi kiva kuulla, miten paljon muut koirat näillä helteillä saavat liikuntaa? Tosiaan, onko olemassa jotain ohjetta kuinka monta kertaa päivässä koira pitäisi.

Lue lisää: Valeletko koiran helteellä kylmällä vedellä? Oikeat kysymykset voivat auttaa päihdeongelmaista lopettamaan. Jos aiemmin lempeä koira vaikuttaa yhtäkkiä äkäiseltä ja äreältä, sillä voi olla kivun takia. Kuinka koira nousee portaita tai hyppää autosta, miten se laskeutuu. Kuinka kauan uskaltaa odottaa, kun kakkaa ei kuulu? Helteellä koiraa voi innostaa juomaan lisäämällä sen juomaveteen lusikallisen tai pari maittavaa. Toisaalta liikunta edistää suolen liikkeitä ja auttaa siten kakkaa tulemaan normaalisti. Itä-Uudenmaan poliisi on julkaissut selvät ohjeet, miten sivullinen voi toimia, jos havaitsee koiran tai muun lemmikin kuumassa autossa.

Auta koiraasi välttämään nestehukkaa. Huolehdi, että koira juo riittävästi vettä, erityisesti ennen liikuntasuoritusta ja sen jälkeen. Viileä suihku, jääpalat ja kylmäkääre auttavat kuumuuteen.

Vesi ja viilennys auttavat helteellä

Kuinka auttaa koiraa helteellä

Moni koira on haluton ulkoilemaan helteellä, eikä eläintä kannata väkisin patistaa. Koiran ripuli on yksi koirien yleisimmistä vaivoista. Eläinlääkäriasemilta saatavat erikoisruuat voivat auttaa taltuttamaan vatsavaivat. Reilu viikko sitten Sissi- koira pelastettiin merestä rajavartiolaitoksen helikopterin avulla. Sissi oli loikannut veteen vilvoittelemaan. Helteillä koiran ulkoiluttaminen kannattaa ajoittaa aamun ja illan viileämpiin hetkiin ja pitää lenkit maltillisina.

Vesipulloa on syytä pitää mukana.